1. 2

  Stella en Jupiler verdienen de naam Belgisch bier niet. Smakeloze, met goedkope maïs gebrouwen troep. En er zijn ook wel wat (vaak betere) alternatieven te vinden voor Leffe en Hoegaarden.

 2. 3

  @2: Mee eens. De man die het voor elkaar heeft gekregen dat Jupiler als ‘goed Belgisch bier’ beschouwd wordt heeft hopelijk een hele rits marketing oorkondes en prijzen gekregen.

 3. 12

  Ook de echte goede Belgische bieren raken bij thuis steeds weer op. Ik moet iedere keer weer nieuwe halen. De meesten daarvan zijn overigens helemaal niet in de supermarkten verkrijgbaar. Daar ligt immers toch alleen het massa-productie-bier. Als ik het over Belgisch bier heb, gaat het meestal niet over die 13 in een dozijn merken als Jupiler, Maes of Stella.

  Mensen, die dat soort pilskes als Belgisch bier benoemen, zijn net zo gek als de Grieken, die grif 2 keer zo veel betalen voor Heineken als voor Amstel.

 4. 13

  @5: Je geheugen is wel heel kort. Vergeet niet dat Jupiler op veel plaatsen Oranjeboom is gaan vervangen. In die zin dus een enorme verbetering. Verder eens met #8, liever Jupiler dan Heineken en nog liever Stella. Al zul je me van geen van die merken ooit een krat zien kopen, want er is wel beter te krijgen (en bovendien: Eigen Pils Eerst)

 5. 14

  @13 Ik woon nu al zo’n 5 maanden in België en ik heb nog geen kratje Heineken gezien :(

  Het is een principe kwestie. Ik wil Nederlands bier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren