1. 1

  Typisch PVV, de bruine rioollucht van het fascisme is niet meer weg te wassen van deze partij. Geert Wilders moet zijn roedel beter controleren want zijn volgelingen doen steeds minder moeite om de ware aard van de PVV te maskeren.

 2. 2

  Ik kan me niet voorstellen dat die Van Unnik daarmee puntjes scoort bij Henk en Ingrid.

  Die Nasrdin Dchar komt namelijk over als een aardige, warme, emotionele gozer. Henk en Ingrid mogen dan behoorlijk xenofoob zijn, en buitenlanders moeten zich aanpassen en een beetje hun plaats kennen en zo, maar als iemand helemaal geassimileerd is, dan willen ze ook weer niet racistisch doen.

  En kijk: Hero Brinkman heeft dat ook door en corrigeert snel:

  “Elke mogelijke verwijzing van straatterreur naar winnaar Gouden Kalf is ongewenst en onbedoeld. Nasrdin Dchars (sic) van harte gefeliciteerd!”

 3. 6

  Ik geloof wel dat Hero Brinkman echt zo is als hij zich voordoet. En dat hij zelf gelooft in de dingen die hij zegt. Hij blijft natuurlijk een domme lul maar hij is wel een aparte. Hij was toch ook degene die de PVV wel wilde omvormen tot partij/vereniging. Hij had natuurlijk moeten opstappen toen dat niet lukte. Jammer dat hij dat toen niet heeft gedaan, dat had interessante gevolgen kunnen hebben.

 4. 7

  @Olav: Maar Brinkman is ook de persoon die een zaal vol Marokkaanse en Turkse studenten als “gast” verklaarde.

  Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt of Brinkman het meent of niet wat hij zegt; het maakt uit voor wie die woorden bedoeld zijn. Blijkbaar denkt Brinkman dat er een grote groep (bijna) PVV-stemmers is die afgeschrikt wordt door zulk openlijk racisme.

 5. 9

  Het is van tweeën éen. Als je zo graag model wilt staan voor moslims, moet je niet gek opkijken als je op het gedrag van moslims wordt aangesproken. You can’t have your cake and eat it too.

 6. 14

  Behalve dan dat ik PVV’ers moslims nooit hoor spreken over moslims die de islam aanhangen en moslims die alleen maar “in Allah geloven”.

  Je moet je eigen verzinsels wel onderscheiden van wat PVV’ers zoal denken natuurlijk.

 7. 15

  @9 Ahh, dan is het in ieder geval ook in orde wanneer Wilders op het gedrag van Breivik wordt aangesproken.

  Maar dan is er nog natuurlijk het verschil dat Wilders een invloedrijk persoon is die mensen opstookt en Nasrdin Dchars gewoon een acteur is met het hart op de juiste plaats.

 8. 17

  Zodra per 1 januari a.s. Henk en Ingrid de pijn in hun portemonnaie zullen gaan voelen dan piepen zij wel anders.
  Dan is de diarrhee niet bruin meer als je op water en brood moet leven.
  Bruin brokkelt af mensen, maar velen hebben dat nog niet door.

 9. 18

  Mag ik jou als aanhanger van het gedachtegoed dat de Europese Arbeiderspartijen in een oorlog zijn met de eigen autochtone bevolking dan ook aanspreken op Breivik? Of geldt die regel alleen specifiek voor moslims?

 10. 19

  Hou toch eens op met dat gebruiken van dezelfde terminologie als de pvv. Doe je niemand een dienst mee en haalt je nivo naar beneden. ” Henk en ingrid ” bestaan niet. Dat je dan meer moet typen, is niet anders. Duidelijkheid is een groot goed.

 11. 20

  Het verval binnen de bende van Wilders is ingetreden met de uitspraak van Brinkman:

  “Elke mogelijke verwijzing van straatterreur naar winnaar Gouden Kalf is ongewenst en onbedoeld. Nasrdin Dchars (sic) van harte gefeliciteerd!”

 12. 24

  Die regel geldt alleen voor personen die graag model willen staan voor een bepaalde groep en vervolgens geen afstand nemen van misdragingen door leden van die groep.

  Kunnen je hersens dit bevatten?

 13. 27

  Maar Anders Breivik wil juist graag model staan voor een bepaalde groep mensen (waar jij toe behoort) en weigert een millimeter afstand te nemen van de gedragingen van die groep (sterker nog, hij moedigt ze aan in zijn manifest). Dat geeft mij volgens jouw logica het recht om je vanaf nu Anders Breivik te noemen (en een groepje van je soortgenoten een roedel Anders Breiviks).

 14. 31

  Het is een vergissing om te denken dat het allemaal per ongelijk is. Een slippertje. Het is echter een patroon. PVV’ers en aanverwante artikelen worden steeds extremer in hun uitlatingen. Als er wat veel protest is dan nemen ze een stapje terug, maar het is wel gezegd. Over een jaar is het gemeen goed geworden bij rechts en nog een jaar verder en Donner verwerkt het in een wet.

 15. 32

  Hero Brinkman was degene die bij Pauw & Witteman kwam oreren dat een legerimam niet mocht, en passant de loyaliteit van een net in Afghanistan gesneuvelde (!) soldaat van Marokkaanse komaf in twijfel trekkend met de opmerking dat hij ook wel een dubbel paspoort gehad zou hebben.

  Jaaaa, fatsoenlijke man hoor, die Brinkman.

 16. 34

  ‘ongewenst’? Ja. ‘Onbedoeld’? Hoezo.

  Wat nou onbedoeld. Die Van Unnik bedoelt het precies zoals hij neerkalkt.

  Geen duiding van Brinkman voor nodig. Als ie een kerel was had ie ‘m op het matje geroepen. Nog sterker, dat zou strategisch een meesterlijke zet zijn.

 17. 35

  sorry, even off topic, over naar de Turken: zou de opmerking van Wilders/Van Roon over Erdogan als “de islamatische aap” helpen moeten om de verbroedering tussen Israel en Nederland te helpen door mee te doen aan de vijandschap tussen Israel en Turkije? Zie nrc.

 18. 37

  C.009 SV: ‘ Het is van tweeën éen. Als je’ [=Dchar] ‘zo graag model wilt staan voor moslims, moet je niet gek opkijken als je op het gedrag van moslims wordt aangesproken.’
  Ik vind dit zo´n waarheid als een koe*, dat ik de hatelijke reacties erop niet zomaar kan begrijpen. Een blindmakende ideologie is vooralsnog het enige waaraan ik kan denken.

  Neem de Profeet Daniël, in het gelijknamige Bijbelboek als een voortreffelijk mens afgeschilderd (9e Chapiter). Niettemin vereenzelvigt hij zich met het hele Israëlisch volk dat gezondigd heeft. Vergelijk dit nu eens met het triomfalisme van Dchars en kies: Joods-Christelijk of Islam au Maroc. Welke denkwereld wil je aanhangen, welke verraden? En vluchten kan niet meer.
  * De stomste socioloog weet het, of zou dat moeten.

 19. 39

  Ha Pax, mensen die dit soort schijnkeuzes opwerpen noemen ze ook wel volksmenners, de heilige boeken staan er vol mee.
  En Dchar valt op doordat hij geen vanzelfsprekende denkwereld aanhangt, als acteur kan hij zich blijkbaar verplaatsen in mensen.

 20. 40

  Dchar wil graag model staan voor moslims die hard werken om iets te bereiken en een goede burger van dit land te zijn. De moslims die door Wilders c.s. keihard bij de criminelen worden ingedeeld.

 21. 41

  Het is in ieder geval duidelijk dat HPAX ook vindt dat hij aangesproken mag worden op de daden van Breivik. Uiteraard tenzij HPAX volgens een onnavolgbare gedachtenkronkel een andere mening is toegedaan. Maar dat zal toch niet?

 22. 44

  Ik geloof wel dat Brinkman dat meent.
  En hoewel hij mijlenver staat van mijn zienswijze, en expressie; mag ik hem wel.
  ( al die tijd hij bestaat) Hij is iig in staat op radio ( en tv?) Normaal met andersdenkende te debateren,en nog te respecteren ook; dat is heel wat, vanuit …diens partij gezien.

  En de verdere heissa is meer dan gods geklaagd; foute rolmodellen kunnen ze geen genoeg van krijgen…te herhalen in allen actua filpjes twitters en noem maar op..
  En een geïntegreerd rolmodel voor ALLEN nederlanders;
  en het huis is te klein;omdat het ,foute/valse/laffe-propaganda wereldbeeld daarmee onderuit gehaald wordt?
  De man. zij een bijzinnetje omtrent; feiten met hem velen al jaren hetzelfde zeggen;zelfs over verhagen; maar dat mag niet en is zelfs voor de pers, politiek incorrect?

  dan is het inneens;dat omdat hij geen politicus is; hij niets mag zeggen?
  Net zo goed als die andere film man; en ieder dat recht heeft; ook naast wilders.
  Brinkman is, en was de kwaaiste niet…hijkan zelfs normaal spreken en lachen met afghanen; ..voor welk land (waar hij is geweeest) hij ook nog eens diep repspect kan opbrengen, ook voor het afghaanse volk.

  En is de enige die binnen de pvv, het woord democratie durft te noemen en aan de kaak te stellen.best een joviale peer; die ik net als bij pim fortyun,best als gesprekspartner zou willen onderwijl ik hen tuin aanleg/onderhoudt; vooral die van wijlen pim; had ik graag in gewerkt,en weet zeker; iki dan over van alles en nog wat op een normale manier van mening over kon verschillen. (mits hij zich niet nodeloos aangevallen zou voelen.)

  Nu ja het is een mooie film en goudennkalf waardig, en zeker de volgende van Deze nedrlandse acteur, met, marokaanse lieve ouders; Over w0 2; heb al voorstukje gezien; en wie weet weer , een fokking gouden kalf waardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren