1. 1

  Past in de lijn van PVV bijdragen als de kopvoddentax, knieschieten op reljeugd, Vlaanderen bij Nederland en Nederland uit Europa…

 2. 2

  Dit is alleen nieuwswaardig als er een andere partij (Bontes uitgezonderd) met de PVV mee stemt. Van de PVV weten we al lang waar we mee te maken hebben.

 3. 3

  Jammer dat deze uitspraken in de media komen zonder de nodige context, namelijk dat de overgrote meerderheid van alle vluchtelingen wereldwijd al in de eigen regio wordt opgevangen.

  Volgens de UNHCR komt 1 op de 4 vluchtelingen uit Afghanistan en worden 95% van die vluchtelingen in buurlanden Pakistan of Iran opgevangen. Ontwikkelingslanden vangen 80% van de vluchtelingen wereldwijd op, tegenover 70% tien jaar geleden.

 4. 4

  @1:
  Ach, voor de zoveelste keer blijkt zonneklaar dat Fritsma al evenmin als welke ander dan ook uit dat clubje bij benadering weet waar hij over praat.

  Om maar EEN klein voorbeeldje te noemen, rondom de grenzen van Syrië zitten inmiddels miljoenen Syrische vluchtelingen in de miserabelste omstandigheden in kampen, en dat in landen die zelf bepaald niet welvarend te noemen zijn….ALLE andere Europese landen nemen ruimhartig Syrische vluchtelingen op, en wij hier maximaal 250 , meen ik.
  Nee, erger, we hebben er dit jaar 50(jawel, 50) opgenomen.
  SIC.

  Op zich al genoeg om je als land kapot te schamen.
  Het is dus deze verregaande domheid, gekoppeld aan een schrijnend gebrek aan empathie en medemenselijkheid die mij in mijn mening over deze club (want het is geen partij) doet volharden.

 5. 5

  Ach zo een dombo als Fritsma weet zich wel te herinneren dat het verdrag in 1951 op is gesteld en op grond van het jaartal te vermelden, dat er toen geen mogelijkheden waren om binnen een dag de hele wereld over te vliegen. Gek genoeg is vergeet hij daarbij te vermelden, waarom dat verdrag begin jaren 50 gereed kwam (WOII en het feit, dat landen toen de grenzen sloten voor joods vluchtelingen uit Duitsland). Nu wil Fritsma het vluchtelingenverdrag weer op zeggen, want hij wil zijn handen vrij hebben om weer vluchtelingen te kunnen weren.

  De grootste vraag is echter waarom hij niet aan wil sturen op wijziging van het vluchtelingenverdrag.

  Dolkomisch trouwens op tv, dat hij denkt meent dat vliegtickets tienduizenden euro’s kosten. Het zij hem vergeven. Zo’n xenofoob weet daar natuurlijk niks van, want hij is nog nooit in het buitenland geweest.

 6. 6

  Ik vind het wel een mooi gebaar dat de PVV blijkbaar een groot budget beschikbaar wil stellen voor de opvang van vluchtelingen in eigen regio. De PVV is blijkbaar een partij van principes. Daar hebben we nog eens wat aan.

  @5 Ik denk dat Fritsma zijn tickets vergoed krijgt op basis van business class. Of hij denkt terecht dat als een retourtje met de trein binnen Nederland je al 60 euro kost, dat zo’n verre reis wel tienduizenden euro’s moet kosten.

 7. 7

  @6: Ik weet even niet waar je die €60 vandaan haalt, want een retourtje Maastricht-Groningen is nog geen €50 (2e klas, zonder korting). Overigens moet je wel van heel ver komen wil je met extrapolatie dan nog aan €10.000 komen (want €50 voor een retour Maastricht-Groningen is ongeveer 7 cent/km, voor €10.000 zou je dan al vijf keer op en neer kunnen naar Singapore).

 8. 9

  @7 Sorry, je ziet dat ik niet zo vaak met de trein van Maastricht naar Groningen reis. Laatst koste DenHaag utrecht me al meer dan 20 euro, vandaar mijn schatting. Overigens denk ik dat SF, als hij al met de teein reist, niet 2e klas reist, hij moet immers voor zijn werk op pad.
  Maar ik denk dat je verdere rekensom al geen effect sorteert, daar ik van mening ben dat SF niet eens weet waar Singapore precies ligt. Wellicht houdt na Duitsland en Frankrijk al een beetje op.

 9. 11

  @5: Natuurlijk weet oud IND-er Sietse Fritsma van de PVV wel wat een vliegticket kost. Hij vliegt zelf geregeld naar de Filipijnen want daar komt zijn partner vandaan (met wat googlen zo te vinden, oa over een donatie van hem en zijn pinoy aan een school aldaar een aantal jaar geleden. Er zijn wel meer PVV-ers met een buitenlandse partner (van binnen en buiten Europa).

  Maarja, hun “buit” is al binnen natuurlijk (zullen ze ook een dubbele nationaliteit hebben inmiddels? Dat is namelijk in de praktijk wel zo fijn en handig als emigrant dat je ook de nationaliteit van je geboorteland kan behouden ivm makkelijke terug keer voor kort of lang verblijf, soms ivm erfrecht, bezit van onroerend goed etc. etc.). Maarja alle andere mensen met een buitenlandse partner moeten aan rare symbool eisen voldoen zoals inburgering buitenland, binnenland, “duurzaam en voldoende inkomen” (100% minimumloon en een contract dat nog minimaal 365 dagen loopt op het moment van de verblijfsaanvraag etc.). Reguliere gezinsmigratie zijn ze dus al niet echt blij mee.. En asielzoekers zijn natuurlijk al helemaal een risicogroep in de ogen van de PVV (de bekende argumenten over geldzoekers, dieven, oplichters, onaangepast, moslims dit en dat blablabla).

 10. 12

  Ik zeg ook opzeggen, het geeft alleen maar verplichtingen en er staat in verhouding te weinig tegenover.

  Bovendien, zelfs al heb je het verdrag opgezegd, dan ben je alsnog vrij om iemand op te nemen als die aan de grens staat.

 11. 13

  @11: als ie het wel weet, staat ie keihard te liegen over de prijs van de vliegtickets.

  @12: er staat zelfs helemaal niks tegen over. dat was ook de reden waarom we de grenzen sloten voor joden in de jaren dertig. Er kwamen er te veel en er stond te weinig tegen over. We hebben dat verdrag gesloten om te voorkomen dat dat weer gebeurt.

 12. 14

  @12:

  …het geeft alleen maar verplichtingen en er staat in verhouding te weinig tegenover.

  Het onvervalste PVV-geluid. Medeleven en solidariteit met mensen uit verre landen, weg ermee.

 13. 15

  @3:

  UNHCR komt 1 op de 4 vluchtelingen uit Afghanistan

  Dat zijn cijfers uit 2011, tegenwoordig komen ze uit Syrië, alleen dan ben jij niet thuis met jouw medeleven en solidariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren