1. 4

  Maar dit is gewoon debiel. Mag volgens de PVV vrouwlijke verslaggevers niet meer berichten in/over Iran? Waar is onze knokploegdienstmedewerker om dit een ‘nieuw conservatief’ kader te plaatsen? Alle journalistes terug naar de afdeling Lokaal Nieuws?

 2. 5

  @3

  Niet in het bijzonder. Hij maakte alleen op een heldere manier duidelijk dat iedereen het recht heeft om te dragen wat hij of zij wil zolang zij zelf daarvoor gekozen heeft.

 3. 6

  Nu ik weet dat PVV’ers helemaal over de zeik gaan bij de suggestie dat Tel Aviv de hoofdstad is van israel ga ik dat ‘per ongeluk’ altijd even memoreren als het over israel gaat.

 4. 7

  geenstijl vind dat ook maar geenstijl is tegenwoordig niets meer dan het uithangbord van wilders, powned moeten ze gewoon onder brengen bij de zendtijd voor politieke partijen

  laat die helden die commentaar hebben over een verslaggever met een hoofddoek in iran zelf naar iran vliegen om daar de held uit te hangen maar daar zijn die bruine fascistische ratten te laf voor

 5. 8

  @gbh: ach, dat komt niet veel verder dan *hier* een beetje jammeren dat het een schande is dat ze in iran geen vrijheid van belediging, pardon, meningsuiting hebben.

 6. 9

  is toch wel merkwaardig dat een partij die vind dat mensen zich moeten aanpassen aan de cultuur van het land dat ze bezoeken/bewonen dat nou weer opeens fout vind…

  net trouwens even gekeken bij GS, en een groot deel van de ‘reaguurders’ vond dat ook raar, zo zie je maar, geef de pvv zoveel mogelijk zendtijd, zet ze in het pluche, dan vallen ze vanzelf door de mand, tot nu toe floreren ze alleen maar door overal tegen aan te schoppen en weg te lopen, mochten ze werkelijk macht hebben dan wordt hun eigen aanhang hun grootste vijand.

  of ze moeten net als de nsdap met 35% van de stemmen de hele democratie buiten spel kunnen zetten en in een ‘nacht van de lange messen’ weer afrekenen met hun stormfrontje….
  ik zie de Grote Leider er nog voor aan ook..

 7. 10

  tis toch allemaal wat minder geworden, zo onlangs. Bush weg andere Bush (wilders) als vervanging ..ik mis de breedte, diepgang en de humor..stelletje &*%$# :(

 8. 11

  Jeetje mensen, wat een commentaar. Dat de groep Wilders-aanhangers allochtonen wegzet als ‘mensen die zich moeten aanpassen’ is natuurlijk niet goed te praten, maar denken jullie ook niet door normale burgers die op een partij die hen goed leek gestemd te hebben weg te zetten als fascisten de hele zaak nog verder polariseert en radicaliseert? Is dit soort labeltjesgedrag nou niet juist wat we proberen te voorkomen?

  En dat Tel Aviv-verhaal, je moet wel heel paranoia zijn als je de verspreking van een verslaggeefster in een land waar ze op elke straathoek hoort dat Tel Aviv de hoofdstad van Israel is, aanziet voor een deel van een groter plan tot vernietiging van de staat Israel. Niettemin zou het de NOS sieren als ze vanavond even de fout rechtzetten.

 9. 13

  @11: Ik weet niet of dat wel correct zou zijn. Jeruzalem is in ieder geval niet de hoofdstad (volgens de VN). Voor diplomatieke doeleinden is Tel Aviv de hoofdstad, dus als ze iets in die zin gezegd heeft, klopt dat gewoon. Jeruzalem als hoofdstad erkennen zou niet overeenkomstig de VN zijn, bovendien erkenning van een illegale bezetting (de helft van Jeruzalem is immers geen Israëlisch grondgebied) én partij kiezen voor Israël in hun conflict met de Palestijnen.

  En laat dat nou net de agenda van Geert Wilders zijn.

 10. 15

  Ik ben een beetje ausgeluld over onze blonde vriend, maar mensen houd toch eens op met ‘paranoia zijn’ zeggen. Je bent paranoïde als je aan paranoia lijdt. Als dat zo door gaat moet ik misschien maar op een partij gaan stemmen die wel belang hecht aan de beheersing van de Nederlandsche taal.

 11. 16

  @13: Ik heb altijd gedacht dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israel, maar als jij het bij de VN-informatie gecheckt hebt dan zal het wel kloppen en heb ik het fout. Mijn excuses daarvoor.

  @12: 80% niet betekent 20% wel, en die 20% wordt nu weggezet als fascisten door sommigen hier. Ik geloof namelijk niet dat de meeste Wilders stemmers echt zo intolerant zijn, maar eerder gedesillusioneerd door de manier waarop de gevestigde politieke orde met hun problemen is omgegaan. Die mensen moet je juist zien te overtuigen dat met een tolerante houding tegen allochtonen hun problemen ook opgelost kunnen worden, die moet je niet in een hoek drukken van het grootste kwaad van de 20e eeuw. Daarnaast, waarin verschillen wij van Wilders als wij zijn aanhangers over één kam scheren, net als hij met de allochtonen doet? Laten we dan á la Wilders even teruggrijpen op ons gezamenlijk verleden en een oud spreekwoord ophalen: Wat ge niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!

 12. 17

  @2 De verenigde naties hebben in een resolutie gezegd dat Jeruzalem niet de hoofdstad is en alle landen ter wereld hebben daar gevolg aan gegeven door hun ambassades in tel aviv neer te zetten. Zelfs de VS erkennen Jeruzalem niet als hoofdstad. Lijkt me niet vreemd als een journalist dat dan ook zegt maar Geert Wilders is nou eenmaal een zionist van de ergste soort.

  @6 Nouja Wilders vindt dat, ik denk niet dat het zijn achterban iets kan schelen.

 13. 19

  Ik snap toch niet helemaal hoe de VN kan besluiten dat Jeruzalem niet de hoofdstad is. Ik neem toch aan dat een land soevereiniteit heeft in het kiezen van z’n hoofdstad. Het probleem zit hem er meer in dat Israel een wet heeft die zegt dat Jeruzalem “ongedeeld en voor eeuwig” de hooftstad is … en dat is wel een beetje raar en frusterend voor het vredesproces.

  Als google, wikipedia en de bosatlas jeruzalem de hoofdstad noemen dan …

  trouwens wel een illustratie van hoe k*t dat hele israelische-palestijns confict is als zelfs dit soort “relatieve” trivialiteiten zoveel emotie en strijd oproepen (aan beide zijden).

 14. 20

  @19 Probleem is dat Israel (Oost-)Jeruzalem met geweld heeft veroverd (Grenzen 1967 je weet toch), dat is illegaal en dus hoort Jeruzalem niet (helemaal) bij Israel. Als andere landen Jeruzalem zouden erkennen als hoofdstad van Israel dan zouden ze dus erkennen dat Jeruzalem deel uitmaakt van Israel.

 15. 21

  @Anoniem dat weet ik, maar dat is een glas halfvol half leeg discussie … west jeruzalem kan toch gewoon hoofdstad zijn?

 16. 23

  @21 Ja maar Israel zegt niet dat West-Jeruzalem de hoofdstad is maar heel Jeruzalem, en dát erkennen alle andere landen ter wereld dus niet. En terecht mijns inziens.

 17. 24

  @anoniem.
  idd terecht, maar het ligt dus weer eens ingewikkelder en wikipedia en de bosatals zouden west jeruzalem kunnen aanwijzen …

 18. 25

  @24 Even een link, Wikpedia stopt het weg in een noot op het lemma Israel: http://en.wikipedia.org/wiki/Israel#cite_note-capital-0 en verwijst door naar: http://en.wikipedia.org/wiki/Positions_on_Jerusalem

  Interessant internationaal gerechtelijk gegegeven waarbij je kunt stellen dat Jeruzalem hoofdstad noemen het internationaal recht schendt (niet dat Israel en de Zionisten zich dat ooit hebben aangetrokken).

  Interessante vraag: Kun je zeggen dat de inhoud van een Wikipedia lemma online het neutraalst mogelijke standpunt is omdat het wordt gewaarborgd door regels en een proces?

 19. 27

  Ik zou het wel een hele aardige vinden als het NOS-journaal morgen of overmorgen in een redactioneel commentaar live op TV een toelichting geeft op die jeruzalem-kwestie. Met het wikipedia-commentaar als strekking.

 20. 28

  @27: Dat zou Wilders dan weer een Dhimmitude noemen, de VN is immers een moslim-puppet. Mogelijk zou hij vervolgens pleiten voor een Nederlandse terugtrekking uit de VN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren