1. 3

  Hij heeft het nooit bekend, hè? Hij zegt – ook in dat interview (wel even registreren, maar de moeite meer dan waard) – dat hij heeft geschikt om er vanaf te zijn.

  En anders kan hij altijd nog zeggen dat die vent liep te jennen en dat zijn ‘oude mens’ het even overnam.

 2. 4

  Hmpf, ik vind de sterk opkomend populariteit van allerlei nieuwe christen religies als Pentacostalism (Pinksterbeweging) niet erg prettig. Ik ken die kerkgemeenschap van Hernandes niet, ik lees alleen dat het sinds 1944 is vrijgemaakt van overige gereformeerde kerken. Ik vind het kenmerkend voor de zowel de PVV als de gereformeerde kerk dat beide de waarheid preken en absoluut niet open staan voor andersdenkenden. Die kennen namelijk de waarheid niet en zijn verloren. Een soort beperkte solidariteit, alleen voor eigen groep. Andere overeenkomsten PVV en (calvinistische) religie: nadruk op Hard Werken en het eigen land goed verzorgen. Ik vraag me af wat Hernandes over homo’s denkt. Of de rol van vrouwen.

 3. 7

  @Spees; zijn vrouw is ook militair (en uitgezonden naar Afghanistan), dus wat dat betreft is ‘ie niet van de vrouw-achter-het-fornuis.

  Maar wat homoseks betreft, daar is de Vrijgemaakt-Gereformeerde Kerk vrij duidelijk over: dat is gewoon vies, voos en zondig. Je mag het wel zijn (kun je ook niet helpen tenslotte), maar je mag het niet doen.

  @su; nee want die vindt ‘ie te slap op het punt van de islamisering.

  “Andere partijen, ook CDA en ChristenUnie, hebben hier geen oog voor, meent Hernandez. Sterker nog deze christelijke partijen komen zelfs niet echt op voor hun eigen geloofsgenoten. ‘Deze partijen sluiten liever een monsterverbond met de islam om zieltjes en stemmen te winnen.”

 4. 10

  @Su; ik zou zeggen, lees dat interview eerst eens in zijn geheel door. Dat heldert een hoop zaken op.

  (Tipje van de sluier: het was zijn schoonfamilie die hem de vrijgemaakte kerk in heeft gehaald…)

 5. 13

  Glenn Beck was slechts tot zijn dertigste een coke snuiver? Dan deed George Bush het toch beter voordat God hem vond. Of andersom dat George God vond, het blijft een idiote reden. Het is bijzonder on-christelijk, want hoe kan je nou iets vinden dat altijd heeft bestaan en nota bene de complete wereld heeft geschapen? Of terug redenerend, hoe kan je nou iets vinden wat nooit heeft bestaan? Herboren christenen doen altijd alsof het ze is overkomen, maar ik denk dat het uiteindelijk een persoonlijke keuze geweest is om een andere waarheid te accepteren als jouw wereldbeeld.

  En fuck man, ik moet werken en niet zoveel lopen typen hier!

 6. 15

  @10: Sorry, ik kom er niet doorheen. Allemaal leuk en anekdotisch, maar zegt alleen dat hij zich gemakkelijk laat overhalen. Ik bedoel, een roman lees je in een ruk uit. Maar om nou je levensfilosofie zo indringend te veranderen gebaseerd op even de bijbel lezen en wat gesprekken..

 7. 17

  Als ik redacteur was van het Nederlands Dagblad zou ik dit nieuws heel hard proberen te verzwijgen. Dit heeft toch iets van je eigen nest bevuilen.

 8. 19

  Pas echt schokkend vind ik de comments op het artikel van ND… christenen, die vanuit hun christelijke menslievendheid de Partij van de vreemdelingenhaat omarmen.

  Goddank neemt het aantal christenen in Nederland steeds meer af.

 9. 20

  Migchiel:

  Vreemdelingenhaat? Ze vinden de normen en waarden van de ‘vreemdelingen’ niet overeenkomen met hun christelijke normen en waarden. Net zoals de ‘linkse’ mensen, vooral D66 echt anti-christelijk wordt gezien. (opheffing christelijke scholen, homohuwelijk, anti-monarchistisch, extreem-seculier).
  Een aantal punten heeft Wilders ook geen problemen mee, maar dat vergeten ze maar eventjes. Wilders gaat de christenen beschermen!

 10. 22

  ‘Goddank neemt het aantal christenen in Nederland steeds meer af.’

  Ik hoop dat niet alleen de hoeveelheid christenen afneemt, maar gelovigen in het algemeen.

 11. 23

  Veel PVV-ers aanbidden Geert als hun God. Welke draai of misstap Hij ook maakt, het wordt Hem vergeven, want er zal wel een Groter Plan achter schuilen en Geert’s wegen zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk. Nu is één van zijn apostelen bekeerd tot de Here Jezus. Verwarrend, zo’n dubbele religie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren