1. 1

  Het blijft bizar om een anti-eenzaamheidsindustrie op te zetten (als dat te duur blijkt worden eenzame mensen dan straks maar gewoon volgespoten met drugs om ze “te helpen”)…

 2. 2

  Een stichting of organisatie inschakelen. De horror.

  Is dat overigens op vrijwillige basis dat die postbodes dit zullen moeten doen, of krijgen ze er voor betaald? Dat laatste lijkt me sterk dus het zal wel een voorschot zijn op de vrijwillige bijdrage aan de samenleving wanneer ze t.z.t. de laan uitgestuurd worden en de WW/bijstand ingaan.

 3. 3

  Dus postbodes verwerven informatie waar dergelijke oudjes wonen. Die info is goud waard in criminele circuits. Deze bemoeienis zou wel eens een gedrocht kunnen blijken te zijn.

 4. 5

  Ik ken een aantal mensen die als postbezorger werken, en die weten van elk huis wie of wat voor iemand er woont (oud, alleen, gezin, etc.). Dus @3, ze hebben die informatie allang al, dat is niet nieuw. Wat nieuw is, is dat ze de mensen ook echt gaan aanspreken en vragen of er behoefte is aan hulp/gezelschap.

 5. 6

  @5: Hoe weten die postbodes dan dat een alleenstaand oudje al of niet regelmatig bezoek krijgt en/of eenzaam is? Kijken ze naar binnen? ‘smorgens ‘smiddags en ‘savonds? Worden ze aangesproken voor een kopje thee? Tellen alleen lijkt niet genoeg.

 6. 7

  Het probleem lost zichzelf op…..vanmorgen hoorde ik op de radio dat in de toekomst nog maar vier of zelfs drie keer in de week post bezorgd zal worden…… Dan wordt het lastig om bij te houden of iemand nog wel of geen sociale contacten heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren