1. 1

  Wrang is dat dat gebeurt terwijl men onderweg was naar de herdenkingsbijeenkomst van Katyn, alwaar de poolse legertop en officieren door de russen waren uitgemoord…

 2. 4

  Niet echt bijdehand vervoeren in 1 vliegtuig, een groot deel van je elite weggevaagd …

  Russische media schuiven de schuld in de schoenen van de crew. Putin zal er persoonlijk op toezien dat het onderzoek naar de crash terdege plaatsvindt. Gelukkig hebben lokale Russische autoriteiten de 2 zwarte dozen kunnen bergen…net over de grens, in Rusland

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8612825.stm

  Maar wat insinueren jullie hierboven nou weer? Die Kaczynski was toch braaf een knipmes van Putin?

 3. 7

  Leer mij Russische piloten kennen: macho’s, die het wel effetjes fixen, wat nou mist?! Na het einde van de Koude Oorlog vloeiden veel gevechtspiloten de burgerluchtvaart in: zelfde MiG-mentaliteit maar nu wel met de verantwoordelijkheid voor een (twee) honderdtal passagiers. Gevaarlijke weddenschappen in de cockpit; met de gordijntjes dicht landen, wedden dat ik het kan? Van die dingen…

  Over Kaczynski: niemand hoeft dood uiteraard, van Kaczynski zelf wel: deze homofobe nationalistische conservatieve Europahater wilde ook de doodstraf weer invoeren. Qua populisme en anti-humanisme een gelijke van Geert Wilders. Geen fraai persoon.

  Over het verlies van een elite: daarvoor moeten er duizenden mensen dood geen tachtig. Het is tragisch en heel verdrietig voor de getroffen personen en hun naasten maar in een democratie als Polen staan de nummers twee en drie al gewoon klaar, gelukkig maar.

  Hoe doet Nederland dat eigenlijk? Wie zat met wie in vliegtuig opweg naar bijvoorbeeld die Peter Stuyvesant-feestjes in NYC een half jaartje terug?

 4. 10

  @2 … een russisch vliegtuig dat net toevallig in december 2009 nog door de russen was geserviced…

  De zaak stinkt. Het is te toevallig dat de poolse legertop en de president omkomen bij gelegenheid van de herdenking van de Katyn moorden.

  Het heeft er alles van dat men de Polen heeft willen zeggen: zie je wel, we kunnen je zo weer pakken.

 5. 12

  Ik hoorde iemand zeggen dat de president zelf bang was te laat te komen op de herdenking, en daarom druk op de piloot uitoefende ondanks de mist toch te gaan landen. Ik heb die slechts ‘van horen zeggen’, zal nog kijken uit welke bron diegene het heeft.

 6. 13

  @12: ja, daar zit hem de kneep. Er was al een keer eerder een vergelijkbare situatie, waarin meerdere keren een landingspoging werd gedaan, die uiteindelijk door de piloot werd afgeblazen. Die kreeg daarna de volle laag van Kaczynski, dat hij bevelen niet zou hebben opgevolgd.

  Waarschijnlijk stond deze piloot niet zo sterk in zijn schoenen, heeft het onder druk toch geprobeerd, met fatale afloop.

  (Ben ook even kwijt waar ik dit gelezen heb.)

 7. 15

  Hm in de Volkskrant stond vanochtend: ‘in Rusland wordt geopperd dat Kaczynski zelf per se wilde landen in de mist’. Dat klinkt toch alsof het een roddel is die de Russen bedacht hebben. Toch een stukje minder betrouwbaar dan de CNN. Maarja onderzoek zal de oorzaak uitwijzen (of niet, Putin leidt het onderzoek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren