1. 5

  Kan ik helaas niet vinden maar in de NY Times zou een stuk gestaan hebben over de ‘amazonisering’ van de winkels. Aan de hand van geluidstechniek en bewakingscamera’s wordt het koopgedrag van de klant in de gaten gehouden en aan de hand daarvan de winkel ingericht en het product aangeboden.

  Een bron in mijn omgeving zegt dat dat al bij plaatselijke super dat ook al gebeurd. Je zegt achter in de winkel tegen je medeshopper dat je de mayo zoekt en 50 meter verderop sturen ze bij de kassa iemand jouw kant op. Service noemen ze dat.

  Wat ik bedoel te zeggen is dat in militaire of veiligheidsdiensten – vaak overheid – zaken worden uitgevonden – en langzaam de private sector binnendruppelen. Kijk naar de drone. Eerst Afghanistan, nu bij de winkel op de hoek voor 300 euro.

 2. 6

  Dit leidt natuurlijk tot ontslag van de minister van V&J en gevangenisstraffen voor de verantwoordelijke leidinggevenden bij Landelijke Eenheid en Belastingdienst, toch?

 3. 8

  @5 ook gelezen dat artikel. Ze volgen ook vooral je telefoon die continue contact legt met het daarvoor speciaal aangelegde wifi-netwerk. En dan kunnen ze precies zien wanneer je in die winkel komt en hoe je je door de winkel beweegt. En als ze die informatie dan ook nog koppelen aan de kassa, weten ze helemaal alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren