Poetin hoort politieke tegenstanders liever niet speechen

Trouw:

Een toespraak van Kremlintegenstander Michail Chodorkovski heeft zondag in Rusland geleid tot chaotische toestanden. […]

De voormalige rijkste man van Rusland sprak via een videolink in een hotel in Sint-Petersburg. Dat ging niet zonder slag of stoot: De politie viel nog voor het begin van de speech binnen om te zoeken naar drugs en probeerde later het gebouw te evacueren vanwege een bommelding. Daarna werd de stroom afgesloten, maar daar waren de organisatoren op voorbereid. Ze hadden batterijen ingeslagen.

Open waanlink

  1. 1

    Zoeken naar drugs, bommelding… Nogal doorzichtig. Is het nu eigenlijk hoopgevend of doodcynisch dat ze niet gewoon toegeven dat het om politieke intimidatie gaat?

  2. 2

    @1: Putin probeert heel omzichtig een zekere schijn van democratie te bewaren. Protesten van de oppositie worden ook altijd verboden omdat er nou net tegelijk een parade, voorstelling of andere activiteit op dezelfde plaats en tijd gepland staat. Bij NGO’s wordt binnengevallen om softwarepiraterij tegen te gaan. Politieke tegenstanders blijken steeds maar weer hun belastingaangifte niet op orde te hebben. De stok is altijd wel te vinden en iedereen weet toch precies wat de werkelijke reden was.

  3. 4

    @3: Onze fijne koning is voor dat soort snoepreisjes altijd wel te porren. Die zit er verder helemaal niet mee, als hij maar mag proosten met belangrijke lui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren