Poetin en Wilders, BFF’s?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Want allebei tegen Europa:

Russische organisaties hebben de PVV in het Europees Parlement uitgenodigd om als waarnemer op te treden bij het uiterst omstreden referendum zondag op het Oekraïense schiereiland Krim over aansluiting bij Rusland. […]

Ook andere eurokritische partijen zijn gevraagd. Het gaat om partijen waarmee de PVV na de verkiezingen wil samenwerken, zoals de Oostenrijkse FPÖ.

Alhoewel?

De PVV’ers gaan niet in op de uitnodiging wegens andere verplichtingen, aldus de woordvoerder van de PVV-delegatie woensdag in het EU-parlement in Straatsburg.

Geen keiharde afwijzing (bijvoorbeeld vanwege afkeuring van een gewapende invasie of met een beroep op het internationaal recht), maar een slap excuusje. Dus wie weet, komt het nog goed.

Toen in het EP voor een actieplan tegen homofobie moest worden gestemd, was het ook al zo halfslachtig.

Zou de PVV wel van harte en uit volle overtuiging voor westerse waarden staan?

Open artikel

Reacties (3)

#1 gbh

De verdedigers van Putin zijn dezelfde als de verdedigers van Assad; extreem rechts en een stuk radicaal links. Wat ze bind is anti-imperialistisch/anti-globalistisch sentiment en anti-semitisme. Putin is de held die het blijkbaar allemaal moet doen.

https://tahriricn.wordpress.com/2013/12/11/syria-who-are-assads-fascist-supporters/

#2 Emile M

De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Voor Wilders en Assad ligt dat genuanceerder. Met de Russen waren al eerder warme banden.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/17/steunt-het-kremlin-de-eurosceptische-beweging-van-wilders-en-consorten-nu-ook-al/
En wij maar denken dat de belangrijkste geldstroom van Wilders uit Israel kwam…

#3 Bismarck

@2: Er is wel iets meer aan de hand hoor. Politiek zijn Wilders en Putin behoorlijk geestverwanten, al zal Wilders dat niet graag toegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*