Participatiesamenleving anno 2015

Soms denk je dat je de Speld zit te lezen. Als straf participeren omdat je vrijwilligerswerk hebt gedaan. Logisch…..

 

Open artikel

Reacties (8)

#1 Olav

Illusies maak ik me niet, maar op basis van één tweet ga ik er nog even niets van vinden. Ik zou er wel meer van willen weten.

#2 Sun Tzu

Participatiesamenleving is één woord.

#3 Joost

FTFY

#4 frankw

Ik had hem voor de verandering als geintje bedacht: participatie samenleving. Zij die participeren komen immers steeds verder af te staan van de samenleving waarin we pretenderen dat ze participeren immers.

#5 Witpaard

Ook in het ND te vinden (grotendeels achter een betaalmuur:) https://www.nd.nl/artikelen/2015/april/24/Hoge-eis-voor-niet-gemeld-kerkelijk-vrijwilligersw

#6 Stoic

@5. En zo slaat de discussie weer dood.
(de moeder van Lange Frans had toch ook zoiets?)
Zolang het niet opgegeven wordt, weet het UWV zogenaamd van niets. Dit “beroep” had ook een ander kunnen doen. Nu wordt uitgerekend hoeveel dit werk opgeleverd had kunnen worden….
Hoelang wist het UWV al van niets? (“Hij had er geen geheim van gemaakt”). Hadden ze niet de NSA kunnen bellen?, die weten alles. In dat geval, waarom laten ze hem bungelen? (Dit zou zomaar kunnen, want zo zijn mensen, berekenend). Met een basisloon was dit niet, wat er niet komt, want “de wet van behoud van beroep” is sterker.

#7 Inca

@1, vraag is vooral hoe je dit zou kunnen bevestigen. OM en UWV zullen hun mond houden, en aangezien de uitspraak direct is gedaan is het maar de vraag of het op rechtspraak.nl komt. En zo is er geen verhaal, want maar 1 kant. En het OM en het UWV high fiven elkaar als ze samen aan het Ordina Golftoernooi deelnemen?

#8 Olav

@7:

@1, vraag is vooral hoe je dit zou kunnen bevestigen.

De betrokken advocaat twittert erover. Dus die is mogelijk benaderbaar voor meer uitleg. Ik doe niet aan twitter anders zou ik het misschien wel doen.

Nogmaals, ik heb geen illusies en ik hou het voor zeer aannemelijk dat de overheid zich hier gewoon opnieuw van zijn slechtste kant laat zien. Anderzijds zijn er toch ook wel plausibele verklaringen mogelijk voor zo’n veroordeling. Als meneer zich verliest in zijn vrijwilligerswerk, daar doordeweeks zeer veel uren aan besteedt en geen pogingen meer doet om aan betaald werk te komen dan kan ik me voorstellen dat men daar vanuit de uitkerende instantie vragen bij stelt en er iets van gaat zeggen. Of er dan meteen over fraude en vervolging gesproken moet worden is een tweede, maar misschien zit daar ook wel een beetje voorgeschiedenis.

En verder dient er natuurlijk gewoon een basisinkomen te komen zodat meneer lekker kan doen wat hij wil. Op basis van de karige informatie die we hebben lijkt hij in elk geval niemand in de weg te lopen, en betaalde banen zijn er toch niet genoeg. Laisser faire, laisser passer.

Ik vraag me dan alleen maar weer af waar een kerk een cameraman voor nodig heeft, maar dat terzijde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*