Opstelten (wie anders) wil alle reisgegevens van alle Nederlanders opslaan

Alleen maar voor uw eigen veiligheid, natuurlijk.

Minister Opstelten (veiligheid en justitie) wil de reisgegeven van alle Nederlanders opslaan. De autoriteiten kunnen zo zogenoemde djihadreizigers beter in de gaten houden. De minister zei dit gisteren naar aanleiding van de nieuwste rapportage van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Maar wat als de Syriëgangers gewoon met de auto gaan?

Ik denk dat we inmiddels veilig van een ‘War on Privacy’ kunnen spreken.

Open artikel

Reacties (16)

#1 aynranddebiel

Haha, schaamteloos gewoon. Hij denkt ik heb toch al een paar Big Brother Awards binnen, ik kan net zo goed all out gaan.

#2 Mangler

Als het gaat om onze veiligheid, kunnen we ome Ivo maar beter opsluiten in de looney bin. Is voor iedereen het beste.

#3 Inca

Wie anders? Teeven. (Die wil en passant het medisch beroepsgeheim even uithollen.) Als dynamisch duo weten ze toch in no-time een boel grondrechten te verkwanselen.

#4 Henk van S tot S

Maar wat als de Syriëgangers gewoon met de auto gaan?

In die de geen geregistreerd mobieltje en of modern navigatiesysteem hebben worden ze misschien hooguit bij nog wat camera’s gefotografeerd.
Het meest veilige is waarschijnlijk een huifkar met twee ongechipte ezels ervoor; Ivo & Fredje ;-)

#5 McLovin

Is goed Ivo, maar dan wel graag een camera overal in je eigen huis inclusief de wc, badkamer, slaapkamer overal en een permanent op je voorhoofd gemonteerd!. Waarom? gewoon om te voorkomen dat een politicus steekpenningen aanneemt, vreemdgaat, hoeren/schandknaapjes inhuurt etcetcetc. Ik zeg niet dat je het doet beste Ivo maar als je niks te verbergen hebt vind jij dat toch niet erg dat we dat allemaal netjes opnemen en registreren? (En ooeps zo af en toe es wat genante stukjes film laten lekken naar Geenstijl ofzo….)

#6 pedro

Hij wil ook dit jaar de Big Brother Award in de wacht slepen.

Misschien moet iemand hem eens uitleggen, waar de naam van die award eigenlijk vandaan komt. Volgens mij ziet hij zichzelf als een gewone grote broer, waar de kleinere broertjes en zusjes bewonderend naar op kijken.

#7 Andy Cap

Wat een schitterende afleidingsmanouvre. Toen ik eens een verschil van mening had met de belastingen bleek dat elke vliegreis van mij sinds 1988 daar geregistreerd stond.

Kortom, dat gebeurt al.

#8 Olav

@7: Als dat klopt, en ik twijfel er niet aan, dan lijkt me dat een belangrijk punt om de minister mee om de oren te slaan in de Kamer en in de media.

#9 Inca

@5: de wc enzo ben ik niet zo geinteresseerd, maar de onderhandse deals, die lijken me ontzettend interessant. Wat wordt er overlegd in de achterkamertjes? Hoe gaat dat als er overlegd wordt tussen de partij en de ministers? Niets te verbergen toch?

#10 Matthijs2

Uitstekend plan van @5. Heet niet voor niets voksvertegenwoordiging, dus we willen graag op de hoogte zijn van alles wat onze vertegenwoordigers doen. Overal camera’s rond het binnenhof, in de auto’s en huizen van ministers, bij ieder overleg, ook bij topoverleg, de telefoongesprekken en berichtjes live uitgezonden, etc

#11 Andy Cap

@8: Sterker nog: ik betaal altijd alles, maar dan ook alles, contant. Zelfs mijn AOW neem ik in 1 keer op, omdat ik niet wil dat mijn koopgedrag in kaart gebracht kan worden.

Dus dan sta je wel raar te kijken.

#12 Noortje

Vanochtend in de Volkskrant. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3541591/2013/11/09/Nederland-bestelt-een-nog-verboden-spionagesysteem.dhtml

Dit getuigt van een extreme arrogante, namelijk de verwachting dat de wet wel aangepast zal worden.

#13 Olav

@12: Die zal dan ook ongetwijfeld worden aangepast. Want de spullen hebben we dan tenslotte al en anders zou het geld voor niets zijn uitgegeven. Dat kan natuurlijk ook niet.

#14 Sigi

Ik denk wel eens dat Opstelten omringd is door gniffelende ambtenaren die er een wedstrijdje van maken wie hem het raarste wetsvoorstel kan laten doen.

#15 steenbeek

Reactie verwijderd.

#16 Andy Cap

@13: Maar GroenLinks en de PvdA zullen ongetwijfeld de nodige wettelijke garanties vragen om te voorkomen dat het systeem zo wordt gebruikt als waarvoor het is ontwikkeld. Alvorens -dat spreekt vanzelf- in te stemmen.

En daar houden die geheime diensten en justitie zich in het vervolg dan ook aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*