‘Opstelten lichtte Kamer onjuist in over drugsdeal’

Aldus Piet Doedens, de voormalige advocaat van Cees H.:

Volgens Doedens heeft het Openbaar Ministerie op 10 september 2001 bijna 5 miljoen gulden (bijna 2,3 miljoen euro) overgemaakt naar zijn advocatenkantoor, vanwaar het geld naar de drugsbaron werd doorgesluisd. Dat bedrag is vier keer zo hoog als de 1,25 miljoen waarover Opstelten onlangs de Kamer informeerde.

De oppositiepartijen ruiken bloed:

Diverse oppositiepartijen overwegen het vertrouwen in Opstelten op te zeggen zodra ze hard bewijs zien dat zijn verhaal niet klopt. Zowel Opstelten als H.’s advocaten weigeren het bankafschrift te tonen. De advocaten doen dat omdat hun cliënt hiervoor geen toestemming geeft, Opstelten beroept zich op staatsgeheim. D66-Kamerlid Magda Berndsen gaat aan Opstelten vragen om, desnoods vertrouwelijk, bewijs te tonen dat er ‘slechts’ 1,25 miljoen gulden aan H. is overgemaakt.

Komt het einde van het dappere duo Opstelten & Teeven in zicht?

Open artikel

Reacties (4)

#1 Hal Incandenza

Als dit klopt, dan mag je toch hopen dat het duo Dumb & Dumber nu toch wel uitgepolitiekt is.

#2 Niet JeZus

De Tweede Kamer vindt het alleen maar guitig als die twee opaatjes met totaaal verkeerde info komen..

#3 Toni Niet ingelogd

O&T hebben met hun afluisternetwerk zoveel belastend materiaal van de meerderheid van de Tweede Kamer verzameld dat ze kunnen doen wat ze willen.

#4 Bismarck

Ik vind het maar een matige aanleiding, maar van de andere kant hebben ze al veel teveel verkeerd gedaan en hadden al lang ontslagen moeten zijn. Probleem is dat beiden te belangrijk binnen de VVD zijn, die daar waarschijnlijk best een kabinetscrisis voor over heeft. Gevolg is dat PvdA kan kiezen tussen de motie van wantrouwen niet steunen of nieuwe verkiezingen (en dan decimering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*