Op wie moet je stemmen voor een linkse coalitie?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Bismarck

Linkse coalitie: SP (-PvdA-wat kleine sprokkels)
Midden: PvdA (-VVD-CDA-D66)
Kunduz: GL (-VVD-CDA-D66-CU)
Rechts: VVD (-CDA-PVV-SGP)

Met CDA en CU weet je niet op welke coalitie je stemt, die zullen alle twee puntje bij paaltje zowel Kunduz als semirechts steunen (en CDA ook nog midden of rechts en CU misschien links), afhankelijk van wat een meerderheid kan halen. Voor rechts kun je eventueel ook PVV of SGP stemmen.

#1.1 Anton B - Reactie op #1

De PVV is al tijden niet meer rechts, sociaal economisch staan ze dichter in de buurt van de SP en de PvdA dan de VVD. In de laatste maanden hebben ze ook consequent moties van de SP en de PvdA gesteund. De meest rechts mogelijke regering is op dit moment Paars+CDA

#1.2 su - Reactie op #1.1

Je praat poep Anton. Wilders zal altijd kiezen voor macht boven achterban. Dat betekent nu (quasi-)links lullen en straks tegen vriendje Rutte aanschurken. Mensen vergeten nogal eens dat Wilders jaren bij de VVD heeft doorgebracht voordat hij zijn plucheplakvehikel oprichtte.

#1.3 Bismarck - Reactie op #1.1

Ja dat roep je inderdaad ongeveer elke dag wel ergens, daarbij vergetende dat Wilders in de aanloop naar de verkiezingen van 2010 ook allerlei linkse dingen riep, maar uiteindelijk toch een rechtse regering in het zadel hielp (en twee jaar daarin hield). Maar ik zie de PVV toch echt alleen een VVD-CDA kabinet steunen (en dan alleen nog als D66 er niet bij zit).

Of Rutte daar nog een keer intrapt is de vraag. Gezien zijn uitspraken tot nog toe mikt die in eerste instantie op een Kunduz-min (VVD-CDA-D66-CU) kabinet, maar het zou me niet verbazen als hij de afgelopen rechtse constructie -met eventueel de SGP en 50+ erbij voor voldoende zetels- graag achter de hand heeft (logisch, want de CU zal niet graag in dat bootje stappen) en prefereert boven iets met de PvdA en/of GL erbij.

#2 Rob

Intreseert me niet welk coalitie gevormd wordt

gaat me zelf nu eigenlijk alleen om de studiefinanciering dus ja liever SP of PVV die in een coalitie zit met andere en dan hopen dat een van die 2 de studiefinanciering laten houden…. Denk alleen dat ze die standpunt laten vallen nu GL, PVDA, D66, CDA, VVD, CU, SGP het weg willen halen en een prestatiebeurs in willen voeren dus lekker lenen en de jongere generatie dieper in de schulden werpen:D goed voor de economie

#3 pedro

“Op wie moet je stemmen voor een linkse coalitie?”

Op de PVV. Dan kun je na de formatie aan de zijlijn lopen klagen over de linkse coalitie, die dan gevormd is, welke coalitie er ook gevormd is. Alle coalities waar de PVV niet in zit, kunnen door hen links genoemd worden. Of dat waar is of niet, doet er niet zo veel toe. Je kan het altijd roepen. Vrijheid van meningsuiting heet dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*