Op Blogger alleen nog ‘openbaar nuttig bloot’.

NIEUWS - Blogger, de blogservice van Google, wordt gekuisd. Vanaf 23 maart mogen er geen seksueel expliciete afbeeldingen en filmpjes meer worden geplaatst. Als Google naaktheid ontdekt zal de blogger gemaand worden zijn stek af te schermen of de naakte content van zijn blog af te halen.

Mag er dan helemaal niets meer tegenwoordig? Jawel, op de helppagina van Google/Blogger staat:
“We staan nog steeds naaktheid toe als de inhoud voldoende openbaar nut heeft, bijvoorbeeld in een kunstzinnige, educatieve of wetenschappelijke context of een documentaire”.

Open waanlink

 1. 2

  Voorbeeld van hoe het internet de Amerikaanse moraal, de Amerikaanse puriteinse moraal in dit geval, aan de wereld opdringt. Eerder ook bijvoorbeeld:

  http://stripgids.org/2010/11/apple-censureert-ook-cover-kanaal-13/

  Dan heb je als natie als Nederland toch zomaar een jaar of 30 á 40 aan ontwikkeling geheel verspild simpelweg omdat de VS zo op haar eigen achterlijkheid in dat soort zaken gesteld is.

  De theoretische oplossing is evident; gebruik niet de produkten/kanalen van grote Amerikaanse bedrijven. De praktische oplossing is even evident minder evident…

 2. 4

  Vanaf 23 maart mogen er geen seksueel expliciete afbeeldingen en filmpjes meer worden geplaatst. Als Google naaktheid ontdekt zal de blogger gemaand worden zijn stek af te schermen of de naakte content van zijn blog af te halen.

  Dus naaktheid is hetzelfde als “seksueel expliciete afbeeldingen”, tenzij het “voldoende openbaar nut” heeft?
  Merkwaardig.

 3. 5

  Voordat iedereen de hooivorken uit de kast haalt, besef je dat er waarschijnlijk ontzettend veel mensen zijn die blogger als persoonlijk pornoplatform gebruiken, bijvoorbeeld met linkaggregatiepagina’s. Dat 1) kost veel traffic 2) veroorzaakt veel gedoe met Notice and Takedown requests van rechthebbenden en 3) vertroebelt je merk en 4) je verdient er waarschijnlijk geen zak aan.

  Dus, dat soort “klanten” wil je helemaal niet hebben en dus stel je deze regel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren