Oorlogsmoe? Stem dan niet op mij

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Christian Jongeneel

Weer een kansloze, halve gare republikein waar we de komende tijd het nodige plezier aan gaan beleven.

#2 Bismarck

@1: Het probleem is dat naast zo’n figuur een Rick Perry, Jeb Bush of Ted Cruz ineens heel redelijk lijkt, met het gevaar dat ze zichzelf als het redelijke midden tussen totale randdebielen en de “communistische” democraten kunnen presenteren.

#3 Tzoimbo

Probleem is dat er niemand is op wie je wel kunt stemmen als je oorlogsmoe bent.

#4 Anton Evening

Je moet wat compenseren, met een meisjesnaam als Lindsey.

#5 Dehnus

Sign, en dan mocht ik vroeger die halfbakken Republikein nog wel…. voordat hij mee ging zingen met de extremen binnen zijn partij.
(Niet elke Republikein is een nutcase, alleen ze worden wel heel zeldzaam tegenwoordig :S, het is net de VVD.. de ideologen zijn moeilijk te vinden).

Maar goed Graham luistert nu dus ook alleen maar naar geldschieters en daardoor naar de onderbuik. Blijft niet veel over, tenzij je independent gaat stemmen waar voormalige Republikeinen en Democraten tegenwoordig te vinden zijn.

Meestal zul je me ook wel bij de democraten vinden hoor, maar ook daar zitten er een par nutters bij waar steeds meer naar geluisterd word… bijvoorbeeld hoe hebben de Democraten zelf President Carter niet aangevallen omdat hij “te zacht” was :S.

(Voorbeeld, Arnold Schwarzenegger was Pro GunControl, Pro Choice en Pro Gay Rights. Alleen fiscaal meer rechts, waar je over kunt discussiëren natuurlijk.)

#6 Dehnus

@2: Ik vind Stoffel Schildpad nogal grappig (Mitch McConnell). Was hij alleen maar niet zo’n zure rechtse grijze muis :P.

#7 Bismarck

@3: Rand Paul belooft iig. wel zoiets en bij de democraten heb je ook kandidaten die duidelijk anti-oorlog zijn. Toegegeven, ze zullen niet winnen, maar je kunt er wel op stemmen (bij de voorverkiezingen).

#8 gbh

Chamberlain was ook oorlogsmoe.

#9 JANC

@8: Ook een republikein?

#10 gbh

@9: Sorry, was even vergeten dat elke moreel hier alleen geld als dat het radicaal links gedachtengoed uitkomt.

#11 Nonkel

@9:

Conservatief.

#12 Tzoimbo

@8: En de eerste Godwin is weer binnen.

En natuurlijk van iemand die nog nooit een oorlog heeft gezien waar hij niet aan mee wilde doen. Ga hier alsjeblieft niet de morele high ground claimen, wil mijn eten graag binnen houden.

#13 su

@8 Nu was iedereen die de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog hadden meegemaakt moe van de afslachting. Maar dat maakt van Chaimberlain nog geen anti-militairist. Hij zag ook de dreiging opdoemen in de jaren dertig. Een ware doemscenario dreigde met een drie-fronten oorlog voor het Britse Imperium met Duitsland, Italië en Japan. Chaimberlain had dus twee opties, waar hij zich op heeft gestort: enerzijds de aantal fronten te minimaliseren door appeasement, anderzijds om de wapenwedloop met Duitsland aan te gaan. Beide heeft hij aangepakt. Onder zijn bewind is de RAF gigantisch uitgebreid. Hij gokte goed dat de volgende oorlog gewonnen zou worden in de lucht. De budget voor deze nieuwe tak van defensie steeg onder Chaimberlain zevenvoudig en streefde zelfs de marine – toch het belangrijkste strijdkracht van het Britse Imperium – ruim voorbij. Zonder zijn vooruitziende blik zou de Slag van Groot-Britannië waarschijnlijk anders hebben uitgepakt.

Onertussen had radicaal-, zo jij het wil extreem-, links massaal de wapens opgepakt tegen het opdoemende Fascisme. Door de wol geverfde anti-militairisten ten tijde van de Grote Oorlog monsterde aan in de Internationale Brigades om deze existentiële bedreigng in de kiem te smoren. En alles zonde de steun van de grote mogendheden die weigerde om een democratisch gekozen regering te hulp te schieten.

Maar goed, blijkbaar ben jij meer fan van oorlogsgeile haviken die graag anderen opzwepen voor oorlog zonder zelf de verschrikkingen ervan te hebben ervaren. Weet je wie ook een oorlogszuchtige havik was in de jaren ’30, gbh?

#14 JANC

@10: Appels en peren. Daar ging het om. En domheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*