Ook anti-fascistische Kafka zet zijn tanden in kleine nieuwe partijen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 Krekel

’t Is een eng clubje, Griet. Dat is het …

#2 Bismarck

Ze gaan wel ver zeg, door die handtekeningen te gaan bekijken. Ik zou bv. ook best een handtekening gezet hebben voor de PiratenPartij, ondanks dat ik er geen lid van ben (of denk te worden) en er ook niet op ga stemmen. Ik heb het idee dat Kafka daar toch wat teveel uit denkt af te kunnen leiden.

#3 thallman

Hoe komt kafka aan deze informatie? Ik vermoed dat de AIVD dit doorspeelt om onrust te zaaien.

#3.1 Bismarck - Reactie op #3

Ondersteuningsverklaringen zijn gewoon openbaar. Kafka heeft de AIVD dus hier helemaal niet voor nodig gehad.

#4 Bolke de Big

De Roon was in de jaren zeventig als jongvolwassene actief in radicaalrechtse kringen waar plannen voor gewapende burgerwachten en staatsgrepen, de geheime dienst motiveerde hen in de gaten te houden. Dat resulteerde in het voorkomen van een bomaanslag door lieden uit dezelfde kringen waarin De Roon rondliep. Voor Wilders vormt dit verleden geen beletsel om Raymond de Roon op de 14e plek op de kandidatenlijst te zetten

En wanneer neemt Kafka eens het verleden van diverse G.L. leden/PVDA en SP leden eens onder de loep, daar zit ook volk tussen welke zich in het verleden met foute mensen/ideeen hebben ingelaten.

O nee stom, die zijn links en geweld gepleegd door links is natuurlijk altijd okiedokie.

Ik zeg verbieden dat Kafka.

#4.1 A. de Man - Reactie op #4

De methoden van Kafka vertonen trekken van het fascisme. Nu hoor ik wel vaker het adagium “met boeven vang je boeven”, maar het is wel heel krom dat ze zich in hun betoog oa. baseren op de door hun zo vaak verfoeide geheime dienst.

#4.2 Bolke de Big - Reactie op #4.1

Kafka is de voorloper van een links radicale knokploeg, het enige verschil tussen hun en hun extreem rechtse tegenhanger is hun ideologie, voor de rest beide even eng en moeten beide gewoon verboden worden.

#4.3 Grobbo - Reactie op #4

Het staat rechtse(xtremistische) groepen vrij om de handtekeningenlijsten van de partijen aan de linkerzijde van het spectrum door te lopen en te onderzoeken. Of ledenlijsten openbaar zijn weet ik niet trouwens.

En dat soort clubs hebben meestal een schrijnend tekort aan introspectie, dus je hoeft echt niet te verwachten dat ze de hand in eigen boezem gaan steken en eens vrolijk hun eigen partij tegen het licht gaan houden. Maar dat mogen anderen dus wel.

#5 Spuyt12

Ik vind mensen die roepen om verboden zonder dat er strafbare feiten zijn gepleegd eng. Maar dat kan aan mij liggen.

#6 benjbenj

Ja, griezelig, die drang tot verbieden.

#7 P.J. Cokema

Gemiste kans voor Kafka. De alinea over de Anti Europa Partij klopt niet. Jack Rijnders reageerde op het Sargasso-artikel waarin zijn deelname aan de partij van Wim Vreeswijk al werd genoemd. In zijn reactie neemt Rijnders afstand van Vreeswijk.

Verder wordt continu de LPF grenoemd. Er zijn zeker veel ex-LPF’ers met sen conservatief rechtse tot extreemrechtse sympathieën. Maar vanaf de oprichting zijn hebben ook veel LPF’ers de partij verlaten, vanwege dat soort sentimenten binnen de gelederen.

Wat nieuwe partijen betreft: elke verkiezing zijn er wel één of meerdere initiatieven van uiterst rechtse signatuur, die een poging doen aan de verkiezingen deel te nemen. Mij viel op dat het in veel gevallen om dezelfde, kleine groep actievelingen gaat, die het voor al door interne onenigheid maar niet lukt een voet aan de grond te krijgen.
Op zich is het goed dat Kafka die groep monitored en dus bij herhaling met dezelfde namen op de proppen komt. Die waakzaamheid mag niet verslappen, want de groep sterft helaas niet door vergrijzing uit. Maar de informatie moet wel kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*