‘Onvoldoende toezicht op Nederlandse vleessector’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo bericht Follow the Money:

Let wel, we hebben het hier dus over pakweg 2000 voetvalvelden van een meter hoog aan ‘dierlijke bijproducten’ (in casu slachtafval, zoals afgekeurde dieren en karkassen) op jaarbasis. (Nederland heeft in totaal zo’n 7000 voetbalvelden) Op de handelsstromen rond deze immense stapel aan bijproducten – volgens de Raad vooral in cosmetica en diervoeder gebruikt – is fysiek noch administratief weinig zicht. Een deel hiervan kan dus evengoed bewust of onbewust in onze humane consumptie terecht komen. De raad somt zelfs een paar voorbeelden op waarin sprake is geweest van humane consumptie van mogelijk gevaarlijk slachtafval.

Niet iets om een lekker gevoel van te krijgen…

Open artikel

Reacties (3)

#1 nome

Zo lang je als vleeseter heerlijk zit te kauwen op iets dat van een beest gemaakt is, maakt het toch allemaal niet zo heel veel uit wat het precies is. Als je maar lekker mag blijven kokhalzen over vegetarisch, vegan, of eko/bio.

#2 simpel

FUD, het gaat helemaal niet over kwaliteit maar over een overmaat aan regeltjes en het al dan niet er aan voldoen.
Voedsel is nog nooit zo (kunstmatig) veilig geweest als nu.
het overgrote deel van het “zogenaamde” slachtafval is perfect geschikt voor menselijke consumptie.

#3 nome

Gezien de mentaliteit van de gemiddelde vleeseter, ook onder de minne klikkers hier, zal het me werkelijk worst zijn dat ze er ziek van worden, of dat medicatie niet bij ze werkt als ze het heel hard nodig hebben. Opportunistische ignorantie hoort een prijs te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*