1. 8

  Meestal vliegen vogels en maken ze geen gebruik van de autoweg. Nu stond er een windmolen in de weg.
  Mij maakt het niet uit, als we windmolens willen, moeten we gewoon op de koop toe nemen dat er af een toe een vogeltje sneuvelt.
  Daarentegen verorber ik met genoegen een gans, kip of kalkoen, maar die laatste twee vliegen niet zo veel en doorgaans ook niet zo hoog.

  Ik heb in zoverre niks tegen windmolens, dat het enige is waar ik op tegen ben, is dat het heel veel kost om ze te gebruiken en windmolens leveren geen enkele positieve financiële bijdrage. Als ze dat wel zouden doen, dan zou ik ze toejuichen en iedere dagen ganzen en wellicht heel misschien een verdwaald pelikaantje rapen.
  Ben benieuwd hoe dat smaakt!

 2. 10

  In Denemarken: ieder jaar weer 30.000 dode vogels door windmolens. In Groot Brittannië: ieder jaar 55.000.000 dode vogels door katten. We kunnen heel wat dierenleed voorkomen door de Engelse katten door de Deense windmolens te gooien.

 3. 12

  Dat is niet het geval JSK, dit is gewoon een roze rotstreek. Het is juist heel relevant om duurzaamheid te koppelen aan biodiversiteit, ecosystemen, dierenrechten, sociale ethiek etc. Alleen dan kan je komen tot een duurzame en eerlijke samenleving. Ook bij duurzame energiebronnen moet je de ecologische en sociale impact van de gehele keten / life cycle onder ogen zien. Voor windmolens en accu’s voor hybride auto’s zijn ook zeldzame aardmetalen nodig, de productie ervan levert veel toxisch afval op en zelfs laag radioactief thorium. Maar inmiddels is er een revolutionaire loodaccu (oude techniek in nieuw jasje) ontwikkeld in China die geen lithium nodig heeft. De innovatie gaat heel snel en wordt mede gestuwt doordat men negatieve effecten onder ogen durft te zien. Windmolens kunnen met enkele aanpassingen ook veel vogelvriendelijker zijn. Geen reden tot wanhopen dus en laat de roze broerders maar rellen.

 4. 13

  Heb je het filmpje eigenlijk wel bekeken? Die Pelikaan vloog geen meter boven het wegdek en de filmer week (daarmee overigens anderen in gevaar brengend) net uit voor de Pelikaan. Voor het zelfde geld was die vogel meteen overreden. Je wilt trouwens niet weten hoeveel vogels (maar ook andere dieren) er jaarlijks slachtoffer zijn van een auto. Ik denk niet dat windmolens zulke aantallen kunnen bereiken, al zetten we er nog een miljoen bij.

 5. 15

  Het is een rotstreek, maar de richting waarin de milieubeweging zich heeft bewogen de laatste 10 a 15 jaar, zorgt ervoor dat de rotstreek blijft plakken.

 6. 17

  Ik raap af en toe wel eens een net doodgereden vogeltje van de weg op. Je wil niet weten hoe lekker kraaien en kauwenborsten smaken. Op de barbecue met een beetje zout of kruiden, heerlijk.

  Zouden meer mensen moeten doen.

 7. 18

  Heb wel eens hond gegeten. Beetje droog vlees. Net een taai sudderlapje, je weet wel zo’n ding dat te lang droog heeft gelegen. Smaakt licht pittig.

  Als de gelegenheid zich voordoet wil ik ook wel kat proberen.

 8. 19

  Ik herinner me eens gelezen te hebben dat de smaak van hond er enorm op vooruit gaat als het beestje voor de slacht wordt doodgeknuppeld. De adrenaline die (bij de hond) vrijkomt verrijkt de smaak. Dat het taai is zal ook met de leeftijd van de viervoeter te maken hebben. Dus Harry, was een een vers doodgeknuppelde pup of heb je je met een oude geëuthanaseerde loebas laten afschepen?

  Over kat weet ik niets maar kan ik Wikipedia citeren: maag en ingewanden kunnen gegeten worden. Van het dijvlees kunnen balletjes worden gedraaid voor in de soep. De kop en de rest van het beest worden weggegooid – waarschijnlijk doen we daar een hoop vogels (gieren!) nog een plezier mee. Soort van schadeloosstelling voor al dat molenleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren