1. 1

  Hadden we daar nou echt een deze analyse voor nodig? Dit wist iedereen toch op het moment zelf toch ook? Natuurlijk werden ze daar genaaid, maar joh, het is niet alsof je zelf uit bed werd gelicht ofzo, dus, boeiuh.

  En als deze burgemeester meer dan een lichte tik op de vingers krijgt zal ik meer dan verbaasd zijn. Eigenlijk hoort zo’n vent gewoon uit het ambt ontheven te worden, maar ik durf het eigenlijk al niet meer op te schrijven uit angst dat ik hier zo meteen om m’n naïviteit wordt uitgelachen.

 2. 7

  Betogers mag je niet zomaar ontruimen, was al bij de Occupykampen gebleken.

  Volgens mij hebben deze heren 1 klein detail over het hoofd gezien, de ‘betogers’ stonden niet op openbaar terrein maar op een stuk terrein dat eigendom is van het AZC in Ter Apel en die wilde die betogers weg hebben.
  De Occupykampen stonden/staan wel op openbaar terrein.

 3. 8

  Oplossing lijkt me simpel: bodemprocedure aanspannen en een zeer fikse schadevergoeding vragen. Desnoods doorgaan tot EHRM.

  Motie van wantrouwen tegen Opstelten en/of Leers lijkt me ook een goed idee. Is toch al ook gedaan met Verdonk toen ze demissionair was?

 4. 11

  Hoezo over het hoofd gezien? Volgens het artikel had het centrum een gebruiksovereenkomst met de gemeente. En aangezien de suggestie is dat de gemeente geld aan het centrum moest betalen per dag dat zij dat veld niet konden gebruiken, lijkt met duidelijk dat de gemeente de eigenaar is. De vraag is of die gebruiksovereenkomst er inderdaad al was, of dat hij geantidateerd was.

 5. 12

  Yeps, klaarblijkelijk is de meerderheid van “het volk” het helemaal eens met deze gang van zaken. op het gevaar van het creëren van een Godwin: “Toen ze mij kwamen halen
  …was er niemand meer die nog kon protesteren”

 6. 13

  Het ‘laten gebeuren’ gehalte is weer op het niveau van de jaren 30.
  De zwijgende massa is de ware banaliteit van het kwaad.

  Tot zover deze Godwin.

 7. 15

  Dit toont inderdaad het falen van de rechtsstaat aan. Asielzoekers kunnen eindeloos procedures aanspannen met hulp van de advocaat die adviseert om leugens te vertellen. Als dit niet helpt weigeren ze gewoon te vertrekken en dan staat de overheid machteloos.

  Of de asielzoeker weigert gewoon te vertellen waar hij vandaan komt wat hem onuitzetbaar maakt.

  De rechtsstaat heeft zichzelf door een overdaad aan wetten en vedragen vast gezet.

 8. 16

  Nee, de massa die zwijgend toekijkt als de overheid de wet overtreedt belichamen de banaliteit van het kwaad. Wij allemaal dus, maar ja de andere keus is kleiner gaan wonen en je Prius inruilen voor een brommer.
  Om over de wintersport maar te zwijgen.

 9. 17

  De asielzoekers overtreden zelf de wet door Nederland niet te verlaten. Zijn deze mensen dan niet de banaliteit van het kwaad? Of ben jij de banaliteit van het kwaad omdat je er niks aan gedaan hebt deze asielzoekers alsnog het land uit te krijgen?

  Legalisme is trouwens een drogredenering.

 10. 18

  Uit ervaring weet ik dat de Occupy niet altijd op openbare grond staat, maar op terrein van een particulier of semi-overheid. De politie kan dan alleen maar optreden als er daadwerkelijk een klacht is over de aanwezigheid van ongevraagde wildkampeerders.

 11. 20

  Ik zie het inderdaad als een gevaar dat mensen die illegaal in Nederland zijn gewoon kunnen blijven als ze hier tentjes opzetten. Is dat dan geen aanfluiting van de rechtsstaat? Dat de overheid dit soort mazen in de wet negeert zie ik als positiefs.

  De overheid overtreed trouwens ook de wet (verdrag van maastricht) door geld naar Griekenland te sturen, daar hoor de RECHTSTAATISINGEVAAAAAR types echter niet over.

 12. 24

  Irakezen die aangeven niet terug te willen naar Irak, worden door Irak geweigerd. Uitsluitend mensen die zeggen terug te willen worden (her)opgenomen. Ze willen niet terug; velen zijn bang.
  Mensen zonder duidelijk identiteit, bijvoorbeeld omdat hun paspoort, geboortebewijs en dergelijke zoek is geraakt, worden door land van (vermeende) herkomst niet geaccepteerd. Niet ongebruikelijk in oorlogsgebieden.
  De werkelijkheid is wat weerbarstiger dan gewenst. Deze mensen overtreden de wet, omdat ze niet anders kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren