1. 1

  ”Those who viewed the article in an easy-to-read format remained polarized in their views, the researchers found. But those who read the same article after it had been photocopied and made harder to read were more moderate in their responses. Making the information harder to read induced abstract thinking, Preston said.”

  Als iedereen stopt met dragen van lenzen en brillen, kunnen we dus een politieke landverschuiving naar het midden verwachten? Of…Als Sargasso écht zo nuancerend wil zijn, waarom dan dat fijn leesbare lettertype? Een blog die écht wil nuanceren schrijft in Comic Sans!

  En die laatste (ironische bedoelde) opmerking, is zo gek nog niet.

  http://www.wired.com/wiredscience/2011/01/the-benefit-of-ugly-fonts/

 2. 3

  Matig politiek denken zorgt er voor dat je met de ‘tijdsgeest’ mee gaat. Wat een ongelooflijke domheid. Lees het boekje van Maarten van Rossem eens over de VS en de kredietcrisis. Niet Reagan, maar Carter begon al met het begunstigen van de zakenwereld en de rijken. Dat kwam door het opzetten van rechtse denktanks gefinancierd door de overdadig bedeelden. Zij zijn een mengeling tussen onderzoek en propaganda. Daarmee misbruik je dus de wetenschap voor je eigen politieke spelletjes, zoals de idee dat belastingverlaging voor de rijken beter voor de economie zou zijn, milieuschade een links dogma is, deregulering goed is voor de financiële wereld, en dus goed voor de burger, en meer van dat soort onzin.

  Mijn mening is dat je daarom wetenschap en politiek wel degelijk moet combineren en dat links dat nog niet helemaal doorheeft. Dat heeft ogenschijnlijk met de marketing te maken en de financiering. Hopelijk dat dat nog eens een keer veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren