Onderwijs in Turkije

Het gaat niet de goede kant op:

De Turkse nationale onderwijsraad heeft de minister van onderwijs namelijk zojuist geadviseerd studenten aan de hotel- en toerismescholen niet langer te onderwijzen hoe ze alcoholische dranken moeten serveren. Ook moeten stages in hotels en restaurants waar alcohol wordt geschonken worden verboden. Want dat brengt jonge moslims maar in verleiding.

De minister heeft al gezegd dat de adviezen precies stroken met de plannen die hij in voorbereiding heeft. Het is een klein en veelzeggend onderdeel van de adviezen die de onderwijsraad heeft geproduceerd. Verplicht godsdienstonderwijs vanaf het eerste jaar van de basisschool – denk maar aan uw zesjarige. Godsdienstles op de kleuterschool haalde het niet. Wel moeten kleuters leren wat paradijs en hel inhouden, en worden ze doordrenkt met liefde voor God. Ook adviseert de raad (tenminste op religieuze scholen) invoering van het Ottomaanse Turks als verplicht vak – de taal van de vroegere elite die met Arabische en Perzische woorden is doorspekt en het Arabische alfabet gebruikt. Vader des vaderlands Atatürk voerde in 1928 een taalhervorming door en verving het Arabische schrift door het Latijnse.

Open waanlink

  1. 1

    Atatürk draait zich om in z’n graf. En zo’n beetje de enige inkomstenbron die Turkije heeft, het tourisme, wordt de nek omgedraaid door de megalomane farao Erdoğan en zijn 40 rovers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren