1. 3

  Waarom krijgt deze waanlink de tag “handelsakkoord” (ipv “handelsverdrag”) en waarom missen de tags “transatlantic trade and investment partnership” en “TTIP”, die bij de vorige waanlink over dit verdrag waren toegevoegd? Overigens missen dan weer al deze tags bij een eerder artikel over Fransen die dit verdrag in het EP wilden blokkeren (en dat ik dus niet kan vinden met de Sargasso-zoekfunctie).

 2. 5

  @4: Dankje, die zocht ik inderdaad. Ik was vergeten aan wie we ook al weer te danken hebben dat ACTA weer leeft. D66 (en Europese bloedverwanten) dus, even dat iedereen zich dat realiseert!

 3. 6

  TPP a Trojan horse

  The TPP is a Trojan horse, branded as a “free trade” agreement, but having nothing to do with fair and equitable treatment. In reality, it is precisely “a wish list of the 1% – a worldwide corporate power”. “Only 5 of its 29 chapters cover traditional trade matters, like tariffs or quotas.” “The other chapters enshrine new rights and privileges for major corporations while weakening the power of nation states to oppose them.”

 4. 7

  @6: Ongetwijfeld,

  en geen enkele politicus zal voorstellen om dat (bijvoorbeeld in de vorm van een referendum) aan de bevolking voor te leggen, zelfs de politici niet die zich “links” noemen.

  Maar even zo goed zullen ze ons allemaal weer oproepen om toch vooral naar de stembus te gaan.

  We worden verkocht en verraden en deze schijndemocratie is daarbij slechts het glijmiddel van het grootkapitaal.

 5. 8

  Maar daar worden ze toch voor betaald om het niet aan de bevolking voor te leggen? De hedendaagse politiek heeft wereldwijd het patent op geheimhouding. Wij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren