OM vervolgt Geert Wilders

Wegens belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat.

Dat zat er natuurlijk aan te komen.

Wilders’ reactie getuigt vooral van grote verwarring van mening en feit:

Ik heb gezegd wat miljoenen mensen denken en vinden. Voor de tweede keer wil men blijkbaar afrekenen met iemand die de waarheid spreekt.

Voor de rest heeft natuurlijk niet hij, maar ‘de islam’ het gedaan…

Open artikel

Reacties (24)

#1 McLovin

Als miljoenen mensen in een sloot springen, wil nog steeds niet zeggen dat dat een goed idee is.

#2 Joost

Mooi

#3 Praedinius

@1: Je krijgt dan dat de sloot vervuild, wat niet zo’n goed idee is, maar verder mogen alle Wilders-aanhangers wat mij betreft gerust in de sloot springen als die maar diep genoeg is en vooral veel modder bevat.

#4 Micowoco

“Millionen stehen hinter mir”.

#5 Bismarck

@0: Argumentum ad populum heet dat.

#6 Dehnus

De aanklacht is onzin, gewoon omdat het deze man een podium geeft en hem nog meer in het slachtoffer rolletje drukt. Zijn volgelingen denken nu ook dat ze “vervolgd” worden, maakt ze alleen maar fanatieker.

Daar bij is het ook weer onzin dat hij zegt “wat mensen vinden en denken” of “de waarheid spreekt”.

Ook al zegt hij wat mensen vinden en denken, hoeft dat nog niet de waarheid te zijn. Iedereen kan wel denken dat ik Batavus rij, maar ik rij toch echt op een Goedkope Fiets van de Biltema :).

#7 Jeroen

Minder Marokkanen (en andere nationaliteiten) is officieel overheidsbeleid, zie de Remigratiewet. Hoe het onderschrijven van dat beleid strafbaar kan zijn zie ik nog niet.

#8 Praedinius

@7: Nietwaar. De Remigratiewet is er om mensen die willen remigreren een helpende hand te bieden, maar je moet dan wel ouder zijn dan 55 jaar bijvoorbeeld.
Wilders EIST !!!!!! dat mensen gaan remigreren omdat ze heel verdorven zijn. Zij zijn minderwaardig omdat ze gerespecteerd willen worden iets waar vooral links intrap terwijl ze alleen maar hier zijn om een beter leven te hebben, ten koste van Wilders-aanbidders en geheel in strijd met hun opvatting die gewoon graag willen dat ze een rotleven hebben omdat dat juist voor hen een plezier is.

#9 Toko Senang

Dat wordt nog spannend,
“Een politicus moet voorkomen dat hij uitlatingen verspreidt die strijdig zijn met de wet en met de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat. Daarbij gaat het niet uitsluitend om uitlatingen die aanzetten tot haat of geweld of discriminatie maar ook om uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid.”

Zou dan de PVV niet een process kunnen aanspannen tegen een partij die zich negatief uitlaat over PVV aanhangers. Ik vind dit een slechte ontwikkeling. Vrijheid van meningsuiting is een hoeksteen van onze democratie. Hieraan tornen schaadt de democratie.

#10 Sasha Berkman

@9: Er is geen enkele politieke partij die zich discriminerend over bepaalde bevolkingsgroepen uitspreekt behalve Geert Wilders’ fascistische project, de PVV. Geen enkele politieke partij heeft zich naar mijn weten ooit negatief uitgelaten over PVV aanhangers. U klets, kortom, uit uw nek. Vrijheid van meningsuiting houdt bovendien niet in dat het bedreigen van bepaalde bevolkingsgroepen legaal is.

#12 Sasha Berkman

@11: Zo konsekwent zijn de aanhangers van de fascist Geert W niet helaas. Overigens zou ik het Indonesie niet aan willen doen om dat figuur op te moeten nemen. Gewoon hier zijn straf uitzitten. Eventuul de wet aanpassen opdat veroordeelde ctriminelen geen plek in de tweede kamer kunnen krijgen. Dat scheelt uberhaupt al de helft van het aantal PVV slaven in de 2e kamer.

#13 Dante

Dus eigenlijk had de heer Wilders ook terecht gestaan of moeten staan als hij zijn publiek de vraag voor had gelegd; Willen we meer of minder Finnen in Nederland? Waarschijnlijk had iedereen dan moeten lachen bij zo een vraag. Wat is het verschil met Marokkanen? Zijn ze belangrijker? Zijn ze minder belangrijk? De heer Wilders spreekt inderdaad de waarheid. Miljoenen Nederlanders hebben genoeg van de problematiek en de criminaliteit vooral rondom deze groep en zouden van deze groep dan ook liever minder hebben. Daarmee kun je het eens zijn of niet, maar daarin zit geen racisme of discriminatie. Tenzij je criminelenmoe ook als discriminatie kunt bestempelen. Gelukkig is er een partij die feiten benoemt, waar anderen liever niets over zeggen en vervallen in wensdenken…

#14 Mario

@13
“Gelukkig is er een partij die feiten benoemt, waar anderen liever niets over zeggen en vervallen in wensdenken

Je beseft dat je het nu specifiek over ‘de PVV-stemmer’ hebt? Zij die liever voor zich laten spreken i.p.v. feiten? De ‘Geert heeft gelijk’ schreeuwers?

LOL!!!

#15 Dante

14 Willen we meer of minder Finnen?

#16 Jules Vismale

@3. En als radicale imans, moslimextremisten, aanhangers van ISIS, criminele allochtonen of asielzoekers (zij die zich fatsoenlijk in Nederland gedragen reken ik niet mee) nou eens hier met zijn allen in een sloot springen, zou die dan misschien niet vervuild raken of moet die sloot soms nog veel dieper zijn opdat zij er allemaal in verdrinken?
Varkens en wilde zwijnen (dieren waar bepaalde groepen moslims niet dol op wezen omdat ze onrein zouden zijn) blijken juist dol op modder te zijn waarmee ze lastige parasieten van zich af krijgen. En ik kom toch liever een groep Wilders-aanhangers of een roedel wolven tegen dan ISIS-aanhangers of gevaarlijke jihadstrijders hoewel zij vast NOOIT in een sloot of meer springen als anderen dat van hen wensen!

#17 Joop

@16,

Waarom zeg je niet allebei de groepen, of is het zwart-wit, zoals we gewend zijn van radicaal rechts of links?

Is er geen tussenweg, jawel, nee, we moeten kiezen

#18 Henk van S tot S

@13:
Finnen stammen evenals de Hongaren af van de Mongolen, dus Geert kijkt wel uit; zo’n mongool is hij nu ook weer niet ;-)

#19 Joop

@18,

Wilders heeft toch een Hongaarse vrouw?

Niet dat het mij wat uitmaakt, meeste mannen worden rustig van een relatie, hij niet.

#20 Henk van S tot S

@19:
Dat was de pointe! :-)

#21 Praedinius

@13: Hij heeft die “problematiek” zelf verzonnen. Vraag je maar eens af hoe “vaak” jij last hebt van Marokkanen. Misschien is het wel eens gebeurd. Maar meldt je het ook als je (over)last hebt van Nederlanders? Zeg je dan ook, laatst had ik toch weer zo’n rotzooi met een Nederlander? Het is ook wonderlijk dat bijvoorbeeld alleen aanbiders van Wilders de vrouwen worden uitgescholden voor hoer. Ik ken toch tientallen vrouwen maar ze worden nooit uitgescholden voor hoer.
Je schijn kennelijk niet in de gaten hte hebben dat het elke keer feest is bij Wilders en z’n aanbidders als ze weer een Marokkaan ergens van kunnen beschuldigen. Soms organiseren ze wel eens straatfeesten zoveel plezier hebben ze.

#22 Mario

@15

“14 Willen we meer of minder Finnen?

Haaiefinnûhsoep is een zeer slap aftreksel van het originele recept. Vinnen (bepaalde) zijn -terecht- verboden, als het op ‘soep’ aankomt.

#24 Sasha Berkman

@15: “Willen we meer of minder Finnen?”

Mensen die dergelijke haatzaai agitatie plegen moeten ze vwm betreft opnemen in een inrichting en dagelijks haldol toedienen desnoods. Wil jij meer of minder joden?

Als er maar genoeg menen zijn die dat willen, regelt Hitler, pardon Wilders dat wel.

Het word nog een hele klus voor die incompetente galbak om dat te organiseren. Er zijn veel te veel D66ers hier in dit land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*