Oliver Roy: hoe de islamisten veranderen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Joop

In Egypte afgelopen jaar, na de ‘revolutie’, al 1500 christelijke meisjes ontvoerd, verkracht, en gedwongen getrouwd. Erg lucratief voor de arme jongens, die geld krijgen van salafistische en wahabitische organisaties, verdiend met Westers oliegeld. Politie doet niets, want ja de ‘moderne’ islamisten hebben de democratische gekozen meerderheid in het parlement.

Minderheden hebben het dus zwaarder als er democratisch een meerderheid van baardmannen in het parlement worden gekozen.

#1.1 TisMeWat - Reactie op #1

Jamaar, Joop, dat mag je helemaal zo niet zeggen/vinden.

Moslims zijn immers allemaal hartstikke lief en zouden nooit onaardig doen tegen andersgelovigen/niet-gelovigen.

Je begrijpt het gewoon niet, Joop. Je mag niet zulke onaardige dingen zeggen, want dan worden ze boos en gaan ze “islamofoob” en “racist” roepen. Je moet juist altijd lief en begripvol doen, want alleen dan zullen zij, volgens de onbetwistbare wetten van de “maakbare samenleving”, inzien dat ze best wel een beetje dom en achterlijk bezig zijn, en ons goede voorbeeld volgen.

Dwang is nooit goed, dat hebben we toch in de anti-authoritaire jaren 70 geleerd? Het is vooral belangrijk deze hardliners altijd als slachtoffers te blijven zien: slachtoffers van het imperialistische westen, de zionisten en de islamofoben en racisten op deze wereld.

#1.2 Joop - Reactie op #1.1

Er wordt teveel gemeten met Westerse maatstaven. In Europa hebben we een vrij evenwichtig systeem wanneer het gaat om het individu. Dat is in de prille democratiën in het MO nog ver te zoeken. Wat daarbij een rol speelt is dat bij de verkiezingen het Moslimbroederschap een uitgekiende campagne had, dichtbij de mensen op sociaal-economisch gebied, wat niet zozeer islamitisch is. Daar stemmen de mensen op, en nemen de minder leuke dingen op de koop toe. Denk aan de nazi’s die werkgelegenheid (brood op de plank) beloofde voor iedereen in de jaren 30 in Duitsland. De westerse liberale normen en waarden kan niemand van eten. Eerst moet er nog een middenstand komen, meer hoger opgeleide mensen, meer welvaart, voordat de oude traditionele krachten en machten zijn gebroken. Dus zal het moslimbroederschap andere belangen hebben, ook op sociaal-economisch terrein dan wij. Simpel.

#1.3 pedro - Reactie op #1.1

Doe niet zo raar man. Wat Joop hier aan stipt is een groot onrecht, dat gewoon gezegd mag worden en ook gezegd wordt, tot in de Tweede kamer aan toe zijn hier al vragen over gesteld. Niet alle islamieten zijn lief en aardig. Dat is alleen de overgrote meerderheid maar. Net als bij christenen, en zelfs bij PVV stemmers.

Verder lijk je van de anti-autoritaire jaren 70 weinig te hebben gesnapt, want de categorieën die je hier op somt zijn nu juist voorbeelden van autoritair ingestelde groepen mensen, waartegen in de jaren 70 verzet gepleegd werd en die juist in het laatste decennium een comeback aan het maken zijn. Dat zijn al die mensen die jarenlang heel politiek correct ‘de mond gesnoerd’ werd, dankzij wat jij de anti-autoritaire jaren 70 noemt.

#1.4 Nas - Reactie op #1

De veiligheidssituatie is voor elke Egyptenaar ernstig, ongeacht geloof. De politie heeft gewoon nauwelijks opgetreden sinds vorig jaar. Jij hebt best lef dat jij hier alleen maar de Christelijke slachtoffers benoemt, en zelfs aantallen noemt zonder bron.

#1.5 Joop - Reactie op #1.4

Beste Nas, geen lef, ik geef aan dat de meerderheid beslist, dat is democratie. Als je niet tot die meerderheid behoord dan wordt het moeilijk. En op die manier wordt zelfs het gedrag van de politie, zolang het nog functioneert daar heb je gelijk in, ook door gestuurd.

De bron heb ik in nummer vijf aangegeven. Wel gekleurd overigens dat weet ik. Christenen onder elkaar. Dat zal op andere minderheden ook van toepassing zijn, als je bijvoorbeeld in de ogen van de islamisten opruiende taal bezigt, of andere afwijkende dingen doet, een moslimmeisje wil geen sluier dragen. Wat trouwens al onder het bewind van Mubarak al gebeurde, onder druk zetten, spugen, vermanend toespreken en op andere manieren tegenin gaan.

#2 Joop

Er zijn inderdaad kamervragen (meedere partijen) gesteld over de positie van christelijke meisjes

http://www.radio.nl/portal/home/medianieuws/010.archief/2012/04/175909.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Maar benieuwd hoe je betere bestrijding van deze ontvoeringen kan afdwingen. Economisch? Het lijkt me een interne gelegenheid waarbij Nederland (cq het Westen) niets kan verlangen. Jammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*