“Oekraïne gebruikt clusterbommen in Oost-Oekraïne”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Volgens Human Rights Watch. En beide partijen maken zich volgens Amnesty international schuldig aan standrechtelijke executies.

Open artikel

Reacties (16)

#1 su

Wel apart. Als Poetin als grote boosdoener afgeschilderd kan worden barst het in no time van de comments die hem, terecht, afserveren. Maar nu blijkt dat de ‘good guys’ even hard oorlogsmisdaden plegen kun je de loogkruid horen rollen..

#2 Joost

Stropop. De discussie komt daar meestal op gang doordat bepaalde mensen (putin-fanboys) hier de conclusies van zulke artikelen aanvallen.

Maar ik kan het net zo makkelijk omdraaien: Als dezelfde organisaties rapporten uitbrengen die iets anti-Putin zeggen, dan zijn het westerse propagandamachines (HRW), maar als ze kritisch blijken t.o.v. “het Westen”, dan blijft het opeens stil bij diezelfde “bepaalde mensen”.

At your service.

#3 su

@2 Meh. Heb wel vaker aangedragen dat beide partijen oorlogsmisdaden plegen (bombarderen van burgerdoelen bijvoorbeeld), en dan krijg ik gbh net zo hard in mijn nek met z’n Putin-lover ad hominim.

#4 bolke

Meh, wat is er zo bijzonder aan clusterbommen?
Iedereen gebruikt die dingen als het zo uit komt, de enige reden dat de rebellen ze niet gebruikten was waarschijnlijk omdat ze ze niet hebben.

#5 su

@4 Het gaat vooral om clusterbommen in bevolkt gebied, en er zijn sterke aanwijzingen dat de separatisten ze ook gebruiken. Maar het gaat ook om standrechtelijke executies door beide partijen. Nazi-praktijken zou je welhaast zeggen.

#6 bolke

@5: Na und, het is een oorlog, geen picknick.

#7 su

@6 En dus alles is geoorloofd?

#8 L.Brusselman

@2: Vriendje Joost probeert opponenten weer eens als Putin-lovers te bashen.Hij lijkt ghb wel.

#9 Sigi

@7
Voor sommige mensen zijn er op deze vraag 2 antwoorden. “Ja” als je aan de “goede” kant staat en “Nee, natuurlijk niet” voor de “foute” kant.

#10 Bolke

@7: Yup, er bestaat namelijk geen 2de plaats in een oorlog, 2de plaats = dood of onderworpen.

#11 frankw

Beide partijen maken zich naar het zich laat aanzien schuldig aan het schenden van het oorlogsrecht. Dit moet consequenties voor beide partijen hebben, ook voor de Oekraïense verantwoordelijken.

#12 gbh

@11: Daar heb je gelijk in elke partij is verantwoordelijk voor het schenden van oorlogsrecht. Er is alleen op het rapport van HWI het één en ander aan te merken en HWI heeft haar conclusie ook afgezwakt met de mededeling dat de “rebellen” hier mogelijk voor verantwoordelijk zijn.

Meer info hier inclusief satelliet beelden van de BUK:

https://twitter.com/djp3tros

Belangrijkste punt is dat zonder Russische invasie en annexatie dit alles nooit was gebeurd. Het Westen wilt dit nog steeds niet tegen beter weten in erkennen omdat hier de nodige consequenties aan zouden moeten zitten en blijft het dus hebben over “separatisten”.

#13 su

@12 Er is alleen op het rapport van HWI het één en ander aan te merken en HWI heeft haar conclusie ook afgezwakt met de mededeling dat de “rebellen” hier mogelijk voor verantwoordelijk zijn.

Heb je hier ook een link van? Zover ik weet hebben ze van meet af aan gesteld dat er sterke aanwijzingen zijn dat het Oekraïnse leger clusterbommen hebben gebruikt, maar dat gebruik ervan door de separatisten ook wordt vermoed.

Belangrijkste punt is dat zonder Russische invasie en annexatie dit alles nooit was gebeurd.

Deze verwachtte ik al. Maar dat kan nooit als excuus dienen voor oorlogsmisdaden.

#14 gbh

@13:

Deze verwachtte ik al. Maar dat kan nooit als excuus dienen voor oorlogsmisdaden.

Dat stond ook net in dat ene regeltje dat jij *kuch* geheel toevallig niet citeert:

elke partij is verantwoordelijk voor het schenden van oorlogsrecht.

Trouwens mijn complimenten dat jij het nu eindelijk over beide partijen hebt.

#15 su

@14 Ik heb het continu over beide partijen. Vanwaar dat zwarte vlek?

#16 Bolke

@12:

Belangrijkste punt is dat zonder Russische invasie en annexatie dit alles nooit was gebeurd.

En dat was op haar beurt weer niet gebeurt als de legitieme regering niet met behulp van geweld was weggejaagd, m.a.w. als, als, als me tante een snor had dan was ze mijn oom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*