Oekraïense regeringstroepen staan voor Donetsk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De separatisten hebben afgelopen dagen veel terrein moeten prijsgeven:

The military already has ousted rebels from 10 surrounding villages and towns over the past week and blocked roads into and out of Donetsk to prevent supplies from entering the city, according to Andriy Lysenko, a spokesman for the Ukrainian Security and Defense Council.

“The next one will be Donetsk,” Lysenko said, making a bold prediction: “The city will be liberated.”

Maar zal Rusland dit laten gebeuren?

Open artikel

Reacties (51)

#1 Bolke

Poetin heeft al gewonnen, de economie van Oekraine ligt compleet in duigen, er wordt al gespeculeerd dat Oekraine een extra ‘bail-out’ nodig heeft dit jaar van minimaal 5 miljard euro.
Rusland draait langzaam de handel tussen Oekraine en Rusland langzaam de nek om en dat zal de economie nog verder de put in trappen.

#2 Bismarck

Het Oekraïense leger staat al weken voor Donetsk. Belangrijke terreinwinsten zijn de afgelopen week vooral elders geboekt, onder andere bij Lugansk dat inmiddels nagenoeg omsingeld is en langs de grens met Rusland, die inmiddels weer grotendeels in Oekraïense handen is. Strategisch gezien is dat laatste trouwens ook veel effectiever dan de steden proberen te veroveren. Als het leger de laatste paar grensovergangen in handen krijgt, zullen de duizenden Russen het front snel verlaten en over de grens terug vluchten, om te voorkomen dat ze in Oekraïense handen vallen en zo aantonen hoe groot de Russische rol in de opstand was. Bovendien is het dan ook gedaan met de stroom wapens en munitie die vanuit Rusland Oekraïne ingereden wordt.

#3 weerbarst

@Bolke de usa/israeli westerse kiev oligarchen vinden dit al lang mooi, ze gaan de hele kluit privatiseren en voor een prikje overnemen van het failliete land. Hopelijk heeft Putin nog een joker te spelen.

#4 Arjan

@1

Ach ja, zelfs wanneer Putin verliest heeft ‘ie al gewonnen. Want de Russische economie is hier geheel ongeschonden uitgekomen. Want wanneer de Oekrainsche economie zich over 5-10 jaar heeft geheroriënteerd op de Europese markt en ze dat veel meer oplevert, heeft Putin z’n gelijk bewezen. Wanneer Rusland opkijkt en erachter komt dat er tussen het westen en Rusland niet langer een buffer is, maar dat Europa nu bijna een continue grens met Rusland heeft, dan blijkt maar weer eens hoe goed Putin het uitgespeeld heeft. Zodra Europa het energiebeleid gaat aanpassen om minder afhankelijk te worden van Russische grondstoffen, dan heeft Putin zich pas écht in een goede positie weten te zetten. En laten we vooral de nieuwe politieke isolatie niet vergeten, of hoe de NAVO weer een nieuw bestaansrecht heeft gekregen. Allemaal zaken waar Putin vast /ontzettend/ blij mee is.

Hou toch op man. Ondanks alle verwoede pogingen zal Rusland zwakker uit deze crisis komen. Putin heeft z’n hand overspeelt en het feit dat ook Oekraïne pijn lijdt, maakt Rusland op geen enkele wijze ‘winnaar’ in dit conflict.

#5 Niet JeZus

@1: Geef het nog even tijd tot de sancties tegen Rusland voelbaar worden.

Niemand is hier een winnaar..

#6 weerbarst

@4 dus je erkent dat het een westerse coup was? interessant

#7 Bolke

@4:

Want wanneer de Oekrainsche economie zich over 5-10 jaar heeft geheroriënteerd op de Europese markt en ze dat veel meer oplevert

1. ALS, ALS, ALS, die herorientering is een farce omdat de Eu helemaal niet geintereseerd is in het bulk van de Oekrainse producten, de enige afzetmarkt voor die producten was niet voor niks Rusland, Oekrainse bedrijven konden namelijk allang exporteren naar de EU, ze krijgen echter geen voet aan de grond.

Zodra Europa het energiebeleid gaat aanpassen om minder afhankelijk te worden van Russische grondstoffen

Technisch onmogelijk vanwege de hoeveelheden waar we over praten, er is domweg geen ander land in de buurt die die hoeveelheden kan leveren, tenzij Europa bereid is rum 150 tot 200 dollar meer te gaan betalen.

Komt nog eens bij dat gas helemaal niet zo relevant is, Olie en andere grondstoffen zijn veel belangerijker, wist jij bijv dat Airbus 60% van haar benodigde titanium uit Rusland haalt?

Rusland staat niet voor niks bij praktisch alle soorten grondstof als leverancier in de top 5 van de wereld, eens kijken hoelang airbus nog bestaat als de titanium kraan dicht gaat.

#8 Bolke

@5: Die zijn al voelbaar, de varkensindustrie lijd 5 miljoen euro per dag schade door de russische varkensimport stop.

#9 Grûtte Pier

De Kiev junta is niet alleen aan het vechten bij Donetsk.
Ook op en rondom de crash-site zijn ze bezig met een grootschalige aanval – Totaal respectloos naar de slachtoffers van de mh17!

“Sindsdien al 2 uur zwaar artillerievuur, luchtalarm, straaljagers boven Torez. Veel inslagen.” ‏@marijndt

“Het is nu absoluut noodzakelijk en de allereerste prioriteit dat de recuperatie van de slachtoffers zo snel mogelijk plaatsvindt. Iedereen die daaraan nu niet direct en volledig meewerkt, laadt een zeer ernstige verdenking op zich.” -Mark Rutte

#10 AltJohan

@Lytse Pier: “… taal respectloos naar de slachtoffers “
Nee, de oekrainse regering heeft veel te lang gewacht om law-and-order in hun eigen land te herstellen. De wetteloosheid zoals we die in het hebben oosten gezien heeft lang genoeg geduurd.

#11 Grûtte Pier

@10: “law-and-order”
Er is daar een burgeroorlog gaande!

Maar jij verkiest een nog weken/maanden durende oorlog ipv een staakt het vuur zodat iedereen z’n werk kan doen. Dat er 50+ Nederlanders in de weilanden en bossen liggen te ontbinden interesseert je even niet!

Gast! Laat je nakijken!

#12 AltJohan

@Lytse Pier: zolang die Russische huurlingen niet verdreven zijn komt daar nooit duurzame vrede. Denk aan Georgie, Tsjetsjenië, Transnistrië, voormalig Joegoslavië, enzovoort.

#13 Grûtte Pier

@12: AltJohan waarom moet er zoveel bij gehaald worden?

-De Kiev Junta gaat gewoon door met oorlogvoeren op de rampplek
-De Kiev Junta weigert tot bijna een week lang de toegang van de marechaussee

Dit alles frustreert de berging en onderzoek van de ramp ernstig!

Er is maar èèn partij schuldig in dit geval: De Kiev Junta!

Ik herhaal Mark Rutte z’n woorden nog maar eens:
“Het is nu absoluut noodzakelijk en de allereerste prioriteit dat de recuperatie van de slachtoffers zo snel mogelijk plaatsvindt. Iedereen die daaraan nu niet direct en volledig meewerkt, laadt een zeer ernstige verdenking op zich.”

#14 AltJohan

“De Kiev Junta … “
Waar de Kiev-regering het voor het zeggen heeft heerst veel meer Law-and-Order. Als de rampplek rond Garkov of Kiew was geweest dan had de afwikkeling oneindig veel soepeler gegaan. Daar ben ik van overtuigd.

De achtergronden van wat er precies speelt met de Mariniers weet ik niet. Daar ga ik niet op speculeren. Over het algemeen is de oekraïense regering pro-westers op een manier dat het niet logisch lijkt om Nederland dwars te zitten.

Een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld Poetin.

#15 Grûtte Pier

Ondertussen is de Kiev Junta ook de stad Horlivka ethisch aan het zuiveren:
https://twitter.com/hashtag/Horlivka?src=hash

#16 Grûtte Pier

@14: “Als de rampplek rond Garkov of Kiew was geweest dan had de afwikkeling oneindig veel soepeler gegaan”

Ja en? Als mh17 op Ede was neergestort had de Nederlandse regering eea ook beter geregeld.

Dat onthoudt de Kiev Junta nog niet van de verantwoording van doelbewust tegenwerken van de berging van 50+ Nederlanders.
Ze gooien nu bommen op de crash-site!

“De achtergronden van wat er precies speelt met de Mariniers weet ik niet.”
Donderdag pas beslist de Kiev Junta of en wanneer de marechaussee toegang krijgt tot de crash-site:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3701387/2014/07/26/Oekraine-besluit-donderdag-over-politiemissie-crashplek.dhtml

“Een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld Poetin.”

Exactly! Alles gaat om beeldvorming – Propaganda – Feiten doen er niet toe – Iedereen weet wie de schuld krijgt:
Putin did it! Putin did it! Putin did it!

#17 AltJohan

@Lytse Pier: Natuurlijk gaat het om beeldvorming. Punt is dat Poetin daar zelf een potje van heeft gemaakt. Met één goede speech had hij de getroffenen van de vliegramp een stuk meer gerust kunnen stellen.

En er lopen daar in Oost-Oekraïne teveel van zijn ex-collega’s van de FSB rond om maar net de doen of hij er niks mee te maken heeft.

Door zijn reactie (of het gebrek daaraan), heeft hij veel mensen in het westen gekwetst.

#18 Bismarck

@13: “De Kiev Junta weigert tot bijna een week lang de toegang van de marechaussee”

Je spelt Donetsk verkeerd.

#19 Grûtte Pier

@18: Je bedoelt dat de NOS liegt? Bismarck?
http://nos.nl/artikel/679808-timmermans-weer-naar-oekraine.html

Alles gaat om beeldvorming – Propaganda – Feiten doen er niet toe – Iedereen weet wie de schuld krijgt:
Putin did it! Putin did it! Putin did it!

#20 Grûtte Pier

@17: “Door zijn reactie (of het gebrek daaraan), heeft hij veel mensen in het westen gekwetst.”

Heb je hier wat aan?

“Everything possible must be done to ensure that international experts can work in safety at the crash site. Representatives from the Donbass region, Donetsk, Ukraine’s Emergency Situations Ministry, and Malaysian experts are already working at the site, but this is not enough.

It is essential that a full-fledged group of experts under ICAO aegis, an appropriate international commission set up for the task, be able to work at the crash site. We must do everything possible to ensure their complete and guaranteed safety and provide them with the humanitarian corridors they need for their work.

For its part, Russia will do everything within its power to move the conflict in eastern Ukraine from the military phase we see today to the negotiating phase, with the parties using peaceful and diplomatic means alone.” -Vladimir Putin

Dat klinkt allemaal vredelievender en respectvoller dan de werkelijkheid, de moordpartijen die de Kiev-Junta vannacht begonnen is tussen 50+ Nederlandse lichamen!

#21 AltJohan

@Lytse Pier:“Everything possible must be done to ensure that international experts can work in safety at the crash site.”
De acties van de Oekraïense regering zie ik als een poging daartoe. De Russische huurlingen verdrijven en een veilig gebied creëren voor de onderzoekers.

De opstandelingen hebben alles behalve law-and-order mentaliteit uitgestraald de afgelopen week. We hebben teveel situaties van gebrek aan respect gezien op de rampplek.

#22 Grûtte Pier

@21: “De acties van de Oekraïense regering zie ik als een poging daartoe”

Tot aan gisteren kreeg iedere officiële onderzoeker / waarnemer / hulpverlener toegang tot de crash-site. Dat hoef je niet van mij aan te nemen maar gewoon terug te lezen in OVSE rapporten: http://www.osce.org/ukrainemonitoring
Ook was het er relatief veilig.
Nu gooit de Kiev-Junta bommen op lijken en wrakstukken – Hoe debiel is dat!

“mentaliteit uitgestraald”
Alles gaat om beeldvorming – Propaganda – Feiten doen er niet toe – Iedereen weet wie de schuld krijgt:
Putin did it! Putin did it! Putin did it!

#23 AltJohan

….bommen op lijken en wrakstukken – Hoe debiel is dat!
De huurlingen kunnen beter met hun wapens en bievakmutsen teruggaan naar Rusland, zij zijn diegene die veel kwaad bloed hebben gezet met hun ongeciviliseerde gedrag. Inclusief die Borodai. Gewoon vredig terug naar Moskou http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Borodai

“Putin did it! Putin did it! Putin did it!”
Cry me a river.

#24 Hans Verbeek

Hoe was het ook alweer, Jeroen. Het gaat om de hearts & minds van de lokale bevolking. Denk je dat de Maidan-eurocraten in Kiev de hearts & minds van de Russisch sprekenden ook kunnen veroveren met tanks?

Een andere optie is natuurlijk etnic cleasing: alle Russisch-sprekenden de grens overjagen en ze daar in hun eigen Gaza-strook huisvesten.

#25 gbh

@24: In bevrijd gebied zijn ze maar wat blij dat jouw Putin tuig verjaagd is:

https://twitter.com/TukvaSociopat/status/493427961933361152/photo/1

De meeste Russisch sprekende willen niks met Putin’s maffia bende te maken hebben en voelen zich Oekraïner.

Het militaire opperhoofd Strelkov die ook al betrokken was bij de genocide op 3000 moslims in Bosnië beklaagde zich er al over dat er van de 4.6 miljoen mensen in de Donetsk regio er maar 1000 bereid waren voor Novorossiya te vechten:

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/25/putin-s-number-one-gunman-in-ukraine-warns-him-of-possible-defeat.html

#26 Bismarck

En maar blijven praten over een Kiev-Junta, terwijl zowel de zittende president als het zittend parlement daar in democratische verkiezingen zijn gekozen. De enige echte coup in Oekraïne is ondertussen gepleegd in Donetsk, waar het Vostok Bataljon twee maanden geleden de regering heeft overgenomen.

#28 gbh

Russische huurlingen in Donetsk volledig afgesloten van het moederland. De leiders van de huurlingen Igor “Strelkov” Girkin en Igor “Bes” Bezler zijn op de vlucht geslagen en de huurlingen in Donetsk voelen zich verraden.

De Oekraïne is de zonne rond het rampvliegtuig binnen getrokken om 2 ingesloten divisies te redden die vanuit de Oekraïne gebombardeerd werden door de Russische huurlingen en vanuit Rusland door het reguliere leger. De VS heeft hiervan satelliet beelden vrijgegeven. Er zijn berichten over honderden gesneuvelde huurlingen, een elitekorps van huurlingen is bij Snizhne is weggevaagd.

Data van de black box bevestigd dat het toestel neergehaald door een exploderende raket wat overeenkomt met een BUK.

#29 JANC

@15: Niks mis met ethisch zuiveren toch? Zouden meer mensen mogen doen, ethisch zuiveren. Etnisch zuiveren daarentegen…

#30 gronk

Ethisch zuiveren is alleen zo moeilijk in de praktijk te brengen. ‘Iedereen die oproept tot geweld krijgt een nekschot’. Nou, daar ga je dan..

#31 JANC

@30: Ik dacht meer aan destilleren ofzo…

#32 gbh

Liefde tussen grillige Putin en Merkel voorbij, Europa maakt zich op voor harde sancties.

Putin staat ook in zijn machtsbolwerk steeds verder onder druk, maffia begint te rommelen dat Putin’s avontuurtjes een hoop geld kosten en de paranoide Putin heeft een voorproever aangesteld omdat hij bang is vergiftigd te worden.

Interactieve kaart met het laatste nieuws:

http://liveuamap.com/

#33 Hans Verbeek

@28: de black box vertelt dat er sprake was van ‘explosive decompression’ het wegvallen van de cabinedruk door een gat (of gaten) in de romp. Dat kan door een raketinslag gebeuren, maar ook door het kapotschieten van de cockpit door een gevechtsvliegtuig.
Is de piloot van de Su-25, die de MH17 volgde, al ondervraagd…?
Die ooggetuige kan ons precies vertellen wat er is gebeurd.

#34 Christian Jongeneel

@33 Heb je ook een niet-Russische bron voor de stelling dat er een SU-25 de MH17 volgde?

#35 Bismarck

@33: Die Su-25 waar je het de hele tijd over hebt, heb je ook een linkje over het bestaan daarvan? Want van dichtbij kon een Su-25 deze vlucht helemaal niet volgen.

#36 Hans Verbeek

@34: het vliegtuig wordt door ooggetuigen beschreven. De getuigen melden dat het de afgelopen tijd vaker gebeurde dat militaire vliegtuigen achter burgertoestellen vlogen.
https://www.youtube.com/watch?v=zUvK5m2vxro
En er zijn natuurlijk de tweets van de Spaanse luchtverkeersleider, die op 17 juli bij de Oekraïnse verkeersleiding werkte http://latino.foxnews.com/latino/news/2014/07/18/malaysia-plane-shot-down-by-ukraine-claims-mysterious-spanish-air-traffic/

Het lijkt me erg belangrijk dat de Oekraïnse luchtverkeersleiding onmiddellijk alle geluidsopnames en radaropnames van de rampzalige dag ter beschikking stellen van de internationale autoriteiten. Hoewel de raket geen radarblip zal geven zijn die opnames zijn even belangrijk als de zwarte dozen van MH17.

@35: ik beweer niet dat de Su-25 oook op 11 km. hoogte vloog. Misschien wel 4 km. eronder. Het punt is dat een militair vliegtuig in de buurt was. Waarom?
De piloot kan ons dat vertellen. Is hij verdwenen, zoals de tweets van die Spaanse luchtverkeersleider? (Citizen erased)

Je kunt de Su-25 ook afdoen als een verzinsel of een complottheorie. Dan kunnen we die piloot niks vragen.
Maar die tapes van de luchtverkeersleiding, die hadden we 5 dagen geleden toch al kunnen hebben… die zijn gewoon in Kiev, niet in handen van de rebellen.

#37 gbh

@34: @35: Dat is in een ander draadje allemaal al lang weerlegd. Hans houdt pro-Putin trollen, pro-Putun desinformatie en van complot theorieën en als de één niet opgaat stapt hij over naar een ander of past de theorie iets aan.

De SU-25 kan alleen de R-60 afschieten. Deze is hittezoekend en ontploft in een motor en niet naast de cockpit zoals bij de MH17. Het is onmogelijk met een R-60 een verkeersvliegtuig neer te halen, die kan op één motor verder vliegen en landen.

@36: Die verkeersleider bestaat niet:

http://pressimus.com/Interpreter_Mag/press/3419

Je moet bionische zoom-ogen hebben om op 5 kilometer of hoger wat te zien, knappe getuige.

#38 Hans Verbeek

@37:

Hans houdt pro-Putin trollen, pro-Putun desinformatie

Ik ben helemaal niet pro-Putin of pro-Rusland.
Ik ben pro-waarheid en sta zeer wantrouwend tegenover massamedia en dit soort mass-casualty-events. Ze worden bijna altijd misbruikt voor politieke doeleinden.

De FSB heeft in de zomer van 1999 bomaanslagen laten plegen in Moskou om politieke steun voor een inval in Tsjetsjenië te krijgen.
Bush en Cheney hebben 9/11 misbruikt voor een opium-oorlog in A’stan en een olie-oorlog in Irak.

Ik ontken niet dat een raket de ramp met de MH17 heeft veroorzaakt. Maar we hebben al het bewijsmateriaal nodig dat beschikbaar is. Dus kom op met die radarbeelden en die geluidsopames.

#39 gbh

@38: Logisch, daarom zit jij natuurlijk alleen die theorieën te spammen die goed uitkomen voor de politieke doeleinden van Putin ook al kloppen ze voor geen meter met wat wel bekend en mogelijk is.

http://nos.nl/video/680045-animatie-wat-gebeurde-er-met-vlucht-mh17.html

#40 Bismarck

@36: Bedoel je deze Spaanse luchtverkeersleider? Verder, je zegt dat de SU-25 (die nog steeds niet aantoonbaar aanwezig was) het lijnvliegtuig volgde (en jouw “getuige”, die erg lijkt op een Russische militair, heeft het zelfs over gevechtsvliegtuigen die zich achter passagiersvliegtuigen verbergen). Dat is op zich al fysiek onmogelijk, want een SU-25 die op meer dan 5km hoogte vliegt kan als hij bewapend is een passagiersvliegtuig helemaal niet bijhouden.

#41 Hans Verbeek

@40: je gelooft maar wat je wilt geloven, Bismarck.
Als jij er een Russische militair of een acteur in ziet, prima. De ooggetuigen zitten vast in een of ander complot ;-)

We zullen wel te horen krijgen wat de snelheid van de MH17 was op het moment van de ramp.
De radarbeelden van de verkeersleiding zullen ook wel uitwijzen of er andere vliegtuigen in de buurt waren. De Su-25 theorie is heel eenvoudig te ontkrachten als je de radarbeelden laat zien…
Ik ben benieuwd wanneer Kiev die beelden vrijgeeft.

#42 Hans Verbeek

@40: bijna het belangrijkste bewijsmateriaal vergeten, Bismarck.

Het afgeluisterde telefoongesprek tussen 2 bevelhebbers van de Russische separatisten waaruit blijkt dat de MH17 door één van hun raketten is neergehaald. Dat werd binnen 10 uur na de ramp door de Oekraïnse autoriteiten als YouTube-filmpje online gezet. Die gasten klinken ook als Russische militairen ;-)

De opnames van de gesprekken tussen verkeerstoren en de MH17 zijn nog altijd niet vrijgegeven .
Geloof wat je wilt and keep drinking the Koolaid

#43 AltJohan

@42 @Hans Verbeek:

Ik denk dat het fragment dicht bij de waarheid zit, ook al kan het zijn dat de gemaakte geluidsopname in scene gezet (Peter R. de Vries, maakt ook veel gebruik van de reconstructietechniek). Ik zelf ben overtuigd van de kwalijke rol van Rusland. Er lopen veel te veel ex-FSB-collega’s van Poetin rond daar in Oekraïne.

Neem als voorbeeld Alexander Borodai, laat Poetin die gast terugroepen naar huis in Moskou, naar zijn gezin. Bijna de hele wereld is uitgekeken op hem en hoe hij zich op de rampplek gedragen heeft als ongeciviliseerde warlord.

Een variant op het oude bekende “Yankee go home!!”

#44 Hans Verbeek

@43: toen de MH370 verdween hebben we wel de gesprekken tussen de verkeersleiding en de piloten gehoord… niet van de cockpitvoicerecorder, maar opgenomen door de verkeerstoren.

De opnames van de communicatie tussen Oekraïnse verkeersleiders en MH17 zijn niet openbaar gemaakt. Ik hoop dat de onderzoekers er wel de beschikking over krijgen.

Poetin en zijn FSB-makkers hebben al heel wat smerige truukjes uitgespookt. Maar dat betekent niet dat de Oekraïners heilige boontjes zijn.
Ik ben benieuwd naar de rol van de Oekraïnse minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, die controle had over een deel van het Oekraïnse leger. Het kabinet Jatsenjoek is gevallen en hopelijk kan Avakov geloosd worden.

#45 AltJohan

@Hans Verbeek: ” Ik ben benieuwd naar de rol van de Oekraïnse minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, die controle … “
Zijn taak is om de Moskoviet Borodai en zijn manschappen terug naar huis te sturen. Het falen van Avakov is dat hij zijn taak nog niet volbracht heeft.

Als hij een opvolger krijgt dat is die hopelijk daadkrachtiger. (wat mij betreft wat hoger in het geweldsspectrum) Een groot deel van de wereld is uitgekeken op het hoofd van Borodai (Girkin laat zich niet meer zien) en dat hij daar nog rondloopt. Waarom nog langer wachten? Stuur die gast naar huis!!

(of voor het gerecht (Den Haag), dat mag wat mij betreft ook)

#46 Grûtte Pier

@21: “De Russische huurlingen verdrijven en een veilig gebied creëren voor de onderzoekers”

Je mag tevreden zijn oorlogs-misdaadlover. Het tuig uit Kiev gooit inmiddels fosforbommen op de bewoners van Donetsk. De ‘law-and-order’ zal weldra terugkeren.
http://youtu.be/3GyMq0hXI1c

#47 Grûtte Pier

@Gbh: Waarom heb je iedere keer LEUGENS nodig om je punt te maken?

#25
1e (twitter) link: Kan zomaar een paar vlaggenzwaaiers die blij zijn ivm een voetbalwedstrijd…

2e Link: Waar je Strelkov valselijk beschuldigd van de genocide in Bosnië, is gebaseerd op een HOAX. Het is niet Strelkov maar Mukharev Alexander in het midden van de foto.

#28
2e link: Strelkov is niet gevlucht. Gisteravond gaf hij nog ‘vrij en blij’ een persconferentie in Donetsk.

5e link: Beweert je nu dat cbsnews de hand heeft weten te leggen op de black-boxen en weet er conclusies aan te verbinden? Doe eens een officiële bron geven joker!

#32
2e link: Beweer je dat Putin zijn machtsbolwerk steeds verder onder druk staat. Het o-zo objectieve euromaidanpress beweerd een hoop met als bron BND. “the full version of which will be published on Monday, July 28th”
Doe eens een bron geven dat de BND dit gisteren (28/7) bekend gemaakt heeft joker!

Enz, enz.

Gbh, waarom niet voortaan alleen links geven naar speld.nl?

#48 Grûtte Pier

Tenminste 2 debielen geloven liever hun leugens! Bedankt hè voor de ‘minnen’ :-)

Voor iedereen die met wat meer diepgang iets over Oekraïne wil lezen, ipv alleen maar de rabiate Putin-haat hier op Sargasso, adviseer ik om hier eens te kijken:
http://johnito.nl/blog/2014/07/25/woede-en-verdriet-om-mh17-zijn-terecht-maar-baseer-ze-niet-op-fabels/

‘Hopeloos genuanceerd’ op Sargasso? Me anus!

#49 Thalmann

@48
Ik kom in dat stuk de term rebellen tegen, anti-fascistische rebellen zelfs.

Wat maakt door Rusland betaalde, bewapende, getrainde en geleide troepen die in de meerderheid Russisch zijn en nooit in Oekraïne hebben gewoond en waar de bewoners van deze regio niet blij mee zijn, rebellen die deel uitmaken van een volksopstand?

De regering van Oekraïne wordt een fascistische junta genoemd. Wat is de leider van de invasie, een man die verantwoordelijk is voor genocide, dan wel niet?

#50 JANC

@47: Je spreekt hier over reactie @25 2e link en dat de foto een ander mens laat zien als Strelkov. Hij zelf heeft gezegd dat hij daar vocht: http://www.nytimes.com/2014/07/11/world/europe/russian-seizes-authority-over-ukraine-rebels.html. Dus je bewering “leugen” is hier verkeerd. Slechts de foto is verkeerd.

Over reactie @28 spreek je over dat het CBS news de blackbox heeft. Neen, de link geeft aan dat Maleisische onderzoekers, waarvan we weten dat die de black boxen overgedragen hebben gekregen, de box onderzocht hebben. Het CBS afdoen als onserieus is dan juist weer niet serieus.

Over reactie @32: De aankondiging op 28 Juli zou door Der Spiegel gedaan worden en dat deden ze ook: http://www.spiegel.de/politik/deutschland/russland-putin-und-oligarchen-uneinig-a-983072.html

Kortom met die leugens lijkt het wel mee te vallen.

#51 Hans Verbeek

Oekraïnse strijdkrachten vuren ‘short-range ballistic missiles’ (1000 pound warheads) af op het gebied van de separatisten.
https://www.youtube.com/watch?v=y9-8KvtfjZA

De VS gaat vriendelijk vragen of ze daar mee willen stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*