Oegandese president tekent antihomowet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Deze wet was noodzakelijk door provocaties van arrogante en roekeloze Westerse groeperingen die naar onze scholen komen om homo’s te rekruteren.

Aldus de (christelijke) president Yoweri Museveni.

Eens kijken of de PVV Kamervragen gaat stellen over de hatelijke onverdraagzaamheid van de achtergebleven woestijngodsdienst van deze beste man..

Open artikel

Reacties (6)

#1 bolke

Nu weet ik het zeker, Oeganda krijgt de zomerspelen.

#3 Raaphorst

Wat een kuthypocrieten zijn die politici ook weer. In Rusland wordt gezellig een feestje meegevierd, mensenrechten be damned, maar nu in Uganda wordt direct de ontwikkelingshulp stopgezet. Terecht natuurlijk, maar blijkbaar gelden voor Rusland andere regels.

#4 Derpjan

@Raaphorst

Behalve dan dat Nederland geen huplgeld geeft aan Rusland, dus dat ook niet kan stopzetten en dat de nieuwe Oegandese wet nog verder gaat dan de Russische wet. Sterker nog, de oude situatie in Oeganda (dus toen Oeganda nog geld kreeg van Nederland) was al erger dan de huidige situatie in Rusland.

#5 Raaphorst

@4: helemaal gelijk natuurlijk, maar een beetje minder fout is nog steeds fout. Nederland had inderdaad geen hulp aan Rusland kunnen stopzetten, maar om mee te doen met een feestje ten koste van heel wat mensenrechten is dan weer het andere uiterste.

#6 Sigi

En dit allemaal dankzij de “arrogante en roekeloze Westerse groeperingen” die het fundamentalistisch christelijk geloof in Oeganda hebben verkondigd.

“Amerikaanse christelijke evangelische organisaties ondersteunen de antihomo-wetten in Oeganda. Sterker nog: ze hebben er actief voor gelobbyd. Family Life Network (FLN) is de belangrijkste organisatie hierachter, zegt de voorman van de mensenrechtenorganisatie Uhspa-Uganda: ‘ Veel Oegandezen staan achter de ideologie van de FLN. We hebben geprobeerd met ze in dialoog te gaan, maar dat wilden ze niet.’

Er zouden nauwe banden bestaan tussen veel Amerikaanse antihomo priesters en hun Oegandese collega’s.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*