Oeganda wil doodstraf voor homo’s invoeren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Oeganda wil doodstraf voor homo’s invoeren

Met steun van Amerikaanse evangelische christenen.

0

Reacties (17)

#1 pedro

Ik ben bang, dat hier geen kamervragen over gesteld zullen worden. Als Oeganda nu eens snel geïslamiseerd wordt, zetten ze zich daar wel mee op de politieke agenda hier.

Prachtig voorbeeld trouwens van christelijke agressie, waar we zelden eens iemand over horen. De LORD´s Army.

#2 MartijnG

Die zijn wel gesteld. Het is overigens vrij oud nieuws, hier in het VK is het al een tijdje een vrij hot topic (Oeganda is een voormalige kolonie, dat helpt).

#3 Truth Hurts

Wellicht is dit idee ze ontsproten na het gezamenlijk verorberen van wat gierenhersentjes.

Gelukkig veroordeelt men in wel geciviliseerde landen wettelijk homohaat, evenals andere vormen van achterlijkheden uit de middeleeuwen.

Zo niet in de Islam.
He? Pedro, Joost, Jonas, Mark, en consorten?
Mark: ga je me nu weer dreigen met bannen om een zelfverzonnen en uit de lucht gegrepen reden die meer op jezelf en je clubje slaat dan op mij, of ga je weer doen alsof het maar een grapje was? ;)

Nee, we doen een ander leuk grapje: Ban voor 3 maanden.

#4 pepper

@3 de homohaat van christenen in bijvoorbeeld USA is zeer groot. Daar worden ook gewoon nog homo’s vermoord. Verdiep je er eens in.

#5 pepper

@5 wat de islam doet dat weet ik allemaal al. Dat mensen willen doen alsof de christenen-en niet alleen evangelische christenen-minder haatdragend zijn is een ontkenning van de werkelijkheid, de uitingsvorm is iets anders, de gevolgen zijn vaak even schadelijk. Ik verwijs je nogmaals naar de USA als een voorbeeld. Ook heb je blijkbaar geen enkel besef van de schade die het christendom oa de afgelopen 100 jaar al heeft aangericht als het om homosexualiteit gaat.
Maar je mist ook wel de point. Haat is haat, waar het vandaan komt is niet het belangrijkst, wat eraan gedaan kan worden is het belangrijkst.

#6 Jonas

@3. Onzin, waarom zou ik dat soort denkbeelden hebben. Jij wil dat graag kennelijk. Ga maar weer verder schreeuwen.

Doe niet alsof jij de enige ben die homohaat veroordeel. Dat doe ik ook. Neemt niet weg dat ik gelijk generaliserend daders benoem zoals jij doe.

#7 pedro

Zo niet in de Islam

Waar ligt dat land? Dichtbij het christelijke Oeganda, dat homohaat wettelijk legaliseert? Of zou de gemeenschappelijke factor tussen islamitische, christelijke, seculiere landen an alle andere landen, waar homohaat gelegaliseerd is, de achterlijkheid zijn?

Niet dat feiten en argumenten indruk zullen maken op achterlijke en kortzichtige gelovigen als jou, maar je kunt het altijd proberen, natuurlijk.

#8 Kropotkin

Nee, we doen een ander leuk grapje: Ban voor 3 maanden.

Nou, dan ben ik maar eens solidair met #Truth. 3 maanden niet reageren. Goed voornemen.

#9 Rob

@8 Voel jij je verbonden met hem?

#10 Jonas

Meerdere wijze uilleg vatbaar.

#11 sander_1583

Goed dat hier aandacht voor is;

Goede quote om het ‘denken’ van deze regering te typeren;

The government?s venom is chilling: ?Homosexuals can forget about human rights,? James Nsaba Buturo, who holds the cynically titled position of minister of ethics and integrity, said recently.

Typisch een land waar Koenders veel sympathie voor heeft getuige zijn 10 tot 12 miljoen bijdrage aan deze regering of caritas en dergelijke.

#12 pedro

@11: Het is niet gek, dat er vragen worden gesteld over het geld, dat we naar Oeganda sluizen, maar het is volstrekt onduidelijk, waarom je denkt, dat Koenders zo veel sympathie voor dat land heeft. Volgens mij gaat er al vele jaren geld naar dat land en is Koenders slechts de voortzetter van dat beleid tot nu toe.

#13 sander_1583

@12 Pedro, denk eens na over wat je nu zegt. Deze wantoestanden hebben mediabrede aandacht gehad in 2006 en 2009.

Daarnaast betekend niet dat je als voorzetter niet verantwoordelijk bent (dat hoor ik je ook niet zeggen) maar hij probeert dit met alle macht in stand te houden.

#14 sander_1583

voorTzetter.

#15 Martijn

Maar wat doet Koenders met het geld? Misschien steunt hij er de homobeweging wel mee.

#16 pedro

@13: nogmaals, wat is er anders aan het beleid van Koenders, dat je nu over de sympathie van Koenders voor dat land kunt spreken. Als Koenders specifieke sympathie voor dat land zou hebben, zou ik eerder geneigd zijn te denken, dat hij die sympathie heeft op basis van de rapporten, die hij daar over van zijn voorgangers heeft gekregen.

Erg leuk vind ik het dus, dat je de mediabrede aandacht in 2006 noemt, toen Koenders nog geen minister was. Mw Van Ardenne-Van der Hoeven was minister van ontwikkelisngsamenwerking in de conservatief-liberale Balkenende II en III en zelfs het kortlevende kabinet met de LPF. Misschien heeft Bert zijn vermeende sympathie wel geërfd van Agnes, oud vice voorzitter van CEBEMO, nu opgegaan in Cordaid, waar het door jou genoemde katholieke Caritas ook onder valt.

#17 sander_1583

Je hebt helemaal gelijk! Ik zal voortaan beter voorbereiden.

@15 Martijn leuke vraag. Als we nou eens zouden weten wat er met het geld gedaan wordt! De landen worden er niet beter op in ieder geval. Dat staat ondertussen vast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*