‘NRC rectificeert Powned-verzinsel over uitschelden kind bij intocht Sinterklaas’

Zo meldt Joop:

NRC rectificeert vandaag een reportage over de Sinterklaasintocht in Gouda waarin gesteld werd dat een klein kind werd uitgescholden voor ‘racist’. De krant had zich gebaseerd op een bewering van Powned-directeur Dominique Weesie. Die blijkt verzonnen.

Dat wisten we bij Sargasso natuurlijk al lang.

Maar het is goed dat ook andere media zich realiseren dat Weesie een onbetrouwbare fantast is.

Open artikel

Reacties (22)

#2 Prediker

Zet dat ‘spijtbetuiging’ maar tussen haakjes, want het is een dubbelzinnige schijn-spijtbetuiging.

Eerst neemt hij het spijtbetuigen op de hak met een standaardfrase die in deze context nergens op slaat (“..voor een ieder die ik heb gekwetst..”), en vervolgens probeert hij toch nog zijn gelijk te halen, omdat zijn cameraman beweert dat het driejarige jochie toch wel degelijk ergens voor werd uitgescholden.

Het staat niet op beeld, de verslaggever van Pownews heeft er geen verslag van gedaan, noch heeft de vader van het jochie het bevestigd. O, en andere journalisten hebben het kennelijk evenmin waargenomen.

Dus wat is nu precies de basis van het verhaal? Dat blijft totaal onduidelijk.

Concluderen die cameraman en Pownews-verslaggever dat uit de woorden van de vader; en zo ja hoezo dan? Hebben ze het zelf waargenomen? En indien zo, hebben ze het dan correct waargenomen (want als allerlei mensen van alles tegen elkaar lopen te roepen terwijl de politie mensen afvoert, hoe weet je dan zo precies wie wat tegen wie schreeuwt?).

Daar kom je dus als kijker niet achter, en dat is ook logisch aangezien Pownews nu eenmaal steevast reportages maakt van middelbare schoolniveau. Het zijn ofwel sketches waarin bij wijze van spreken de leraar of een of ander sneu jongetje in de zeik wordt genomen, ofwel actiejournalistieke stukjes waarin critici van de status quo negatief geframed worden als losers, profiteurs of aso’s.

#3 Anton

Gelukkig dat juliie er zo snel bij waren. Hiermee is het racisme van ‘volwassen’ zwarte mannen tegen witte kinderen in klap onbeduidend geworden.

Alles A-Okay dus daar in Gouda.

#4 Prediker

@3 Er is geen greintje bewijs voor racisme van volwassen zwarte mannen tegen witte kinderen, dimwit.

#5 zuiver

@Anton je bent net zoals de reaguurders – bv: @dweesie ze zullen vast wel weer iets vinden om deze tweet tegen je te gebruiken….. – onder de tweets van Weesie: jullie nemen het hem op een of andere manier kwalijk dat hij zijn fout erkent (als hij dat echt doet, wat nog staat te bezien, zie #2).

Waarom is het binnen de Weesie/Powned-kringen zo gewoon om te liegen, bedriegen en anderen af te zeiken? Om non-nieuws te verspreiden en op te hitsen?

Als je alles zo goed weet kun je me dat ook vast wel uitleggen.

#6 Joost

@2: Geef die jongen een break, Prediker. Dit is de eerste keer dat hij zijn verontschuldigingen moet aanbieden sinds hij in de grotemensenwereld werkt. Oefenen dus.

#7 Prediker

@6 Nou, meestal komt Weesie ermee weg door een serieus gezicht te trekken en te zeggen dat hij zelf ook wel inziet dat “dit niet het meeste geslaagde onderwerp was”.

Bijvoorbeeld over het terugkerende item “De neger omdat het moet”, waarin zwarte mensen racistisch worden bejegend en voor lul gezet.

Dat spijtopteren doet hij gewoonlijk ook alleen in praatprogramma’s, wanneer er andere mensen-van-de-TV zijn om hem en het soort programma’s dat hij maakt te ontmaskeren.

Door in die programma’s net te doen alsof hij de kritiek serieus neemt slaagt Weesie er doorgaans in om de façade van integriteit te handhaven.

Vervolgens gaan ze echter gewoon op dezelfde voet verder, wat laat zien dat zijn moment van inkeer precies dat was: een moment. En op internet hangen hij en zijn epigonen, of het nu bij GeenStijl zit of bij Powned, uiteraard wél de branieschoppers van de klas uit.

Het heeft allemaal geen enkel niveau. Trappen op de zwakste jongetjes en meisjes van de klas, keet schoppen, zwakke autoriteitsfiguren net zolang jennen totdat ze breken. Jongens, jongens wat een lol. En ze worden er nog reuze populair (en gevreesd) mee ook.

#8 MrOoijer (Jan van Rongen)

@3 wat is het toch jammer dat het minnen is afgeschaft. Dan maar zo:

Min, Min, Min…
Min, Minner, Minst.

#9 Vipsania Agrippina maior

Maar het is goed dat ook andere media zich realiseren…

Bizar dat ze zich dat nu pas realiseren.

#10 Mario

Blijft het bij een opmerking op twitter, of heeft Weesie/ powned ook het lef om dit via powned ‘op tv’ recht te zetten?

En hoe denkt Weesie/ powned het overduidelijke racisme van Jan Roos aan te pakken? Deze mafkees gaat nu zelfs zover om er een dosis antisemitisme aan te te voegen (‘semietpiet’ gericht aan Kustaw Bessems).

Walgelijke lui.

#11 Joost

Nou ja, het is in ieder geval nog niet de antisemietpiet.

#12 zmoooc

Ik, blanke man met witte baard, werd vanochtend door een 4-jarig donker meisje dat naast mijn zoontje zit op school aangesproken “ben jij Sinterklaas?”.

Nou gekwetst dat ik was! Sjeumig!

#13 Joost

@12: Vergeleken worden met de baas is natuurlijk even erg als vergeleken worden met het domme knechtje van de baas.

#14 Anton

@8: Tja Jan, ik weet dat je moeite hebt met de realiteit van alledag. Geeft niet joh, als je gewoon op tijd je pilletjes neemt kun je daar best oud mee worden.

#15 Lampe

@13: Om heel eerlijk te zijn, als ik al zou moeten kiezen tussen Sint of Piet dan toch echt de laatste.

#16 zmoooc

@13 Joost – is hij de baas? Volgens mij is hij vooral de lul; hij mag al die kadootjes betalen en aan die kleine etterbakken geven:p Bovendien word ik liever niet aangezien voor iemand die meer dan 40 keer zo oud is:p Ik sluit me aan bij @15: ik zou het liefst Piet zijn, de vrouwelijke versie ;-)

#17 Joost

De groupies van Sinterklaas zijn leuker dan die van Piet.

#18 zmoooc

En dan hebben we het nog niet eens over de 12 naakte lilliputters die hem onder zijn tabbert een beetje tevreden houden:p

#19 Sasha Berkman

@14: hahaha, domste opmerking van de dag?

#20 Grûtte Pier

Geen idee of dit YouTube-filmpje al eerder gelinkt is. Hier wordt eea verduidelijkt van de gebeurtenis (vanaf 4:20):
http://youtu.be/xROSlRG6UV0

#21 Joop

Teveel aandacht voor Weesie, je weet dat je wordt voorgelogen. Kroegpraat. Dom van Nrc trouwens.

#22 Mario

@21

Overduidelijk dat er nogal wat mensen zijn die niet beseffen dat Weesie/ Powned nogal wat leugens op hun kerfstok hebben, met “dank” aan de immer mediageile ‘Ome Roon’ (Plasterk/ PvdA). Derhalve dus juist wel aandacht aan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*