1. 2

  Conclusie: Dat de VVD en de SGP het over het „overgrote aantal van de onderwerpen die in de politiek spelen” met elkaar eens zijn, is evident onjuist. De partijen staan op enkele principiële punten lijnrecht tegenover elkaar, zoals scheiding van kerk en staat, homoseksualiteit, euthanasie, abortus, subsidies voor de kinderopvang, het een- of twee-werkende-ouder(s)gezin, ontwikkelingshulp, koopzondag, nationale politie, de positie van de individu. Wat Rutte zei klopt niet. Er zal de komende tijd nog veel worden gemarchandeerd met de nieuwe kleinste gedoogpartij.

 2. 3

  Wat me opviel in de SGP-partijkrant, het Reformatorisch Dagblad, die me afgelopen zaterdag onder ogen viel was het commentaar van de hoofdredacteur. Hij schreef dat marktdenken helemaal goed was, want bedrijven moesten hun product aan de man brengen. Dus is er niets mis mee dat je als consument talloze prikkels krijgt op alle mogelijke manieren. De overheid moet zich niet bemoeien met de markt, en dat proces niet belemmeren. Alleen en dat is in dit het verschil met de VVD gladde alen liberalen, geen gekkigheid met de Heere Heere, zoals kennelijk in reclames nog wel eens gebeurd. En dat hoort eigenlijk weer bij het conservatieve moralisme, het bekende vingertje. Maar, zijn ze achtergekomen, dat doen ze in de kleine dorpjes in de biblebelt zelf wel. Dus SGP en VVD een gelegenheidscoalitie die vooral een kleinere overheid wil (herhaalde Stef Blok laatst weer eens) en meer marktwerking.

 3. 4

  Met betrekking tot de „grote vragen” zitten de partijen „eigenlijk altijd heel dicht bij elkaar.”

  Ik denk dat Rutte het met de SGP niet eens eens is over wat de “grote vragen” zijn. Juist op de grote vragen naar SGP-mening denk ik dat SGP en VVD wel degelijk vaak van mening verschillen.

 4. 7

  Grappig eigenlijk wel, als je alle ideologische franje er vanaf haalt – de christelijke en de liberale – en onder de motorkap kijkt dan blijkt dat er de zelfde motor in zit.

  Hoe zou dat nou kunnen?

 5. 11

  Iedereen heeft het over de VVD, maar de SGP moet zich eens afvragen waarom de ChristenUnie en het CDA onder leiding van dominee Peetoom op christelijke gronden op heel andere ideeën over bijvoorbeeld immigratiebeleid uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren