NPO: Trek vergunning Ongehoord Nederland in

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Raad van Bestuur van de NPO vraagt staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media om de voorlopige erkenning van omroep Ongehoord Nederland (ON!) in te trekken. Ondanks drie opgelegde sancties – onder meer wegens stelselmatige overtredingen van de Journalistieke Code NPO – geeft ON! nog steeds onvoldoende uitvoering aan de bereidheid tot samenwerking binnen het publieke omroepbestel. Daardoor kan de NPO niet meer volledig aan haar wettelijke taak voldoen. De NPO ziet nu geen andere mogelijkheid meer dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend; een verzoek aan de staatssecretaris Cultuur en Media om de voorlopige erkenning in te trekken.

Reacties (6)

#1 Martijn Tonies

Meer lezen over de dubieuze figuren achter Ongehoord Nederland kan hier: https://sargasso.nl/ongehoord-2/

#1.1 Joost - Reactie op #1

En nu we toch bezig zijn met zelfpromotie: https://sargasso.nl/ongestoord-nederland/

#1.2 Martijn Tonies - Reactie op #1.1

De zender gaat precies zoals verwacht ;)

#2 Frank789

Het probleem is dat iedereen die ook maar een klein beetje aandacht had gehad of onderzoek had gedaan naar de “journalisten” van ON die zich voordien al ruim op Youtube/Café Weltschmerz presenteerden, had kunnen weten dat ON de boel zou gaan belazeren als een rasechte kopie van leugenzender Fox News in de USA.

Dus nu zitten we nog lang opgescheept met ON en mogelijk jarenlange rechtszaken die ON alleen maar in de kaart spelen.
Waarom verdedigen we onze democratie en rechtsbeginselen niet? Waarom laten we de put graven waarvan we weten dat het kalf er in gaat verdrinken?

#2.1 Joost - Reactie op #2

Als de minister besluit ON van de buis te halen is dat per direct realiteit, Karskens kan in beroep gaan, maar in de tussentijd zal zijn zender niet te zien zijn op de NPO.

#2.2 Hans Custers - Reactie op #2

Het treurige is vooral dat er nog steeds hele volksstammen zijn (en niet alleen onder de aanhang van die club) die het spelletje niet doorzien: wel de rechten (zendtijd, financiering) opeisen, maar je helemaal niks aantrekken van de plichten (mediawet, gemaakte afspraken over hanteren van journalistieke normen). En natuurlijk gaan ze het slachtoffer uithangen als dat laatste consequenties heeft. Of dreigt te krijgen. Hoe kan het toch dat zoveel redelijke, goedbedoelende mensen daar steeds maar weer in blijven trappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*