NOS doet aan journalistiek populisme

COLUMN - Jan Kuitenbrouwer schreef een column in NRC over de doorgeschoten verleuking en beroepsethische erosie bij de NOS. Die weer heftig reageerde dat het allemaal wel meeviel, en de NRC moest sowieso z’n mond houden, want die hadden Friso-gate.

En zo zijn de media weer bezig met waar ze het beste in zijn: elkaar bekritiseren voor wat er allemaal fout gaat bij de ander.

Open waanlink

 1. 2

  @1: inderdaad, de NRC next moest “newsier” worden. Oftewel, goedkoper en platter.

  Ondanks dat Nederland steeds hoogopgeleider wordt volgens de cijfers, daalt het niveau evenredig (of erger).

  Vroeger (ouwe lul-alert) was de NRC nog dun op zaterdag. Maar je deed er wel 3x langer over dan die lariekoek met Lux en dergelijke van tegenwoordig.

 2. 3

  @1: Bij NRC is er tenminste nog enige reflectie over het eigen functioneren. Zie het ‘geval Friso’ zoals Kuitenbrouwer ook terecht stelt.

  @2: Heb de zaterdag NRC het laatste half jaar gratis ontvangen maar ik zag geen enkele aanleiding om deze verbintenis te verlengen. Het is een soort advertentieblad voor snobs geworden. Met het LUX magazine als schrijnend dieptepunt.

 3. 5

  Ik ben zeer benieuwd: bestaat er in Nederland nog een krant die de moeite waard is? Of een buitenlandse krant die ik dagelijks zou moeten lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren