1. 1

    Geweldig artikel. Dat zou wat zijn als België over tien jaar wordt overspoeld door kansloze Nederlandse migranten. Of als Duitsers massaal in hun buurlanden werk gaan zoeken omdat ze daar meer verdienen dan in hun Heimat. Dat zet de verhoudingen inderdaad lekker op z’n kop.

    De titel doet een beetje vermoeden dat het ook echt grimmig is, maar uit het artikel blijkt dat de Noren en de Zweden nog altijd erg gebroederlijk met elkaar omgaan. Toch opvallend hoe de status als ‘werkmigrant’ altijd negatief wordt ingevuld. Zelfs een volk waarvoor veel respect is. Migranten hebben het ook altijd gedaan, waar ze ook vandaan komen, hoe goed ze ook doen, hoe netjes ze zich ook gedragen.

  2. 4

    @1: Wist je soms dat Duitsers al eeuwenlang massaal naar hun buurlanden zijn getrokken waar ze hun cultuur, taal, wetenschap, kunst etc. meenamen en erin slaagden bloeiende gemeenschappen op te bouwen? Vooral in Oost-Europa wisten deze zogeheten Volksduitsers zich tot miljoenen mensen te vermenigvuldigen al waren ze lang niet overal even welkom! Na WO I voelden veel Volksduitsers zich zo benadeeld door hun thuislanden dat ze in WO II Adolf Hitler als hun bevrijder zagen en meestal massaal dienst namen in de Wehrmacht of de Waffen-SS! Jozef Stalin deporteerde echter 650.000 Wolga-Duitsers naar Siberie opdat ze nooit met de nazi’s gingen collaborateren!
    Helaas hebben in Noorwegen en Zweden ook honderden mensen dienst gedaan in de Waffen-SS en de ooms van de jodenredder Wallenberg (beiden bankiers) kochten goud van de nazi’s dat van miljoenen vermoorde joden afkomstig was! Heinrich Himmler, het hoofd van de SS, was zelfs een groot moslimliefhebber die in de oorlog duizenden moslims inlijfde bij de Waffen-SS en het is maar de vraag of hij een Duitsland had goedgekeurd waar de islam de baas was geweest. Hopelijk zullen Noorwegen en Zweden zichzelf nooit gaan uitleveren aan moslimextremisten want dan kunnen ze inderdaad net zo goed hun eigen cultuur gaan verkopen voor een bord linzensoep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren