1. 3

  toch wel typisch dat juist (bepaalde) religioten de schepping niet als perfect beschouwen.

  In mijn jeugd werden bij iedereen de amandelen verwijderd. Over de pro’s en cons heb ik geen mening, ik kan me alleen nog wel heugen dat jaren lang (echt meer dan 10 jaar) op één of andere manier die weeïge smaak van dat lachgas weer opspeelde. Klein traumaatje…

 2. 8

  Debatteren over besnijdenis is ondoenlijk. Een man kan nooit objectief oordelen over de status van zijn eigen penis.

 3. 10

  In belgië worden besnijdenissen gedaan om medische redenen (fimosis) maar ook omwille van religieuze redenen.

  Besnijden omwille van hygiënische redenen wordt eigenlijk niet meer zo snel gedaan omdat iedereen tegenwoordig wel een badkamer heeft.

 4. 11

  @2: Ik heb even gekeken,maar er komt weinig christelijks kijken bij deel 1. Ik zou eerder zeggen dat deel 1 een aanval is op de artsen- en advocatengildes (die worden wel bij naam genoemd als pro-besnijdenislobby). Heel toevallig beroepen die goed passen bij het joodse stereotype!

 5. 13

  @12 Omdat het bij meisje wel eens op een wijze wordt gedaan die blijvend grote fysieke en psychische schade oplevert. De meest tragische gevallen bepalen het beeld dat mensen er van hebben. Het schijnt bij meisjes ook op een meer symbolische manier te kunnen gebeuren met minder gevolgen dan bij jongentjesbesnijdenis, maar dat geeft natuurlijk weer iets te veel nuance in de discussie.

  Verder is de meisjesbesnijdenis vooral een moslimprobleem. Dat maakt het natuurlijk wat makkelijker om verontwaardigd te doen. De populistisch rechtse tegenstanders van ritueel slachten zijn ook heel wat stiller sinds ze zich realiseren dat joden dat ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren