1. 2

  Dat is grootste onrecht niet. Dat is namelijk dat de man die de SNS te gronde heeft gericht en de Nederlandse samenleving met een strop van een paar miljard heeft opgezadeld (wat nu bij posten als de ouderenzorg zal moeten worden wegbezuinigd), terwijl hij gedurende de drie jaar waarin hij dat deed drie miljoen euro aan salaris en bonussen verdiende, nu nog steeds gewoon meerdere commissariaten (o.a. bij ING) uitvoert.

  Zoveel minder verdient die nieuwe trouwens niet; van Keulen verdiende zo’n 2 miljoen aan salaris in drie jaar, deze zal anderhalf miljoen verdienen. Wat een enorme salaristeruggang, maar niet heus.

 2. 5

  En de reactie van Rutte op een vraag die ging over deze kwestie (“idiote discussie”) was weer zowel veelzeggend, voorspelbaar als misselijkmakend. De VVD houdt natuurlijk de vrinden van de bank de hand boven het hoofd, en alles blijft zoals het was. Wanneer worden de eerste bankiers strafrechtelijk vervolgd?

 3. 8

  Sorry hoor, maar wellicht tijd om eens met z’n allen lekker een burgerlijke ongehoorzaamheid actie te organiseren. Iedereen dit jaar simpelweg weigeren belastingpapperassen in te vullen en belasting te betalen. Gaat toch echt nergens meer over?

  PS kunnen die vorige bestuurders niet veroordeeld worden voor wanprestatie en dan als taakstraf tegen minimumloon hun rotzooi verplicht opruimen. met als faalstraf: als na 3 jaar de zooi niet gesaneerd is dan alsnog gevangenisstraf.?

 4. 9

  Ligt het aan mij, of lijkt die volkskrantfoto sprekend op een menselijk troll-face?

  @7: Ga er maar vanuit dat daar door de internetredactie van de Volkskrant over is nagedacht.

 5. 11

  PS kunnen die vorige bestuurders niet veroordeeld worden voor wanprestatie en dan als taakstraf tegen minimumloon hun rotzooi verplicht opruimen. met als faalstraf: als na 3 jaar de zooi niet gesaneerd is dan alsnog gevangenisstraf.?

  We kunnen ze ook ophangen, hun darmen er uittrekken en vierendelen op het Binnenhof, waarna we hun hoofden op staken ten toon stellen, natuurlijk.

  Als afschrikwekkend voorbeeld, wat er met je gebeurt als je de belastingbetaler op laat draaien voor jouw winstbonus…

  Beetje middeleeuws wel, maar het bevredigt ongetwijfeld de volkswoede.

 6. 12

  Waarom moet ik toch steeds denken in dit verband aan ‘minder begrip en meer straf voor criminelen’?
  En wie hadden daar het hele land ook alweer mee volgeplakt?

 7. 13

  Beetje middeleeuws wel

  Eerlijk gezegd lijkt ’t me nog geeneens zo’n heel slecht idee. Ik durf te wedden dat d’r na een paar terechtstellingen op ’t binnenhof d’r in no-time schoon schip gemaakt wordt bij een hoop instituten/bedrijven.

 8. 14

  Beetje middeleeuws wel, maar het bevredigt ongetwijfeld de volkswoede.

  Er is eigenlijk amper volkswoede. Ik bedoel, niet meer dan jegens de regering, rechters of Marokkanen. Dit soort dingen raken mensen gewoon te indirect. Tuurlijk, de overheid is een flinke som geld kwijt, maar dat wordt verwerkt in de toch al merkbare bezuinigingen en mensen zullen uiteindelijk gewoon de VVD en de PvdA de schuld geven van de consequenties van die bezuinigingen. Verder heb je de aandeel- en obligatiehouders die genaaid zijn; voor een deel zijn dat bedrijven en hun verlies zal weinig volkswoede opleveren, maar binnen die groep heb je ook maatschappelijke organisaties en instellingen zoals bijvoorbeeld vakbonden, universiteiten, pensioenfondsen, gemeentes en provinciën. Ik weet van een vakbond die door deze affaire voor een bedrag van acht cijfers het schip in is gegaan. En al die verliezen zullen op delen van ‘het volk’ worden afgewenteld. Maar wederom denk ik dat de consequenties te indirect zijn om échte woede op te leveren richting de ware schuldigen.

  Kijk, als de overheid zou zeggen: alle spaarders bij SNS zijn een kwart van het geld op hun rekening kwijt, dan krijg je volkswoede. Helaas vergroot je dan ook het risico op bankruns door massapaniek.

 9. 17

  Klein detail: “nieuwe ambtenaar” is geen ambtenaar. Evenmin als Gerrit Zalm. Gerrit Zalm ontvangt een jaarsalaris van 750 duizend euro. Daarnaast zijn er nig diverse bonussen mogelijk, tonnen die hij geloof ik nog niet heeft gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren