Nieuw wereldrecord draaien: PVV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nieuw wereldrecord draaien: PVV

Wilders legt de lat hoog. AOW geen breekpunt meer

0

Reacties (27)

#1 Bismarck

Wel luisteren hoor, hij zegt op de verkiezingsavond zelf het breekpunt laten vallen is kiezersbedrog. Maar de volgende morgen is een heel ander verhaal.

#2 Paul

Echt nieuws is het filmpje waar Geert, Hero en Dion wellustig draaien (die Dion lijkt zelfs te graaien) onder een burka. Helaas nog niet gepubligeert.

#3 Roy

Morgen groot op de voorpagina van de krant Telegraaf: WILDERS ZWEERT NIET MEER BIJ AOW OP 65

#4 Martijn

Wat me als ik er over nadenk vooral intrigeert is dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die hun baan zo haten dat twee jaartjes extra een gigantisch bezwaar voor ze is. Dat vraagt niet om bevriezen van de AOW leeftijd, maar een fundamentele verandering van hoe we de arbeidsmarkt inrichten (voel ik daar een stukje opkomen?)

#5 Mark

Toch jammer dat Balkie weg is, niemand die effectiever “U draait! U draait!” kan roepen.

#6 Mark

Toch denk ik dat Wilders hier nog wel wat backlash voor krijgt. Ik denk dat veel mensen toch ook vanwege dat speerpunt op em hebben gestemd, niet alleen vanwege de islam. Zullen die zich niet in de steek gelaten voelen, of is de zorg om islam zo groot dat ze dat niet kan schelen?

#7 Erik

@6: Ik denk dat ze zich wel verraden voelen en ’t Geertje toch vergeven omdat hij ’tenminste iets doet’ aan die vermaledijde moslims. En ’t over een maand alweer vergeten zijn en als iemand er dan nog over begint dat maar gezeur vinden.

#8 Jonas

65 naar 67.

Het is een ordinaire bezuiniging. Vooral de armere ouderen, die niet eerder met een goude handdruk of iets dergelijks kunnen stoppen plus relatief eerder dood gaan, zijn de chique Cubaanse kapitalitische sigaar.

Geert Wilders heeft aangegeven dat als er bezuinigd wordt op integratie en migratie het geen probleem moet zijn om dat geld om te buigen.

#9 Jonas

Volgende week bij de FNV verkiezingen over deze materie, voor wat info…

#10 Bismarck

@4: Hoeveel % van de mensen werkt er tot hun 65ste (en hoeveel vrijwillig)?

#11 Jonas

De vraag omkeren in wiens belang:

1. de overheid ordinaire bezuiniging op de aow

2. het bedrijfsleven een grotere arbeidsmarkt en minder jaren pensioen

Zijn er andere groepen die er belang bij hebben???

#12 Chris

Eens kijken bij de Telegraaf dan:

“De PVV-kiezers blijken bovendien geen punt te maken van het wegvallen van het AOW-breekpunt. Driekwart steunt PVV-leider Geert Wilders in die keuze.”

Dus 18 zetels zijn gewoon tegen moslims, en 6 zetels is ie alweer kwijt.

En bij het oorspronkelijke bericht krijgt de pvv het in de comments ook redelijk voor de kiezen.

#13 alt. johan

Er is een meerderheid in de politiek voor het verhogen van de AOW leeftijd. Als Wilders het punt erg hard maakt dan wordt de PVV uitgesloten van de regering en dan komt die leeftijdsverhoging er toch.

Ik vroeg mij voor de verkiezingen al af hoe dit toch moest komen met dit AOW-standpunt in een rechtse regering en ik ben weer verbaasd over de uitgebreide trukendoos van de politicus Wilders. Mooi om zo’n vakman aan het werk te zien.

#14 Chris

@13

“Mooi om zo’n vakman aan het werk te zien.”

Ja, inderdaad. Wat dat betreft is het jammer dat Wouter Bos weg is. Die was hier ook altijd zo goed in….

/ ironie uit

#15 Joost

Alt. Johan, nooit te beroerd om te laten zien hoe een bias in zijn werk gaat.

#16 Erik

Ben bang dat Wilders inderdaad wel een vakman is. Zag ook mooi de niche die was ontstaan na het fiasko LPF en is daar handig ingesprongen. Vergelijk Verdonk.

#17 Chris

@16

Het is inderdaad een vakman. Hij is het meest politicus in de nare zin van het woord van iedereen op het Binnenhof. En toch weet het Haagse Geertje het doen voorkomen alsof hij een buitenstaander is die de incestueuse elite komt uitdagen. knap.

maar goed, het ging mij bij die ironie even om de bewondering die alt. johan had, terwijl hij anderen nogal hard afviel omdat ze, nog een stuk minder opzichtig, een keer van mening veranderden

#18 Erik

@17: Je hebt ook andere, zo was Bas van der Vlies ook echt een vakman, maar dan meer politikus in de ware zin van het Woord.

#19 Chris

@18

En laat dat nou iemand zijn die noooooit van mening verandert…

#20 sander_1583

Als hij dit vast had gehouden dan had mark rutte de pvv vanmiddag zonder blikken of blozen uit kunnen sluiten

Hier voorkomt geert dat en dat vind ik persoonlijk een slimme zet. Zijn electoraat boeit het toch allemaal geen zier.

#21 Guido

@19: Van der Vlies was eerlijk gezegd de enige politicus die een verhaal wist te creëren, met intonatie druk wist te leggen en dat ook nog eens begrijpelijk wist te brengen.

Een “Ware” politicus, ook al ben ik het totaal niet met zijn standpunten eens. Kunnen veel politica nog wat van leren..

#22 sander_1583

21) Guido een beetje een antifeministisch zinnetje dat laatste, tevens nogal schrijnend richting alle vrouwen die binnen de SGP door zouden willen stoten.

Of bedoel je politici :-)

#23 Erik

@22: ’t zijn vooral vrouwen buiten de SGP die willen dat vrouwen binnen de SGP door zouden willen stoten.

En nee, dat tweede ‘willen’ heb ik niet per ongeluk uit jouw zin overgenomen.

@21: Ook niet mijn standpunten, maar zie zijn vertrek toch als een verlies voor de Nederlandse politiek.

#24 sander_1583

Erik het was een geintje. want neem aan dat hij politici bedoelde en niet politica.

#25 Kropotkin

@20: Zijn electoraat boeit het toch allemaal geen zier.

Ik zou het niet erg vinden als mensen die dit soort brallerige stupide opmerkingen maken – beetje als een VVD subsidiespons-bureaucraat met PvdA vrindjes – als eerste verdwijnen, dubbel paspoort of niet, om samen met k*tmarokkaantjes en HvH-voetbaltokkies een aantal jaar zeepjes te rapen in een leuke gevangenis in Lima of zo. Lutser.

Geintje.

#26 Cycloop

Laat het duidelijk zijn: al die linkse standpunten van Wilders op sociaal-economisch gebied (mbt ontslag, AOW-leeftijd etc) HET IS FAKE. In Wilders eerste programma was hij nog voor de vlaktaks, afschaffen minimumloon etc. Rechtser dan de VVD. Die AOW-leeftijd is nooit een breekpunt geweest. In mijn optiek is het soort ruilmiddel: zo van, zie hoe compromisbereid ik ben, en dan laat Wilders een standpunt vallen, waar hij nooit achter heeft gestaan. Het gaat bij Wilders alleen om de moslims. Punt uit.

#27 Guido

@22: politici, ja. sorry, was nog wat in de war denk ik :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*