1. 4

  @3 – Maar ze kwamen pas uit bij die mailbox toen ze aan de hand van ip-adressen en hotelreserveringen Paula Broadwell hadden geïdentificeerd als de waarschijnlijke auteur van intimiderende, jaloerse mailtjes aan Jill Kelley (wie ze wel dacht dat ze was, dat ze op de legerbasis rondparadeerde, en dat ze niet moest denken dat ze zomaar mannen in kon palmen, blablabla, dat soort werk).

  Werkelijk? Is het de taak van de FBI om onderzoeken te starten naar dergelijk gekijf over de interwebs? Of was het gegeven dat mevrouw Kelley toevallig een FBI-mannetje kende die hoteldebotel van d’r was de enige reden dat deze overheidsdienst hier ik-weet-niet-hoeveel manuren in stopte?

  Want daar lijkt het wel op, en de hele aanleiding voor het onderzoek is zulke flauwekul, en de bevoegdheden van de autoriteiten om in je privébewegingen en correspondentie te neuzen zo vergaand, dat dit op zichzelf een onderzoek door de Amerikaanse senaat waard is.

  Dat die Petraeus en generaal Allen nu ten val komen omdat ze sappige mails schrijven naar lekkere legerwijven of seks hebben met hun biografe, dat valt op zich nog wel komisch te noemen.

  Maar het is toch bizar dat de FBI de bevoegdheid heeft op dit soort loze gronden te gaan spitten in het privéleven van de betrokkenen?

 2. 7

  In Amerika hebben ze een enorm conservatieve moraal. Bij het leger mag een overste gewoonweg niet aan teveel vrouwen zitten. Alleen bij de CIA is dat anders, daar mag je wel naast je eigen vrouw ook nog wat andere vrouwen plezieren.

  Ik denk met Thallman dat de reden de gebeurtenissen in Benghazi kan zijn, maar ze moeten natuurlijk wel een legitieme reden hebben om meneer Petraeus aan de kant te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren