Niet al te slimme overval

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Niet al te slimme overval

Wordt dat een Darwin-award?

0

Reacties (20)

#1 Ratel

Prima aktie van die 2. Mensen moeten maar eens leren dat ze van andersman spullen afblijven. Ik hoop dat die 2 een lintje krijgen ipv veroordeling. Don’t fuck with bikers or you get your ass kicked.

#2 Joost

Ligt er een beetje aan in hoeverre je iemand doodschopt en of dat nodig was. Dat laatste betwijfel ik, dus denk ik dat de bikers – terecht – bestraft zullen worden. Eigen rechtertje spelen doe je maar in Somalië.

#3 pedro

De man drong omstreeks kwart over tien het pand binnen waar hij twee medewerkers tegen het lijf liep. Die aarzelde geen moment en namen de indringer hardhandig te grazen

Als dit zo is gebeurd, hebben ze gewoon een (vervelende?) klant in elkaar gemept. Of is die shop om 10:15 ´s morgens nog niet open?

#4 wijngaarden

Eigen rechtertje spelen?.Nee je moet inbrekers overvallers e.d. over hun bol aaien nou goed.Iedereen moet met zn handen van andermans spullen afblijven dat scheelt alleen al voor onze schatkist miljarden die we nu via de belasting gezamenlijk extra moeten ophoesten.Vergrijpen moeten hier veel harder aangepakt worden. 1x in de fout een toepasselijke straf maar bij de 2e of 3e keer de straffen gewoon verdubbelen en verdriedubbelen bij de 4e keer strike out gewoon een jaartje of langer zitten.Zo raken we wel van die draaideurkrieminelen af.

#5 jaap

De beste manier om je spullen te verdedigen is het bankrekeningnummer van de crimineel te vragen en daar wat geld op over te maken. Dan hoeft je hem niet in elkaar te meppen en hij hoeft je niet aan te klagen voor mishandeling, de overvaller heeft verder geen kosten die hij van de belasting af kan trekken dus dat scheelt ook weer werk voor de belastingdienst.
Kortom iedereen tevreden en de D66 rechters zullen er ook vrede mee hebben ( als u tenminste voldoende overmaakt. we praten wel hier over misdaad preventie !)

#6 Arie

Goeie actie.
Dan ga ik er even van uit dat het een overval was (dus met wapens) en geen inbraak.
Bij een ongewapende inbraak had het wel iets minder gemogen. Maae bij een gewapende overval is wat mij betreft alles toegestaan om je voor zulks te behoeden en de overvaller in te rekenen. Dat er daarna door woede wat extra klappen vallen, is te begrijpen en is menselijkerwijs te billijken.

#7 Joost

Ah ja, als je niet vindt dat je inbrekers tot moes mag slaan, dan aai je ze over de bol.

De Telegraaf, de krant van drogredenerend Nederland!

#8 pedro

@4:

Zo raken we wel van die draaideurkrieminelen af

O ja? Heb je daar bewijzen voor, of is dat je gevoel? In de VS weten ze daar alles van. Dat gaat ons trouwens dan wel heel erg veel geld kosten. We moeten allereerst voldoende plaatsen in de gevangenissen hebben voor al die criminelen, dat kost ons ongeveer 200 euro per crimineel per dag. En dan moeten we nog hopen, dat de plaats van de crimineel op straat niet door iemand anders in wordt genomen, want de oorzaak van zijn criminaliteit is niet weg genomen (illegale winsten uit illegale handel, grote en toenemende ongelijkheid, enz). Het gezegde luidt immers niet voor niets, dat de gelegenheid de dief maakt.

@5: begrijp ik nu goed, dat u meent, dat als u uw bankrekeningnummer niet aan een crimineel geeft, dat u dan geen andere keus heeft dan hem in elkaar te meppen? U heeft vast en zeker ook het volste begrip voor de DvdBroek medewerkers, die Anja Joos dood hebben geslagen, omdat ze dachten dat Anja een blikje bier had gepikt? Achteraf bleek Anja het blikje gewoon betaald te hebben, maar dat wisten die jongens niet, dus die hadden geen andere keus.

@6:

Dan ga ik er even van uit

Waarom ga je daar van uit? Waar heb je die informatie vandaan?

Dat er daarna door woede wat extra klappen vallen, is te begrijpen en is menselijkerwijs te billijken

Hoezo? Die gast is meteen in elkaar geslagen en er is verder niets gebeurd. Waar kwam die woede vandaan dan?

Gek genoeg vertrouw ik niet alles wat in de krant staat meteen en wil ik altijd eerst even wat meer van zo een zaak weten, voordat ik daar mijn oordeel over geef, maar ik besef ook wel, dat dat hopeloos ouderwets is….

#9 Guido

@2: +1

#10 k nijlaan

bikers prima gedaan die komt de eerste twee a drie week niet terug.

#11 Richard

Prima gedaan jongens je kan hem niet hard genoeg hebben geslagen. Voor hetzelfde geld had ie een vuurwapen bij zich @Joost dan moet je je zeker eerst zelf kapot laten schieten voordat je mag terugslaan!!??
ik geef ze groot gelijk en een dunnel lintje

#12 Richard

herstel dubbel lintje

#13 Guido

@Richard: Maar ook niet zeuren als iemand straks in de (uiteraard foutieve) veronderstelling is dat je wat hebt gestolen en je het ziekenhuis in mept.

#14 Joost

@Richard, dat is hetzelfde argument. Drogreden. Het lijkt me dat tussen “gevaarlijk” en “tot moes geslagen”, nog een hele hoop ruimte zit.

#15 pedro

PS: als het echt en duidelijk een overvaller was, geef ik ze trouwens iig wel gedeeltelijk gelijk hoor. Dan is het dapper en een goed teken, dat je zo iets niet hoeft te pikken. Maar tegelijkertijd weet je, dat ook jouw daden door de rechter bekeken zullen worden, want als je gewoon een vervelende klant in elkaar hebt geslagen, of veel te hard door hebt geslagen (disproportioneel geweld), moet je daar voor worden gestraft.

Wat veel mensen drijft, die deze actie zonder nadenken goedkeuren, is echter niets meer dan hun eigen ontevredenheid. Wanneer later zou blijken, dat een gewone klant in elkaar is geslagen, richt hun woede zich met hetzelfde gemak tegen de bikers, die ze nu zo van applaus voorzien. Het gaat hen niet om recht of waarheid, maar gewoon om hun eigen gal te spuwen.

#16 Mark

@8: “grote en toenemende ongelijkheid” als argument voor ontstaan van criminaliteit is wel overdreven in een van de meest rijke en genivelleerde landen van de wereld.

#17 pedro

@16: sinds gisterenavond denk ik daar weer iets genuanceerder over. Ongelijkheid en / of armoede is geen argument voor het ontstaan van criminaliteit, maar het is er wel een uitstekende voedingsbodem voor.

#18 Jarno

Elke mongool die het in z’n kop haalt om een ander mens te overvallen verdient TBS. Zo iemand heeft een groot maatschappelijk en sociaale hersenstoornis.
Net als die twee maftakken in Nijmegen die met die scooter een ander doodrijden omdat ze vluchte van een overval. En vervolgens als gluiperige wezels hun reet eronder uit willen draaien, door de ander de schuld te geven. Kijk dan ben je een echte vent met eergevoel. ME REET.
TBS zeg ik voor dat soort hersendode.

Mogen ze een langzame en gruwelijke dood sterven. Met hun achterlijke familie erbij.

#19 Marcel

Angst om overvallen te worden. Angst of je jezelf wel “goed” hebt verdedigd. Angst voor mogelijke latere reacties van de dader(s), want die staan in no-time weer op straat. Kortom angst voor de gevolgen die zo’n gebeurtenis voor jou heeft, terwijl een crimineel een reeks gebeurtenissen triggert waarom jij niet hebt gevraagd.

Rustig blijven en het geld of goederen overhandigen is het meest gehoorde advies, want jezelf verdedigen kan uit de hand lopen, ook voor jezelf.

Angstig wereldje waarin de crimineel zich uitstekend thuis voelt. Want stel je voor dat je als overtreder te hard wordt aangepakt!

Er wordt nog steeds te weinig gekeken naar de gevolgen voor de slachtoffers. Die kunnen jaren last houden van zo’n traumatische gebeurtenis. De bestuurders (wijzelf?) hebben dit klimaat in de loop van de jaren zelf geschapen. We zijn te zacht voor mensen die dergelijke overtredingen plegen.

#20 Rob

@14 Dat kunne gij ze wel aan het verstand proberen te krijgen maar dat lukt toch niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*