Netflix zeer succesvolle start in Nederland. Maar houden ze het vol?

DATA - Interessante data-analyse van Wakoopa over de start van Netflix in Nederland. De start was goed, maar nu wordt het spannend: ‘Netflix cannot simply relay on having the moral high ground in content delivery as it does in the United States. In Europe, torrents are not frowned upon and Netflix has an interesting autumn to attempt to change the mentality of many Dutch consumers that are still not used to paying for video.’

Open waanlink

 1. 2

  Waanlink werkt niet.

  Overigens zie ik Netflix eerder als concurrentie voor een TV-abbo. Als ik mijn eigen gebruik bekijk dan bestaat dat voor meer dan 95%* uit wielrennen, schaatsen en series. Netflix levert series, schaatsen (PO) en wielrennen (Sporza) zijn in principe FTA, dus als ik een manier vind om beide uit de lucht te plukken (de DVB-T stick die ik heb vangt de Belg niet op), kan ik mijn TV- abbo opzeggen ten gunste van Netflix.

  *Ongwenste zaken als reclames en aankondigingen niet meegerekend.

 2. 6

  @5: Op allerlei verschillende manieren waaronder vast ook wel eens torrents. Maar dat “vrijwel iedere torrent vol met virussen zit” blijft onzin. Het is gewoon niet zo.

  Windowsgebruikers die hun systeem al twee jaar niet geupdate hebben, de meegeleverde Symantec virusscanner hebben laten verlopen, illegale software aannemen van elk vriendje met een USB-stick en die met een beheerdersaccount werken terwijl ze vage sites bezoeken en in allerlei scams trappen zijn een veel groter probleem.

 3. 10

  @6
  Wat torrents de makkelijkste manier en daardoor ook de meest gebruikte manier van verspreiden maakt. Geef me één manier waarop je makkelijker veel computers infecteert dan een trojan in een .exe bestand stoppen.

 4. 11

  Geen Netflix voor mij, er zijn zo veel sites waar je gratis streams kunt bekijken van de series die in het pakket van Netflix zitten.Welliswaar niet ondertiteld,maar dat is vaak juist een voordeel.

 5. 12

  @10:

  Wat torrents de makkelijkste manier en daardoor ook de meest gebruikte manier van verspreiden maakt.

  Zonder bewijzen hiervoor: lulkoek. Het lijkt wel alsof je in de antibittorrentprop van de film- en muziekmaatschappijen getrapt bent.

  Geef me één manier waarop je makkelijker veel computers infecteert dan een trojan in een .exe bestand stoppen.

  Maar er zijn ontzettend veel manieren om iemand een uitvoerbaar bestand in de maag te splitsen.

  “Er is een virus gedetecteerd op uw computer! Klik hier om het te verwijderen.”

  Of wat dacht je van al die powerpointmeuk die met name senioren elkaar klakkeloos doormailen.

 6. 13

  @12
  Het bewijs is evident voor iedereen die er een beetje verstand van heeft. Hacken hoeft niet, enkel de trojan in het exe bestand stoppen en de torrent verspreiden. Veel makkelijker dan het gebruiken van exploits in javascript.

  Bijna net zo makkelijk als jou infantiele magisch denken.
  film-en muziekmaatschappijen zijn slecht> torrents zijn goed> mensen die wijzen op de gevaren van torrents wijzen behoren tot de mensen die mijn mening niet delen en hebben daarom ongelijk.

 7. 15

  Op lange termijn is het Netflix aanbod in Nl nog niet groot genoeg.
  Ik ben het aan het uitproberen, maar zie in de catalogus maar heel weinig waar ik echt naar wil kijken. Op tv zou ik er langs zappen, op Netflix open ik het niet eens.

 8. 16

  @13 De meeste torrents bevatten geen .exe bestand. (waardoor je stelling al per definitie onzin is)
  en
  De meeste torrents worden uitgebracht door grote releasegroepen die hun betrouwbaarheid hebben bewezen.

 9. 17

  @16: En als je een film of tv-serie via torrent binnenhaalt en er zit een .exe tussen de bestanden, moet je ook nog eens echt totaal achterlijk zijn om dat bestand te openen. Maar goed je moet ook al behoorlijk dom zijn om geen virsusscanner aan te hebben staan als je je met je PC (,tablet, smartphone) op internet begeeft.

 10. 20

  @15: Daar heb je wel een punt. Ik ben even op de site gaan kijken en het aanbod in series is inderdaad erg mager (er staat er maar eentje tussen die ik regelmatig kijk en dan nog niet eens alle jaargangen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren