Nederlandse met twee Britse kinderen moet Verenigd Koninkrijk verlaten

Tenminste, dat meldt het Britse departement van Binnenlandse Zaken (‘Home Office’) in een brief aan haar. Monique Hawkins, die met een Brit is gehuwd, twee kinderen heeft en al 24 jaar in het Verenigd Koninkrijk woont, besloot onlangs de Britse nationaliteit aan te vragen.

Ze moest alleen al om een document van permanent verblijf een aanvraagformulier van 85 pagina’s doorworstelen en haar paspoort zelf meezenden, dat ze nodig heeft om naar Nederland te reizen en na het overlijden van haar vader haar moeder bij te staan.

De aanvraag werd afgewezen, ze werd meegedeeld dat ze nu het land zal moeten verlaten; hoewel ze recht op verblijf heeft, en tevens dat ze niet mag praten over de zaak. Verder kan ze niemand op het departement bereiken.

Kortom, het is nu al een gilliameske bureaucratie bij de Britse immigratiedienst, die haar organisatie schijnbaar niet bepaald op orde heeft. En dan is Brexit nog niet eens begonnen.

Open waanlink

 1. 1

  En dan is Brexit nog niet eens begonnen.

  Was het maar al zo ver. Het spijt me echt voor Monique Hawkins maar we kunnen beter zo snel mogelijk van die Engelsen af zijn. En als ik zie hoe zij behandeld wordt denk ik dat zij en haar gezin beter een keuze kunnen maken.

  Overigens zijn veel Engelse expats bezig zich te naturaliseren tot de nationaliteit van hun nieuwe vaderland. Met name in Frankrijk en Spanje.

  De Engelsen kotsen de EU en hun landgenoten, die niet meer op het eiland zijn, uit. God bewaar ons als dit elders in Europa ook gaat gebeuren. De vluchtelingenstromen, die dan op gang komen, zullen niet te overzien zijn.

  Persoonlijk twijfel ik over België.

 2. 2

  Het lijkt me een – overigens zeer verwijtbare – bureaucratische fout. Een typisch geval van “Computer says no”. Het EU-recht geldt immers nog steeds en voor het opzeggen van het EVRM bestaan volgens mij geen plannen. Daarmee is deze beslissing zeker in strijd.

 3. 4

  We hebben het natuurlijk over Britten. En idd @2, in het VK zitten veel buitenlanders, van binnen en buiten de EU. Als die allemaal het VK zouden moeten verlaten, zou de economie stil vallen, ook de “City”. En dat willen ze (en wij) ook weer niet.

 4. 5

  , en tevens dat ze niet mag praten over de zaak

  Dat is iets dat instanties en bedrijven tegenwoordig overal standaard erbij flikkeren, maar ik vraag me af hoe rechtmatig dat is.

 5. 8

  The Sun heeft er waarschijnlijk al een artikel over geschreven “Hag from Holland thinks she can Stay! Daughter with daddy issues! MAY SHOWS STIFF UPPER LIP! And now for some pictures of women in bikinis!”

  ;)

 6. 11

  @10: Dat was één van die zegeningen van het kabinet Rutte I waar “rechts Nederland zijn vingers bij aflikt”. De vrouw uit #0 had ook haar Nederlanderschap verloren als het haar gelukt was een Brits paspoort aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren