Nederlandse reders wapenen zich tegen piraten – ondanks verbod Defensie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Bismarck

Hoezo verbod defensie? Ik dacht dat dat gewoon wet was in Nederland, dat we geen met vuurwapens bewapende burgermilities op ons territorium (daar hoort de koopvaardijvloot ook bij) toe laten?

#2 A. de Man

het artikel begint toch ook gewoon met “ondanks een wettelijk verbod”?

#3 Inca
#3.1 Loupe - Reactie op #3

Vermakelijk om die discussie zo in ’t openbaar te volgen, maar kunnen de betrokken partijen dit niet netjes aan de vergadertafel oplossen?

#4 Weerman

“CDA, D66, PvdA, SP en VVD willen opheldering van minister Hillen over de reders en de bescherming die Defensie kan bieden.”

Het antwoord is: GEEN. Als je Defensie stukbezuinigt kan het niets doen. De wereld is geen lalaluilekkerland. In de echte wereld heb je gewapende troepen nodig om je belangen te beschermen. Als we Defensie wegbezuinigen om een paar rollators te kopen (gechargeerd) te kopen gaat het vanzelf van kwaad tot erger.

#5 Bolke de big

Ik zie niet in waarom defensie commerciele schepen moet beveiligen, laat die reders dat lekker zelf doen, niet een probleem van Nederland.

#6 Jules Vismale

In een strip over Dagobert Duck bleek dat zijn goudschepen uit Alaska constant werden belaagd door een spookpiraat die Kaper Klauw heette. Omdat de kapiteins, bemanningsleden, speurders en defensiemensen zo vreselijk bang waren voor deze piraat sloegen ze angstig op de vlucht waarna de schepen op de klippen te pletter liepen en later werden leeggeroofd. Dagobert besloot om met zijn neef Donald en diens neefjes Kwik, Kwak en Kwek op onderzoek uit te gaan bij een vuurtoren, zonder alleen de hulp van Defensie in te roepen, waar de schepen waren verongelukt en troffen daar alleen een groepje vuurtorenwachters aan die erg bijgelovig waren. Helaas bleken dit de Zware Jongens te wezen (een bende boeven en al jarenlang de aartsvijanden van Dagobert Duck) en zij gebruikten een zogenaamd spookschip waarmee zij de goudschepen kelderden om die leeg te roven. De neefjes ontmaskerden de Zware Jongens onmiddellijk en zij riepen de hulp van de kustwacht en Defensie in om de schurken in te rekenen.
Donald had op zijn beurt weer ontdekt dat Kaper Klauw (hij zag eruit als een kale piraat met een grote angstaanjagende mond, een haviksneus, ringen in de oren en gekleed in een groene piratenjas, rode broek, lichtbruine laarzen en een rode piratenhoed met een witte doodskop) constant op de boegspriet stond met een sabel maar later gewoon een wassen beeld bleek! Toen de Zware Jongens waren gearresteerd door de kustwacht, Defensie en Dagobert Duck dook opeens de echte “geest” van Kaper Klauw op aan boord van de kruiser waardoor iedereen zo erg van hem schrok dat ze allemaal prompt de zee in sprongen! Het ging alleen maar om Donald Duck die met het wassen beeld aan boord van de kruiser was geklommen en hen zodoende allemaal had weggejaagd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*