Nederland staakt verzet tegen EU-maatregelen belastingontwijking

NRC:

Nederland staakt het verzet tegen een maatregel die misbruik moet voorkomen van de zogeheten Europese moeder-dochterrichtlijn, bedoeld om belastingontwijking door bedrijven te voorkomen.

In eerste instantie eiste belastingparadijs Nederland nog ‘meer uitleg en juridische zekerheid’, maar na Lux-Leaks werd de druk toch te groot.

Open waanlink

 1. 1

  Het zal niet lang meer duren eer dadelijk geen enkel Europees land de gehate belastingen van de EU kan gaan ontwijken. Zij vinden het eigenlijk veel leuker om andermans geld te verspillen aan projecten die Europa niets anders dan grote schade berokkenen, straatarm maken, een enorme verdeeldheid zaaien en een gruwelijke haat jegens de EU! Ik vrees zelfs maar hoop dat de Europeanen, die zich nou tegen de islam keren, zich dadelijk echt keren tegen de gehate EU!

 2. 2

  @1: Heb je door dat je gierend off-topic gaat? Het betreft hier ontduikingsmethodes van multinationals voor nationale belastingen. Zo faciliteert Nederland dat bedrijven miljarden aan belasting kunnen ontduiken in Duitsland, Frankrijk, etc. Dat de EU daar een einde aan maakt is juist reden om ze te prijzen, voor zover zoiets in je referentiekader valt in te passen.

 3. 3

  @2. Iedereen maakt toch wel eens fouten omdat hij/zij bepaalde verhalen niet altijd goed begrijpt? Als ik vroeger bepaalde verhalen, strips, sprookjes, fabels, tekenfilms etc. las of bekeek dan deed ik dat geregeld over totdat ik inderdaad de ware betekenis ervan begreep. En als ik het even eerlijk mag vragen: waarom heb jij eigenlijk als (code)naam de benaming van een Duitse staatsman, Otto von Bismarck (1815-1898) die Duitsland tijdens de Frans-Duitse Oorlog van 1870-1871 tot een eenheid samensmeedde of van een Duits slagschip dat tijdens WO II, in 1941, tot zinken werd gebracht?
  O ja, dit is misschien ook wel een soort van off-topic maar ik heb wel zo het idee dat het verenigde Duitsland voor talloze politica diende om een Verenigd Europa te krijgen dat tegenwoordig echter zeer slecht functioneert en de EU ga ik daar beslist NIET voor prijzen maar dat is dan ook mijn eigen mening, mits jij een andere hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren