1. 2

  @1: Ik denk dat Teeven na vorige week wel ietsje voorzichtiger is naar Brenninkmeijer dan “Je moet niet zo moeilijk doen”.

 2. 4

  @3.

  Klopt dat zie je bij meer wetgeving, de juridische ruimte is behoorlijk verbreed in het kader van de handhaving zoals ook bijvoorbeeld bij sociale zaken, met de Fraudewet en Wet Huisbezoekingen.

 3. 10

  “De Nationale ombudsman doet de aanbeveling om het middel preventief fouilleren niet meer in combinatie met andere controleacties in te zetten, dit om misbruik van het middel preventief fouilleren te voorkomen.”

  Ik had liever een aanbeveling om dat hele preventieve fouilleren sowieso niet meer in te zetten.

 4. 11

  Het lijkt alsof de taak van de nationale ombudsman is om de grenzen zo open mogelijk te krijgen, en dat allemaal voor de burger natuurlijk die daar belang bij heeft.

 5. 12

  @11 De burger heeft belang bij een politie die zich aan de regels houdt, want als de politie dat al niet doet, waarom wij dan wel? En de taak van een ombudsman is klachten van burgers over overheidsdiensten te onderzoeken.

 6. 13

  @12: Misschien kun je beter niet reageren op iemand die gierend off-topic gaat met de pure intentie om te trollen. Iets anders kan ik van #11 tenminste niet maken.

 7. 14

  @12
  Dan is het vreemd dat de ombudsman zich daar enkel druk om lijkt te maken als het gaat om het controleren op illegalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren