1. 2

  Die meneer is niet Mohamed Morsi, het is een televisieprediker die namens een salafistische partij campagne voert voor de kandidaat van de (rivaliserende) partij van de Moslimbroeders, Mohamed Morsi.

  Overigens zat Morsi daar wel op het toneel een beetje schaapachtig te lachen, meen ik te hebben gezien in een ander filmpje.

  Hier is een afbeelding van Mohamed Morsi, en die heeft in tegenstelling tot die prediker wel haar op zijn kruin.

 2. 4

  @cerridwen
  Een beetje zoals in het Turkse model nu, inclusief rol van het leger?

  @Prediker
  Had ik moeten weten. Zag het filmpje op geenstijl. Scusi.

 3. 7

  Waar las je dat ze van plan zijn over vijf jaar handen af te hakken, of denk je dat maar? Vond je ergens een geheim beleidsplan van de moslim broederschap ofzo, waar niemand wat van weet?

 4. 9

  Filmpje? Het is een screenshot, dus we kunnen niet eens met zekerheid weten of hij dat wel stelde. Maar Qaradawi is oude garde Moslim broederschap hoor, een oude gek. Zeg maar de Egyptische versie van Hans Jansen.

 5. 14

  soort zoekt soort.

  en Lik, leer eens nederlands, het is de duimschroeven _aandraaien_ en de broekriem _aanhalen_.
  het is _dubbel_ paspoort (die van jou) en _dubbele_ moraal (die van jou).

 6. 15

  ‘De eerste vijf jaar zouden er nog geen knieschoten uitgevoerd moeten worden’. Zoiets?

  Maar zonder gekheid, als Qaradawi dit zo gezegd heeft (en ik vertrouw die Memri-vertalingen net zo min als de propaganda van Likoed-NL) dan biedt dat wel een inkijkje in zijn gedachtenwereld.

  Als je werkelijk denkt dat het afhakken van handen een maatschappelijk probleem gaat oplossen, dan ben je van het padje af, zo simpel is dat. En het is vrij eng dat dergelijke types nu forse invloed hebben op de regering – nou ja, het parlement is ontbonden, maar goed ze zitten in Egypte dus gevangen tussen de duivel van de militaire junta en de beëlzebul van de moslimbroeders: lekker dilemma.

 7. 17

  Als de vertaling klopt, word je daar niet blij van. Laten we hopen dat er nieuwe parlementsverkiezingen komen en de broeders en de salafisten daar niet winnen. Gelet op de uitslag van de eerste ronde bij de presidentsverkiezingen zou dat zeer wel mogelijk moeten zijn.

  Opmerkelijk is dat Likoed in zijn zucht naar ophitsen andere belangwekkende uitspraken van Qaradawi niet over het voetlicht brengt. Bijvoorbeeld deze:

  “In an interview with Al-Masry Al-Youm, he accused Salafis of adhering to literal interpretations of the Quran and tradition, even though religious fatwa should change to accommodate new issues. Muslims should not be confined to the interpretations contributed by scholars from past eras, he said.”

  “Al-Qaradawi said Egyptians want a civil, democratic and pluralistic state that respects religions but upholds Islam as the official religion of the state and the source of legislation and guidance.”
  http://www.egyptindependent.com/news/influential-scholar-criticizes-salafi-movement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren