Mooi inkijkje in de zelfverrijking van de Russische politieke top

Oppositieleider Aleksej Navalny heeft een film gemaakt waarop de enorme rijkdommen van Dmitri Medvedev getoond worden, inclusief uitleg over het louche corruptienetwerk wat gebruikt is om deze rijkdommen te vergaren.

Het bijzondere is natuurlijk niet de corruptie in Rusland – dat wisten we al. Het bijzondere is dat Navalny hier een goede lange film over maken kan, met miljoenen hits op YouTube, en nog steeds leeft.

Blijkbaar rommelt het in Rusland.

Open waanlink

 1. 4

  Of Putin wil Medvedev vervangen door een wat minder bekende #2 (Medvedev is immers aardig bekend geworden door zijn interregnum van Putin als President om de Grondwet te omzeilen). Voelt ie zich misschien bedreigd door deze veel jongere man?

 2. 5

  @4: Navalny en Putin samen in een complot tegen Medvedev? Je kan natuurlijk niets uitsluiten maar dit lijkt me toch wel vergezocht. Bovendien komt Putin er op het eind van het betoog ook beslist niet goed vanaf.

  Ik wist dat ook niet, maar meneer Navalny blijkt dus een compleet YouTube-kanaal te hebben. De meeste filmpjes zijn Engels ondertiteld. Best leerzaam.

  https://www.youtube.com/user/NavalnyRu

 3. 8

  @6

  Waarom ben je zo bezig met Rusland?

  Waar baseer je dat op? Als ik Okto’s schrijflijstje zie, zijn de Rusland-postjes nogal schaars: https://sargasso.nl/author/okto/

  Rusland-berichtgeving is nu trouwens nogal in de mode, omdat velen vermoeden dat het Trump-kaartenhuis binnenkort gaat instorten door vermeende banden met Rusland. Ik denk dus dat je je hartje nog wel kunt ophalen met Ruslandnieuws, de komende tijd.

 4. 9

  @6:

  waarom bericht je over een Russische documentaire? En niet over een soortgelijke documentaire over West_Europa?

  Ik bericht over die documentaire omdat het een goede documentaire is, die een unieke inkijk geeft in de praktijken van een kleptocratische staat.
  Je hebt het over een “soortgelijke documentaire over West-Europa”. Die bestaan niet. En als die wel zou bestaan, dan zou dat wekenlang de koppen en voorpagina’s van alle kranten vullen, want zo corrupt zie je het niet snel. Ik vraag me na deze commentaren ook af of je wel de moeite genomen hebt de film te zien, alvorens kritiek te leveren.

  Overigens is de corruptie en het bestaan van deze film in Rusland wel degelijk zeer relevant voor ons in West-Europa. Als het waar is dat de wurggreep van Poetin verslapt, en er komt gedonder in Rusland, dan weet je maar nooit wat Poetin voor gekke dingen gaat doen om de aandacht af te leiden.

 5. 10

  @9: ik interesseer me niet voor Russische politiek en heb de film ook niet bekeken. De Amerikaanse politiek is net zo corrupt.
  Ik vraag me alleen af waarom Sargasso zo behept is met Poetin en met Rusland.

  Overigens is de corruptie en het bestaan van deze film in Rusland wel degelijk zeer relevant voor ons in West-Europa

  Wat een kletskoek.
  Russische olie en Russisch aardgas is het enige dat voor ons in West-Europa van levensbelang is. Weet je hoe afhankelijk Europa is van Rusland?
  Het maakt totaal niet uit welk poppetje de 1 mei parade afneemt, zolang Rosneft en Gazprom maar blijven leveren.

  @8

  Rusland-berichtgeving is nu trouwens nogal in de mode, omdat velen vermoeden dat het Trump-kaartenhuis binnenkort gaat instorten door vermeende banden met Rusland. Ik denk dus dat je je hartje nog wel kunt ophalen met Ruslandnieuws, de komende tijd.

  Stemmingmakerij.
  Er is een alternatief, Arduenn, niet meedoen met die oorloghitserij.
  Rusland heeft helemaal geen zin om Europa aan te vallen.
  Polen, de Baltische Staten en Oekraïne zijn veilig, want er is niets te halen. Bezetting van die gebieden levert niets op. Rusland heeft er geen interesse in.
  Je kunt ook meegaan in de berichtgeving over tsaar Poetin, die het oude Warschaupact in volle glorie wil herstellen. Maar ik geloof daar helemaal niets van.

  Les jeux sont faites. De Grenzen aan de Groei zijn bereikt. De tijd van wereldheerschappij is voorbij.

 6. 11

  @10:

  Rusland heeft helemaal geen zin om Europa aan te vallen.
  Polen, de Baltische Staten en Oekraïne zijn veilig, want er is niets te halen. Bezetting van die gebieden levert niets op. Rusland heeft er geen interesse in.

  Kletskoek. Er is wel degelijk wat te halen, namelijk dezelfde truuk die Miloscevic in Yugoslavie heeft uitgehaald. Stel er breekt inderdaad opstand uit in rusland, dan heeft Poetin er alle baat bij om een buitenlands vijandbeeld te creeren, want daardoor is het makkelijker om het volk weer achter je te krijgen. In uiterste noodgevallen kan dat door – ik noem maar wat – een verhaal op te dissen over Russen die aangevallen worden in de Baltische staten, waardoor ingrijpen nodig is.
  Het zou niet de eerste keer in de historie zijn dat een dictator een buitenlands avontuur begint om de onrust in eigen land af te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren