‘Meest fanatieke volgeling’ Breivik is waarschijnlijk Nederlander

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo bericht Elsevier.

Het is vooral aardig om naar de reacties bij dit artikel te kijken. Een bloemlezing:

Links neemt ook geen afstand van hun eigen daden, nl het binnensluizen van miljoenen moslims in Europa, waarvan een klein deel jihadistische moordenaars, en een groot deel sympathisanten daarvan. Wie zwijgt, stemt toe.

Aangezien Breivik zijn proces heeft gehad en een vonnis heeft gekregen waarmee iedereen behalve hij zelf kon leven heeft het niet zo veel zin meer hier veel aandacht aan te besteden.

De “kinderen” op het van de buitenwereld afgesloten Utoya werden gehersenspoeld met linkse ideeën, zoveel is wel duidelijk. Op diverse foto’s is te zien waar ze zich mee bezighielden, o.a. spandoeken maken met de tekst “Boycot Israel”. De meeste zgn. kinderen waren afkomstig van ouders die het kader vormden van de Noorse Arbeiderspartij, een kruising tussen PvdA en SP in Nederland. Zij werden klaargestoomd om later hun ouders op te volgen. De Arbeiderspartij in Noorwegen is voorstander van massa-immigratie van moslims. Net als ik, vroeg Breivik zich af waarom alleen moslims en geen mensen uit, ik noem maar wat, Haïti. Hij zag met afschuw hoe dat zijn land veranderde. Dat verklaart zijn woede.

Breivik sloeg door en dat mag niet. Maar verder ben ik het wel eens met Janszen. Wat er op links gebeurt in Scandinavische landen is ook heel eng.

Reacties (11)

#1 Schuur

De reacties lezend onder het artikel (en op websites als GS, Jalta, DDS, en dergelijke), heb ik toch het donkerbruine vermoeden dat het om meer dan één fanatieke volgeling gaat.

Veel reacties maken overigens ook pijnlijk duidelijk waar de term ‘domrechts’ op slaat. Maar dat terzijde.

#2 Stronkel

@1: dat valt me ook op. Afgezien het gegeven dat ik het niet eens met met de mening van die mensen, vind ik het volledige gebrek aan enige vorm van elementair logisch, rationeel denken opvallend.

#3 Olav

@2: Logisch denken is voor mietjes.

#4 Anton

De Tempeliers zijn al sinds jaar en dag een grote bedreiging voor de wereldvrede. Dat weet iedereen.

#5 Schuur

@4, Ik denk dat de fanatieke aanhang zich meer focust op het anti-islam aspect van A.B.’s gedachtengoed. Maar dat weet jij ook wel, als mede-anti-islamiet.

#6 Anton

@5: Dat zeg ik tempeliers, levensgevaarlijk! Denk jij dat het toeval is dat het joden waren die zijn doodgeschoten in die supermarket daar in parijs? Ik wel hoor, met islam kan dat natuurlijk niets te maken hebben. De echte islam dan he.

Gelukkig maar, dan kunnen we ons nu concentreren op de echte gevaren, die tsunami van Tempeliers.

#7 JANC

@6: Inderdaad. In Nederland zijn de aanslagen niet door blanken gepleegd, zoals de schietpartij in Alphen aan de Rijn, in Kerkrade, de aanslag in Apeldoorn, de moord op je vriend Pim, de aanslag in Roermond…

#8 Sjap

Het braaksel van mensen die een verwrongen wereldbeeld en een KUT leven hebben op Sargasso zetten is echt nergens voor nodig Jeroen.

#9 Christian Jongeneel

Het is heel erg wat er gebeurd is, maar ze hadden het ook over zichzelf afgeroepen … dat heb ik dezer dagen vaker gehoord.

#10 Dehnus

@9: En daarom geen medelijden meer met Nieuw Rechts :). 15 jaar de tijd gehad om er een verstandige normale beweging van te maken die brak met het conservatisme op het punt van religie. 15 jaar lang treiteren en gewoon niks doen dan zielig, terwijl ze wel uitdelen.

Kortom 15 jaar lang pestkopje spelen met wat meelopers, en er is maar een oplossing voor pestkoppen.. keihard voor de kanis beuken! Dan volgen de meelopers vanzelf, want die lopen met de hardste schreeuwer mee.

#11 zazkia

Politiek is uberhaupt maar treurigheid. En een mannenbusiness. Van groepjes. En dan weer groepjes. En nog meer groepjes. Feyenoord. De mafia. Rechtsfilosofen. Bah bah.
Maar goed ik ben dan ook een wijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*