Meerderheid Europeanen wil minder EU

De Volkskrant:

Bijna zeven op de tien Nederlanders (68 procent) en ruim de helft van de Europeanen (53 procent) wil de macht van de Unie beperken of er helemaal uit stappen. Dit blijkt uit het rapport European Pulse van Ipsos dat morgen verschijnt. Tweederde van de Nederlanders én Europeanen denkt niet dat ze er door het EU-lidmaatschap economisch op vooruit zijn gegaan.

Gezien de economische prestaties van de afgelopen jaren, kan dat laatste natuurlijk nauwelijks een verrassing zijn.

Open waanlink

 1. 2

  @1: Jup waaronder hoe borrelt het buikje. Vaak borrelt hij meer met Geer, dus ja dan lekker negatief lopen janken over een regel die ze zelf wouden maar waarvan de EU zij dat ze hem niet hoeven te volgen.

  Maar goed… het buikje in Nederland borrelt lekker verder…. hmmm lekker.. Marokaantje schieten spelletje op Internet.

 2. 3

  Ik vraag me dan wel af, wie er sinds 1993 economisch op achter uit is gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat dat om twee derde van de Europese bevolking gaat.

 3. 8

  @7:

  Een zekere samenwerking is toch nodig op Europees niveau, zeker als je ook in de 21e eeuw nog wat te zeggen wilt hebben. Van mij mag het eerder anders en geleidelijker. Van mij hoeven de regulaties op de kromte van bananen of een federaal Europa niet, maar een vrij reizen van personen en goederen, een grote samenwerking op meerdere gebieden, en soms een gemeenschappelijk beleid naar buiten toe lijkt me geen slecht idee.

  Volgens mij noemde een conservatief professor laatst het voorbeeld van de kleine Griekse stadsstaatjes die met elkaar bleven kibbelen en pas te laat zagen dat het echte gevaar van Macedonië kwam, en zich dus te laat verenigden, en dus gemeenschappelijk ten onder gingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren