Meer werken en minder verdienen voor de Grieken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Martijn

Versailles 2.0.

#2 Bismarck

Ja dat gaat hem worden. De baas komt op zaterdag natuurlijk niet opdagen (die is wel gek) en dan kun je wel raden wat er met de productiviteit gebeurt. Bovendien, als iedereen op zaterdag werkt, wie komt er dan bv. in de winkel inkopen doen? Niet de werklozen (en dat worden er dan 12,5% meer, want je hebt één op zes mensen minder nodig om op de winkel te passen), want die krijgen al een uitkering waar ze niets van overhouden.

#3 Lampe

Moet de titel niet zijn ‘Meer werken en minder verdienen door de Grieken’?

#4 Anton B

Je kan de trojka wel de schuld geven, maar als je Griekenland weer op de been wilt helpen, zullen ze toch hun concurrentie positie moeten verbeteren. Feitelijk zijn ze gewoon te snel gegroeid met hun lonen en verzorgingsstaat, en horen ze economisch meer thuis bij de voormalige oostbloklanden. Ook buiten de EU zouden ze uiteindelijk de lonen moeten laten zakken, maar dan zonder de miljarden aan steungeld.

Overigens vindt ik het zeer interessant dat de meeste Sargasso auteurs en reageerders wel voor meer onvoorwaardelijke macht naar de EU zijn en dan tegen de bemoeienissen van de trojka, wat ook grotendeels uit EU bestaat. Feitelijk willen zij dan net als de VVD de macht van Europa limiteren, maar dan op andere punten.

#4.1 Bismarck - Reactie op #4

Met meer werkuren ga je niet snel concurrerend worden. De gemiddelde productiviteit/uur neemt dramatisch af boven de 40 uur/week.

#5 Asterix

@004
Beste Anton;
je geeft een karikatuur van verkiezingsprogramma’s.
Je hoort overal de roep om democratisering van Europa gelijk op gaan met de wens meer macht aan Europa over te dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*