1. 2

  Ja dat gaat hem worden. De baas komt op zaterdag natuurlijk niet opdagen (die is wel gek) en dan kun je wel raden wat er met de productiviteit gebeurt. Bovendien, als iedereen op zaterdag werkt, wie komt er dan bv. in de winkel inkopen doen? Niet de werklozen (en dat worden er dan 12,5% meer, want je hebt één op zes mensen minder nodig om op de winkel te passen), want die krijgen al een uitkering waar ze niets van overhouden.

 2. 4

  Je kan de trojka wel de schuld geven, maar als je Griekenland weer op de been wilt helpen, zullen ze toch hun concurrentie positie moeten verbeteren. Feitelijk zijn ze gewoon te snel gegroeid met hun lonen en verzorgingsstaat, en horen ze economisch meer thuis bij de voormalige oostbloklanden. Ook buiten de EU zouden ze uiteindelijk de lonen moeten laten zakken, maar dan zonder de miljarden aan steungeld.

  Overigens vindt ik het zeer interessant dat de meeste Sargasso auteurs en reageerders wel voor meer onvoorwaardelijke macht naar de EU zijn en dan tegen de bemoeienissen van de trojka, wat ook grotendeels uit EU bestaat. Feitelijk willen zij dan net als de VVD de macht van Europa limiteren, maar dan op andere punten.

 3. 6

  @004
  Beste Anton;
  je geeft een karikatuur van verkiezingsprogramma’s.
  Je hoort overal de roep om democratisering van Europa gelijk op gaan met de wens meer macht aan Europa over te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren