Meer dan 70 doden bij aanslag in Quetta, Pakistan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dozijnen juristen hadden zich verzameld in een ziekenhuis in Quetta om de dood van Bilal Anwar Kasi, de deken van de orde van advocaten van Beloetjistan te betreuren. Daar vond vervolgens een explosie plaats, vermoedelijk door een zelfmoordaanslag.

Kasi werd maandagochtend in zijn auto beschoten nabij de stad Mengal Chowk. De daders hebben er vermoedelijk op gerekend dat er vervolgens een oploop bij het ziekenhuis zou ontstaan, en zoveel mogelijk slachtoffers onder advocaten willen maken. Ook een aantal journalisten werd het slachtoffer van de aanslag.

De Telegraph bericht:

Quetta suffers from a long-running separatist insurgency, violent sectarian tensions especially between Sunni and Shia Muslims, and is an important base for Taliban leaders.

Kortom, het is nog niet duidelijk in welke hoek de aanslag gezocht moet worden.

Quetta, de hoofstad van de provincie Beloetjistan, wordt regelmatig opgeschrikt door sektarisch geweld. Vooral in 2011 was het vaak raak.

Open artikel

Reacties (1)

#1 Fred

Dit nieuws bericht hou ik graag even in de achterzak. Kan ik mooi mee zwaaien als er een aanslag in Europa is, waar veel aandacht voor is. Fijn roepen: “Waar was de aandacht voor Quetta?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*